Ako sa býva v súčasnosti v Prievidzi?

prievidza12
12. aug 2024

Ahojte, prosím Vás pekne ako sa býva v súčasnosti v Prievidzi na Falešníka je to tam bezpečné? Ďakujem

malinka03
12. aug 2024

Ja by som na ul.Falešnika nesla,podozrivo lacnejsie byty tam a po druhe otrasny nazov ulice.

prievidza12
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elenajezova
13. aug 2024

A kde na Falešnika? My bývame na Dobšinského a to je super bývanie.

prievidza12
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
b_mommy
16. aug 2024

@prievidza12 V minulosti to bolo ako druhé toro na Ciglianskej ceste...ale teraz neviem čo tam býva za ľudí..každopádne celá Prievidza alebo väčšina je zkazená a my sme odtiaľ išli radšej preč ako vychovávať tam svoje dieťa...

prievidza12
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
prievidza12
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
prievidza12
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
b_mommy
17. aug 2024

@prievidza12 ako čo sa týka týchto vecí ako prostredie príroda a kam s deťmi to je okej..ale čo sa týka bezpečnosti a výchovy detí je to tu už horšie.. najmä tie v pubertálnom veku sa už horšie zvládajú,lebo v Prievidzi nie je ťažké zohnať si alkohol,cigarety či drogy a spadnúť do zlej partie, vymetať bary a diskotéky kde bez problémov pustia aj 13-14 ročné dievčatá,ktoré svojim výzorom vyzerajú na 17-18 rokov...No a potom je tu taká stránka že primátorka mesta a výška poplatkov za smeti či aktuálne aj záhadné extrémne vysoké nedoplatky za energie (400-700€) i keď popritom ľudia poriadne nekúrili a šetrili ako mohli..Skúste skôr domy,byty či obecné byty v okolitých dedinách, do Prievidze chodia v pohode spoje a ani autom to nie je ďaleko 😉

prievidza12
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
b_mommy
17. aug 2024

@prievidza12 práveže my na dedine sa nenudíme asi nikdy 🤭 neviem kde si pozerala spoje konkrétne, no my sme problém nemali a keby náhodou taxíky stále jazdia a sú dostupné prinajhoršom 😉

prievidza12
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
b_mommy
17. aug 2024

@prievidza12 Áno Prievidza je centrom diania ale asi nie takého ako by si chcela 😅 Ako krčmy,bary sú na každom kroku to je pravda tiež, to sú asi také centrá diania 😁 Už dávnejšie sa hovorilo že v PD skapal pes..no neviem..ja ako mám dieťa tak som aj rada že som mimo tento mestský ruch. Ale veď každý sme iný možno tebe to bude vyhovovať 🙂 Ja som len vyjadrila svoj názor a osobné skúsenosti 😉

prievidza12
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
b_mommy
18. aug 2024

@prievidza12 Lebo je leto. Cez leto bývajú akcie na námestí, podujatia. Potom v septembri sú na Banícke dni-jarmoky kolotoče a v zime zase vianočné trhy a na jar veľkonočné - ale to byva asi všade ako napr. aj hody. Čiže nič také extra to tu teda nie je 🙂 Dokonca ani len kúpalisko nie sú schopní otvoriť už tretí rok a Čajka v Bojniciach (ako aj všetko ostatné v Bojniciach) je extrémne predražené ak keby sme tu boli metropola nejaká alebo ako keby to za niečo stálo 🤭

prievidza12
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
b_mommy
18. aug 2024

@prievidza12 No držím palce s bývaním, nanajvýš ak ste len samé dve. Ako aj so zháňaním lekárov či zubárov,vysokým nájmom a energiami.✌🏻

prievidza12
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
b_mommy
18. aug 2024

@prievidza12 Jasné, veľa doktorov chýba, buď odišli dobrovoľne alebo do dôchodku. Čiže my chodíme mimo okres a niekedy nielen kvôli nedostatku ale aj kvôli odbornosti či prístupu. Chceli sme meniť zubára,lebo sme sa veď presťahovali tak že podľa obvodu - smola,nezobrali nás že majú plno. Ale tak je tu potom ešte možnosť súkromníkov, no tam sú tiež iné pálky 🙈

prievidza12
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
b_mommy
19. aug 2024

@prievidza12 no realita čo ti poviem 😅

prievidza12
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikivala
19. aug 2024

Ahoj, ja som sa do Prievidze presťahovala zo Záhoria. V podstate som sem prišla už za mužom. Žijeme na severe - Sidlisko v pohodičke, je tu dosť zelene. Ale to je vsetko pozitivne, čo tu vidim 😄 Praca ? Jedna velka katastrofa najst si pracu a o platoch už ani nehovorim. Nastupne platy su tu take, ze s takymi som zacinala pres 12timi rokmi po škole bez pracovnych skusenosti. Zdravotnictvo ? Nikdy som neverila tomu, že zdravotnictvo nefunguje, tu som sa o tom presvedčila. V podstate ani obvodneho tu nemam, lebo ma žiadny nevzal. So vsetkym chodim mimo PD, obcas aj mimo okres. Ihriska alebo nejake aktivity pre deti - taku biedu som naozaj dlho nevidela ako je tu v PD. Ale prajem ti, aby sa ti v Prievidzi pekne žilo 🙂

prievidza12
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
b_mommy
21. aug 2024

@prievidza12 No ak ste sa sem chceli sťahovať z Bratislavy tak to určite nerobte 😄 Moja otázka je potom už len že prečo 🙈 Veď tam máte toľko pracovných príležitostí a hlavne aj vyšších platov,toľko kadejakých podujatí, atrakcií pre decká,obchodov... Spadnutý strom - nocovať na stanici ? Nebol nejaký náhradný spoj?

prievidza12
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katrin21
21. aug 2024

@b_mommy prosim ta, to co pises o Prievidzi, ako tam nie je tazke mladym zohnat to a tamto...ty mas pocit,ze inde je to ako ? Asi zijes v nejakej iluzii, PD je ok tak, ako kazde ine mesto....

b_mommy
21. aug 2024

@katrin21 píšem z vlastnej osobnej skúsenosti a z toho čo vidím keď idem raz či dvakrát do týždňa do mesta... PD ok nie je a nie len s týmto ,ale ani s prácou,platmi a výškami nájmov..a potom je tu ešte toto :

katrin21
21. aug 2024

@b_mommy to je ale vsade..

b_mommy
21. aug 2024

@katrin21 Áno, ale je veľký rozdiel medzi počtom obyvateľov medzi jednotlivými mestami kde sa toto deje. Čiže je rozdiel keď sa to deje v Bratislave so 400 000 obyvateľmi a keď sa to deje v Prievidzi so 40 000 obyvateľmi. A to nerátam ak sa pripojí slávna Handlová 🙃