Operácia hlasiviek

kacka1804
9. jún 2020

Ahojte prosím vás je tu niekto kto bol alebo má v rodine niekoho kto bol na operácii hlasivky? Mám polip alebo cistu na jednej hlasivke dvaja doktori povedali vyoperovat že nič to není ale ja mam strašne obavy z toho hlas mi nezarucuju rovnaký ako som mala a od známej sestričky mam info že určite nie operovať.. Nepoznám nikoho z takou skúsenosťou no mam ísť do Bojnic a toho sa už úplne desím 😭😭😭prosím poraďte

janinah
9. jún 2020

Prepac.ale znama sestricka sa o teba bude starat.ak sa ti to nedajboze zvrtne na zhubne?kazda operacia ma svoje rizika.tie si treba dat lekarom vysvetlit a potom sa rozhodnut...a opytat sa na prognozu.ak operaciu odmietnes...bola som orl sestra a polyp na hlasivkach by som si operovat dala.ale je to len na tebe sa rozhodnut

kacka1804
autor
9. jún 2020

@janinah no doktor mi povedal že to bude len horšie ak nedám operovať som už dlhodobo zachripnuta večer sa mi už úplne zle rozpráva robí mi to ťažkosti tak viem že to zrejme potrebujem ale sa obávam toho co bude potom či mi neostane hlas ako starému fajciarovi

janqa999
19. júl 2020

@kacka1804 bola som na operácii hlasiviek. Polip. Ešte chces info?

kacka1804
autor
20. júl 2020

@janqa999 už to mám za sebou na šťastie všetko zatiaľ ok ale ďakujem👍

dankakubko
1. aug 2020

@janqa999 ahoj ja idem v pondelok na prijem mam otazku boli topo operaci?

kacka1804
autor
1. aug 2020

@dankakubko ahoj nie nebolí ale z hadice ktorá musí biť v ústach počas operácie aby sa ku hlasivke dostali tak z toho som mala opuchnutú peru aj trochu poskriabanu sliznicu v ústach jedla som smiešne pár dní inak to samo prejde v pohode ale nemáte sa čoho báť dopadne vám to dobre 👍👍👍

janqa999
2. aug 2020

Hlasivky nemajú nervy ,nič nebolí nič necítiť . Žiadny strach som po operácii .

madamxperia
7. nov 2021

@kacka1804 ahoj mozem sa opytat ako si na tom s hlasom teraz po 18tich mesiacoch?
Som mesiac po operacii hlasiviek, mala som polyp ktory bol skryty 14r za pravou hlasivkov. Moj hlas bol katastofalny hrozny. Znizilo mi to sebavedomie.
Po operacii cca 4 dni, som bola mojim hlasom tak nadsena ,ze som nevydrzala a začala hlasne spievat. A to bola asi najhorsia chyba ktorú som mohla urobit.
O 10 dni nato som mala kontrolu, lekar sa mi pozrel laryngoskopom cez nos na hlasivky a povedal ,ze sa mi hlasivky uplne nezatvaraju, ked vidávam zvuk je medzi hlasivkami medzera- štrbina.
Teraz je moj hlas po mesiaci zachripnuty, sem tam chraľpavy. Som z toho neštastna. Uz asi nikdy nebudem mať taky pekny zensky hlas ako kedysi 😔 ako si mam pomoct!?
Pekny zvysok vecera.

kacka1804
autor
8. nov 2021

@madamxperia ahoj no mne tiež narástol nejaký polip na hlasivke ale po operácii som mala teda mať hlasový kľud o ktorom zrejme každého poučia lekári po zákroku dávala som si pozor a mne sa pekne vrátil hlas nemám problémy aj na kontrole som mala všetko v poriadku tak neviem ako poradiť pri takejto komplikacii.

janqa999
18. nov 2021

@kacka1804 ja som rok po operácii...robím v klime. Hlas sa mi stráca po hodinách . Doma nabehne....ako ste na to vy?

kacka1804
autor
18. nov 2021

@janqa999 Ja úplne v pohode nemám problém zatiaľ je možné že vám vadí chlad na hlasivky a ťažšie sa vám potom rozpráva ak môžte v práci teda noste šatku na krku šálik nejaký sú varianty . Kamarátka mala nedávno problém s hlasom veľmi jej hrubol zachripnuty no bola som vykukana nepoznala by som ju po hlase teda.Tak reku choď krčnej no skonštatovala tiež že má malí polip na hlasivke a že je fajciarka tak to je také zlé bola na operáciu tiež a pred vcerom som sňou telefonovala a hlas má tiež spet .

