Chcela by som poprosiť mamičky ktoré rodili v Prešove,viete mi poradiť čo všetko treba so sebou zobrať do pôrodnice? Veci ktoré reálne využijeme. Ďakujem 🙂
Nedostala som ziaden zoznam veci,ale tak klasika,nocne kosele,poporodne nohavicky,vlozky,podlozky na postel (dostanes len 1,mozno ak by si si opytala,tak daju,ale ja som pre istotu mala),hygienicke potreby (sampon,sprchac,mydlo,kefka,pasta,hreben,toaletak),uteraky,papuce,slapky do sprchy,pribor+hrncek (ak budes chciet caj),vodu,zupan (ja som nevyuzila)..pre babo plienky a vhlcene utierky,ak ho chces mat vybalene z perinky,tak bud nejake oblecenie na nozicky (pancusky,polodupacky..),alebo deku na prikrytie,kedze maju hole nozicky..
A odporucam vziat si kopu jedla so sebou,varia tam ozaj nechutne 🙈😁
@pusy Occuflash do očí babätka +sterilné gázové štvorce (zotrieť smerom ku vnútornému očnému kútiku) - po narodení prvého syna som nemala,pri druhom som sa už poučila), prípadne Dettol sprej (na pupok) a štvorce aj nesterilné, Sudocrem alebo Bepanthen na zadok, rukavičky pre bábo,aby sa nepoškriabalo po tvári, ... ja som mala aj dezinf.utierky na wc dosku, vlhčený toal papier, nabíjačku na mobil, manuálnu odsávačku, prsné tampóny Johnson s, podprsenky na kojenie Bonprix (sú úžasné,trojbalenie som kupovala,pošlem link ak chceš), košele na kojenie (neodporúčam s gombíkmi, tie sa zvyknú rozopínať, radšej také akoby zavinovacie okolo hrudníka, resp na cvoky alebo tenučký zips), ...
@pusy jednoznacne 3 nocne kosele zubna kefka toaletny pasta mydlo al.sprchac sampon ja som mala makeup aspon trocha som vyzerala upravena 🤣gumku do vlasov hreben na vlasy na bradavky masticku lansinoh-lanolinova top uterák na vlasy a osuska odsavacka spodne pradlo slapky do sprchy a aj v izbe nejaké keksiky velmi treba daco prekusit hlavne vecer 🤣 pribor hrncek pre Babo 2baliky vlhcene a 2x plienky inac nic vsetko davaju oni aj tak zakladny balik tam je trapas toaletny zubna kefka mini mydlo sprchac vlozky vam daju potom uz si.davate sama a podlozky pod vas 1balik.staci kupite si ich v kauflande pri plienkach
@gabika108 dobry vecer na porodnu salu vam treba nocnu koselu ja dom sa tam prezliekla veci mi potom doniesli na izbu pre babatko nic netreba jedine ze chcete svoje vecicky ak budete mat hned babatko na izbe hned vlastne plienky vlhcene ostatne vam daju a pre vas vlozky vase ak nemate na zaciatok vam daju podlozky pod vas tiez vsm daju ja som mala aj svoje 😁3-4kosele po porode stacia zalezi ako budete krvacat nohavicky 1razove hygienicky balicek dostanete tiez ale treba mat aj svoje samozrejma
Myslím že by mali v každej nemocnici dávať zoznam co si priniesť, ja som rodila v Bratislave ale aj tak mi veľa vecí z ich zoznamu netrebalo, oblečenie tam bolo, a pre dieťa akurát zopár plienok, a pre seba len nejaké oblečenie + príbor a tieto veci.. 🤦🏽♀️ Odsávačka sa mi tiež dosť zišla... Ale ta sa da určite požičať aj v po.. Aj keď... 🤦🏽♀️🤦🏽♀️😂