Paragraf od lekára

24. jan 2022

Nie je to o tom, že sa mi nechce do práce. Proste mi skončila lekárka, dozvedela som sa to len teraz. Musím čakať 3 týždne kým ma pridelia. Mala som zdravotný problém, ostala som doma. Lekárov, ktorých som obvolala ma odpískali.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelicek26
24. jan 2022

"tak som ostala doma", ved ked skonci lekar, niekto ho zastupuje...ak akutne, mala si ist vecer na pohotovost... zober si na ten den dovolenku alebo neplatene volno, teraz dodatocne nic nevymyslis...

mofa
24. jan 2022

@viestta ty si este asi nikdy nieresila pragraf, ze?ved vacsinou je to len papierik s razitkom lekara.nebyva tam meno napriklad moja lekarka mi ho len da a vypisem si ho sama.takze netreba sa hned dusovat🙂

autor
24. jan 2022

Pardón. Opýtala som sa. Nezabite ma...

autor
24. jan 2022

@viestta Ty asi nepracuješ, čo diskusia to tvoj "názor"...

vevapeto
24. jan 2022

@mofa závisí od lekára. Niektorí ti nedajú razítko na vopred nevypísané meno.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lala123
24. jan 2022

@viestta neviem ale j som nikdy nemala orazitkovanu priepustku na cely deň od zamestnávateľa. A keď až ráno sa rozhodneš, že ides ku dr. kto ti to orazitkuje? Len zavolas do prace, že ides k dr a vybavené nie? A tiež sa mi stalo , že som mala p cko aj z iného mesta ako mam trvale bydlisko . Veď keď je to speivialista napr. tak idem k nemu aj keď je mimo moje trvale bydlisko. Ale zháňať nevypisanu priepustku na mk by má v zivote nenapadlo....

zero_hero
24. jan 2022

Ja by som skúsila svojho gynekologa alebo zubára poprosit, predsa len už ma poznajú, možno by sa s nimi dalo dohodnúť, popripade so sestričkou.

katkati
24. jan 2022

Je to jedno či máte dopredu lístok alebo pozadu, či s menom alebo bez mena. Je to podvod. A existujú aj námatkové kontroly, či naozaj lekár vyšetril pacienta, ktorý si vykazuje u zamestnávateľa vyšetrenie u lekára.

dankovicova
24. jan 2022

som akože netušila, že sa to takto robí. veď si vezmi dovolenku a hotovo ako tam podľa mňa nemáš čo iného spraviť, ak sa ti nechce ísť do práce

autor
24. jan 2022

Ďakujem, mám už nahlásenú dovolenku. Ospravedlňujem sa za túto diskusiu.

mamina0078
24. jan 2022

Tak dnes som tu uz videla naozaj vsetko 😂 len by ma zaujimalo keby ti niekto poslal a nahodou zamestnavatel by si to chcel overit naco ma pravo tak by bolo dost zaujimave Ako by zareagoval doktor, ktory by ani nevedel, ze ma taku pacientku 😂

evaachesa
24. jan 2022

Môžem ti dať z centra asistovanej reprodukcie 😂😂😂

tina4931
24. jan 2022

Bože vy tu narobíte z toho drámu 😂

7rebeka11
24. jan 2022

Mám nejaké, len neviem odkiaľ si, aby to nebolo cez celé Slovensko

evaachesa
24. jan 2022

@tina4931 tiež nechápem...absolútne v tom nevidím problém...radšej tak ako minút dovolenku 🙂

evaachesa
24. jan 2022

Veď napíš odkiaľ si

katkati
24. jan 2022

Na SK nikdy nebude dobre, keď podvod sa tu prezentuje ako niečo úplne normálne.

domiklik
24. jan 2022

Jaj ženy... Keby boli všetci taki poctivi ako sa tu niektoré prezentujete, na Slovensku by bolo malé Švajčiarsko...

0silvia0
24. jan 2022

@evaachesa
@7rebeka11 baby veď mrknite hore - diskusia je zaradená pod Prievidzu..

katkati
24. jan 2022

@domiklik Sú aj poctiví, ale je ich veľmi málo. V takom Švajčiarsku alebo Nemecku by takéto niečo nikoho ani nenapadlo. A nie to ešte písať na verejne prístupnú sieť. Aj preto sme tam, kde sme.

terina25
24. jan 2022

U nas napr.moja kolegyna ma doma uz opeciatkovane od lekara a ked potrebuje,tak to pouzije. A to,ze treba hlasit dopredu paragraf. Ano,ked si objednana. Ale ak ta rano zacne boliet zub,ci chrbat,tak nic dopredu neoznamujem ,ale dam vediet rano. A ziadnu priepustku mi v praci nedavaju.

terina25
24. jan 2022

A nechapem,co to tak riesite. Zo zakona ma kazdy narok na 7 paragr.na seba a 7 na rodinneho prislusnika.
Autorka,ak nemas potvrdenie od lekara,tak chod k inemu,zastupujucemu. Na dverach ho ma urcite napisaneho.

tina4931
24. jan 2022

@katkati a prečo asi? Aj to sa treba spýtať.

katkati
24. jan 2022

@tina4931 Lebo sú aj v tomto smere vyspelejší?

tina4931
24. jan 2022

@katkati áno,mimo kopu iných veci ako aj životnej úrovne. Tam kde je zabezpečená,ľudia nemajú potrebu vymýšľať.

petedea
1. mar 2023

@katkati S tym komentarom o poctivosti, mas svatu pravdu.
Tiez sa velakrat velmi cudujem, co vsetko sa tu vesia na net, az z toho rozum zastava.
A v tom kde sme, mas tiez svatu pravdu, Slovensko je v poriadne hlbokej riti a je to kvoli mentalite slovace.