Ahojte je normálne ze mojej 10 mesačnej dcére ide 16ty zub ? Ešte ani poradne nezačala w jedlom kvôli tomu
Ďakujem ak ma niekto podobnú skúsenosť
Môj syn mal a kvoii tomu sa mu aj pokazili. Pretože sa v noci kojil. Tak len zvýšiť čistenie zubov
@tatiana234 ty kks brutál 😵 moja mala v 12 mesiacoch 12 zubov a to som mala pocit že rastú ako huby po daždi.
@svokrinjazykmonika problém je ze není rozvedená nezje skoro nič cez tu nonstop bolest neviem už sa bojím ze ci sa vôbec rozpapa
moja mala v roku vsetky mliecne zuby a v 14r len 2-3 kazy. aj trvale mala velmi skoro vymenene
Moji obidvaja chlapci to takto mali. Od 3 mesiacov sa im tlacili. Ale s jedlom nemali problemy
@hederamonstera tak nadá nezje skoro nič neviem až mi ne to divne amo jej nič nemôže chutiť
Kks, pekne. Moja bude mať 2 roky a má 12 zubov
@tatiana234 nevadi, do 1 roka je to len o ochutnavani, ponukaj, nenut, netrap sa, urcite sa to rozbehne🙂
Wow moj mal rok a jeden zub🙈. Tak asi je to indi-vindi takze" normalne"
@zuzinka888 aj moja. V 1,5r mala 4 zuby 😀
Je to normalne. Rast zubkov nijako nezastavis a ani neurychlis v opacom pripade. Proste niekomu rastu rychlejsie, naraz, inemu pomalsie. Mojej vysli tiez rychlo. Je to uplne ok, nema na tom co nebyt normalne. Rozpapa sa neskor.
21m ma 8 zubov🙈 niekedy sa na jedle riadne narobi
@anavixy neotvori ani ústa. Už ma kadekto straší ako sa nerozpráva aj doktora ze sak možno to ešte príde. Možno? Co ju odsúdila na život na mlieku ci co bože
@tatiana234 vôbec nemajte stres. Moja dcera ma zajtra rok a teda rozpapaná nie je vôbec. Žije viac menej na mlieku.. má svetle dni kedy zje 3-4 porcie ale inak viac menej ozaj len na mlieku. Tie deti to dobehnú neskôr.
My máme opak, 20,5 mesačná a má len 7 zubov 🤨
Náš má 9 mesiacov má 6 zúbkov už vonku a teraz sa mu nalieva 8 naraz 😀
@tatiana234 Bud rada, budete to mat rychlo za sebou a rozje sa potom. Mojho stvali dasna kvoli nevyjdenym zubom cca 2 roky. Ked vsetko konecne vyslo, bolo jasne vidiet zmenu. Neboj sa taketo male deti su tvarne, ak nahodou nezacne javit zaujem o jedlo sama, da sa tomu vselijako pomoct. Ale ja si myslim, ze zacne.
@kvetinka1918 viac is to dieťa vytrpi úprimne ma silné bolesti naša sa zo spánku trvala za ucho hlavu si doskrsbala neplakala som sa za ňu lebo som jej nevedela pomôcť ale teda zúbky musia ísť von tak ci onak
@marianarem aj otvára usta aj sleduje keď parametre pýta a keď jej idem dat uhybs place . Z lyzicky si len biely jogurt dá nič iné
@tatiana234 To nevadi, ak javi zaujem, tak je to na dobrej ceste. Coskoro ju to uz boliet nebude. A kapsicky na cucanie si neskusala?
Moj syn mal v roku vsetky mliecne zuby. Velmi vela slintal, ale zas sa az tak netrapil bolestami. S jedlom to u neho bola bieda, az kym som ho v 13m neodstavila. To sa potom neskutocne rozpapal, doteraz je to "babkin sen" co sa jedla tyka😄. Ma 5 a kaz zatial ani jeden (ale tu mam podozrenie, ze viac zohrava ulohu genetika)
@kacena4 - synovi šli zuby od 7. mesiaca prvé. Dva spodné, okolo 10 mesiaca tie horné 4. Šlo to pomaly, má 14 rokov, nemá žiaden kaz. Ale na mliečnych sa mu spravil kaz na zuboch, lebo skladal lego a používal zuby pri demontáži 🙂 Prostrednej šli zuby skoro - už ako 4-mesačnej, mliečne horné štvorky jej museli vytrhnúť, lebo sa jej urobila fistula.
@tatiana234 moja mala 16 zubov v 11-tich mesiacoch. Teraz ma 22 rokov a este nikdy nemala kaz, takze toto vobec nebude mat vplyv na nic. A s jedlom si tiez nerob starosti, ponukaj, ale nenut, ona sa rozje
No teda pekne, moja mala 16 zubov 14 mesacna a uz to som si vravela, ze ako rychlo jej idu... ale podla mna to neni nic, co nejako ovplyvnis, zastavis alebo nejako vyrazne vadi...coskoro to mate za sebou a bude potom dlho pokoj...