denissa27
24. júl 2022

@janqa999 ahoj ste po operácii hlasiviek mám obavy aj ja mám ísť ??? Napíšete mi ? Ďakujem

kacka1804
autor
25. júl 2022

@denissa27 ahoj áno som už cez dva roky po operácii mala som maličký výrastok na pravej hlasivke to mi robili nemáte sa čoho báť podľa mňa po operácii hlavne hlasový kľud a všetko bude ok mne operovali v Bojniciach primár tak sa podarilo dobre problémy neboli žiadne

iveta7677
25. júl 2022

@denissa27 aj ja som bola pred rokmi na operacii hlasiviek. Mala som polypa. Nic to nie je nemusite sa bat.😊

denissa27
2. aug 2022

@iveta7677 ja by som mala ísť vyoperovať spevácke uzlíky len mám strach aby to vyšlo ???☺️

kacka1804
autor
2. aug 2022

@denissa27 to netuším čo to je ja som mala polip na jednej hlasivke a to vyšlo dobre

kuchi
9. jan 2023

Ahojte, viete mi odporučiť dobré profesionálne, odborné pracovisko, kde vykonávajú chirurgické odstránenie uzlíkov na hlasivkách? Ďakujem moc

janqa999
9. jan 2023

@kuchi ja som bola HE.

nikaa1122
12. jan 2023

@kuchi pekný deň, ja som bola dnes v Martine v marci mám operáciu

elenatomasova
12. jan 2023

@janqa999 čo ti operovali aj ja mám ísť o mesiac do Humenneho mám polyp k dr.Krempaskej ako to tam vyzeralo bola si spokojná?

janqa999
13. jan 2023

@elenatomasova polyp na hlasivke som mala vraj už dlho ,ale nevedela som o ňom.🤷 Bola som veľmi spokojná operoval ma Dr. Sivčo sa asi volal . Po operácii vôbec nieje cítiť bolesť,keďže hlasivky nemajú nervy .

elenatomasova
13. jan 2023

@janqa999 asi aj ja mám dlho často som zachripnuta a ty si aké mala ťažkosti?

janqa999
14. jan 2023

@elenatomasova tak ja som.bola nachladena zachripnuta . Prikladala som si to ,že robím v klíme . Ale náhodou mi zistili polyp.

barbora9312
14. jan 2023

@nikaa1122 kto ta bude operovať?

nikaa1122
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dagmar2521
13. aug 2023

Prosim poradte mi.mam tiez polyp na hlasivke.som z toho tri mesiace zachripnuta.mam ist na operaciu,ale nikto z priatelov mi nevie poradit ako to dopadne kedze mam astmu.je potrebne dodrzat hlasovy klud,ale mna hocikedy chyti silny kasel a neviem ako to dopadne ked ma byt hlasovy klud.p.doktor mi nedal odpoved.mam ist este na kontrolu a rozhodnut sa.uz mam aj termin operacie.co ak budem mat este horsi hlas?dakujem za kazdu odpoved

kacka1804
autor
14. aug 2023

@dagmar2521 Dobrý deň ja za seba vám môžem odporučiť choďte tiež som bola obávala som sa všetci ma strašili že mi ostane škaredý zachripnuty hlas ale taký čo stým nemali ani skúsenosti takže som dala na seba už som poobede nevladala rozprávať tak som šla na zákrok.Par dní som maaalinko hovorila komunikacia s deťmi rukami nohami alebo som napísala 😄😄ale dobre všetko dopadlo ničoho sa nebojte.Drzim palce

dagmar2521
14. aug 2023

@kacka1804
@kacka1804 o to nejde.strach nemam.iba neviem ako sa to s tym kaslom zahoji ked hlasivky by mali byt v klude.aby som nemala hlas este horsi nakoniec

kacka1804
autor
22. aug 2023

@dagmar2521 len šikovno dať pod kontrolou kašeľ

dagmar2521
23. aug 2023

@kacka1804
Ved to, ale to nie je take jednoduche.nemam dobru alergologicku.uz roky kaslem.mam astmu.