Ahojte..máme takmer 19 mesačné dieťatko a práve mu idú posledné 3 stoličky a už bude mať kompletne celý mliečny chrup. Čítala som, že by mali mať deti kompletný mliečny chrup do 3 rokov. Máte s tým tiež skúsenosť že by malo dieťatko všetky zuby tak skoro? Neviem čo si o tom myslieť..mne sa to zdá rýchlo.. neviem či to je dobre alebo skôr na škodu lebo ako sa vraví: " čím neskôr zuby vídu, tým dlhšie vydržia ". Čo však môže byť pravda aj nemusí 🤦♂️.
Rast zúbkov je individuálny asi ako všetko pri malých deťoch. Moja dcerka je na tom rovnako, posledná stolicka vyliezla v 20,5 mesiaci. Prvý zub mala v 4,5m. Podľa mňa tá nevýhoda skorých zúbkov je to, že je viac času na pokazenie. Moja dcerka ma už dva kazy na stoličkách 🤦♀️, nie sme veľmi úspešní v čistení.
To vobec neni pravda ked sa poriadne o zubky stara budu zdrave nas malicky mal uz plny chrup tiez v 20 mesiacoch 🙂 prve zubky mal uz pred 3 mesiacom ale ked uz vysli stolicky treba pouzivat aj pastu na zuby.
moja dcera mala v 11-tich mesiacoch 16 zubov, do roka a pol jej vyrastli vsetky. NIKDY v zivote nemala kaz ani na mliecnych, ani na trvalych. Ma 20 rokov a perfektny chrup. Ked jej padali mliecne a rastli trvale, nesledovala som, neriesila.
Každopádne mi je jasné že sa o zúbky treba pravidelne starať . My dobrovolne nasilu čistíme každý deň . Prvé dva vyšli v 6tom mesiaci čo podľa mňa nieje tak skoro..no len teraz už len tie 3 stoličky a s komplet. A to sa mi už zdá v 19tich mesiacoch rýchlo mať všetky zúbky. Čakala som ze pôjdu trošku neskôr no ale nevadí, nič s tým neurobíme .. už len čistiť a čistiť 🤷.
aj nas ma a ma 18M a tiez mu idu teraz posledne a teda vobec neverim na cim skor vylezu tym viac vydrzia, vsak tieto aj tak nevydrzia a skor je to o hygiene 🥴 kamoska ma rovesnika a ten uz ma vsetky zopar mesiacov a naopak v skupine na FB mame jednu mamicku, ktora tento tyzden pisala, ze im vysiel 1. 😂 nuz niektore deti nejdu podla tabuliek
Susedina dcera je od môjho mladšia o 3tyzdne a už dávno mala celý chrup a to ma len tak ako tvoj.Minule som to pozerala v príbehoch čo pridávala a pozerám že tá malá má už skoro celý chrup môj ide mať 19m a má zatiaľ 9zubov ktoré mu ešte len teraz vyrasili.
Dlhšie vydržia tie zuby o ktoré je postarané, teda tie ktoré sú pravidelne umývane