Máte niekto dompredškoláka v okrese PD? SKúsenoti, v ktorej škôlke ste prihlásený atď.
Dieťatko Vám nechodí do škôlky, ale sa pripravuje doma, tak ako sú domáci školáci...
@tempee mozes mat dieta doma co ja viem najdi si na nete dieta robi toe materialy ako robia v skolke chodi na preslusanie funguje to tak ako v skole
@slavomira236 to dáva logiku, keďže aj školákov čo sa učia doma následne v škole preskúšavajú....len v škôlke si to nejako neviem predstaviť, majú síce svoje osnovy čo s deťmi musia prebrať , ale zameriavajú sa veľa na jemnú motoriku, nácvik písania....
@mogaa tak to bude s nim nacvicovat doma...su rozne pracivne zosity naoriklad kuliferdo. Moj je teraz 3 tiak ked bol predskolak zacala korona takze marec,april maj bol doma a vsetko som sa s nim naucila ja.a este viac ako v skolke ..potom bol prvak Aa bol dlho doma kedze som bola nwzamestnana fo skoly nastupoval posledny a tuez sa ucil doma a to online co mali prvaci bolo trapne ucit prvaka online pisat sa neda
@slavomira236 kamarátka mala rok po korone prvákov učiť, že tak nepripravené deti ešte nemala...a to boli teda viac doma ako v škôlke....ono raz darmo, sú veci ktoré doma s dieťaťom nenacvičíš, napr.rešpektovať učiteľku alebo vychádzať s deťmi🙂ale súhlasím že ostatné sa dá trénovať s dieťaťom aj doma....
@mogaa netreba si pliesť domoskolactvo s vyučovaním online. To sú dve rôzne veci
mogaa
tak tu nejde o žiadne fiktívne zapísanie, proste to dieťa musí riadne sa zapísať a zažiadať, ako to všetko ovládame, myslím, že testy by sme zvládi už teraz, skôr ma zaujímali skúsenosti mamičiek, ktoré už si tým prešli. čiže majú doma dieťatko, ktoré si prešlo týmto procesom vzhľadom na ústretovosť "školského nesystému"...
@mogaa normálne je zapísané také dieťa v škôlke, škôlka na neho berie celú dotáciu, akoby tam chodilo. Učí sa doma, v škôlke má preskúšanie. Zvyčajne hravou formou. Nakresliť obrázok podľa pokynov a podobne. Zas také deti nežijú v jaskyni. Môžu chodiť do "škôlky" ktorá není ofiko uznaná, na iné aktivity, kde sú aj iné detí a ľudia, ktorých musia rešpektovať. Nechápem tomuto presvedčeniu, že deti a autorita sú len v klasickej škôlke. A čo sa vymyká je divné. Všetko chceme kopírovať zo západu, ale v tomto sme 100 rokov za opicami.
@tempee je domškolácka skupina, kuk na fb https://www.facebook.com/jastericky.slobodne.deti
Ďakujem zatiaľ za odpovede. Prosila by som ešte maminy, ktoré majú vlasnú skúsenosť, hlavne, kde majú kme§ovú školku. Vďaka.
@tempee Ahoj, ja to riešim to akurát teraz. Ja som kontaktovala jednu súkromnú MŠ a našu spádovú MŠ. Zo súkromnej mi bohužiaľ ani neodpísali, aj keď prijímajú domoškolákov. Zo spádovej MŠ mi pani riaditeľka odpísala, že ju mám zapísať do škôlky, potom jej dajú rozhodnutie o individuálnom vzdelávaní a preskúšanie bude v marci 2024. Ešte s ňou chcem doriešiť, ako bude vyzerať to preskúšanie. Naša dcérka nebude doma, ale bude navštevovať súkromnú skupinu (je to v podstate škôlka pre Max 10 deti, ale keďže nie sú zapísané v sieti škôlok, musíme byť oficiálne v nejakej, ktorá v sieti je), kde idú podľa Montessori princípov, pripravím jej aj portfólium toho, čo prebrali. Toho, že by nebola pripravená na školu sa vôbec neobávam, dcérka má 4,5 roka, pravidelne sa pripravujeme aj doma a teraz vypĺňa pracovné zošity pre predškolákov (5-6 rokov). Čo sa týka základnej školy, tiež asi budeme fungovať vo vzdelávacej skupine, ak nenájdeme nejakú dobrú súkromnú školu za prijateľnú cenu.
@lili2015 Áno, ten postup Ti povedali správne, tak sa postupuje.
Áno to preskúšanie býva v tom čase. Komunita je super, tu hľadáme niekde poblíž aj my (viac v správe). Krúžky a podobné veci, to väčšina navštevuje. Tak ako píšeš, veci, ktoré majú ovládať už teraz spĺňate, aj my. Však sa im každý snaží venovať.
@mogaa najvacsia nezmyselnost, aku som niekde pocula, a si snad jedina s tymto nazorom. Znalosti dietata nemaju nic spolocnse so skolkou. Vsetko je o rodicoch. Takze jed sa rodicia dietatu nevenuju, potom tak aj posobi. Ty si myslis, ze ucitelka nahradi toho rodica, s ktorym je dieta? Ved ten cas vyucby v skolke nie je 8 hodin, je to mozno hodina denne, predpusane su aj ine aktivity.🤦♀️. Je to ako so vswtkym, ked sa tomu nevenujes, nie si v tom dobry
@tempee nás sa to zatiaľ netýka, ale v Kanianke je niečo ako domoskolka, resp lesná škôlka. Sú aj na fb, ale nepamätám si celý názov. 🙂