Prosím Vás robia niekde testy na dentalne materiály okrem mesta Košice? Myslím Prešov okolie východ? Bol niekto?
@ssandyy no neviem.. mam od isteho casu divny pocit v polke ust... stary zubar ani nova zubarka tam problem nevidi, no ja mam odvtedy stale divny pocit na tej strane... trpnutie, palenie, diskomfort... mam tam tri nove vyplne... jednu kvoli vymene starej amalgamovej plomby, druhu lebo mi odisiel nerv hoci zub na to nevyzeral, a tretia je novy hlboky kaz... a odvtedy nemam pokoja na pravej strane... tak uvazujem aj nad tym, ci nie je to problem alergie na material... mam divny pocit aj na lici aj na jazyku, na jednom zube taky pocit akoby som tam mala protezu alebo co, akoby nebol ani moj.... a trva to uz asi od polky aprila...
@ikonica ja som na testoch už bola kde mi nič nevyšlo.
O 3 mesiace neskôr mi kozna robila testy na kontaktne alergie a tam mi vyšla silná alergia na kovy. Takže všetky kovy som dala z úst von a bolesti sú vždy. Síce presli len 3 týždne od vybratia posledného kovu ale necítim vôbec žiadne rozdiel. A vždy mi vŕta hlavou že ako je možné že na prvých tesroch sa neukázala ani moja alergia na kovy, že čo ak som ešte alergicka aj na nejakú zložku z fotokompozitov. Ja sa trápim už vyše roka. Trápim celý deň každý deň bez prestávky
Ty mas aj niekedy dni pokoj?
Bolesti ti začali hneď po výmene?
@ssandyy ja mam pokoj v noci ked zaspim 😁 rano ked sa zobudim je to kludne ale do vecera sa to zhorsuje a tak stale dookola... v novembri idem na alergo kvoli inemu problemu, tak sa opytam aj ma toto... zatial mi robili len zakladne testy, potom mi budu robit na potavinove alergie a neviem ake este rozsirene testy....musela som na ne cakat rok, lebo poistovna ma svoje limity...
@ikonica ja som si najprv myslela ze ma.bolia zuby taká bolesť to bola. Ale časom som prisla na to že to nie sú zuby ale ďasná. Aj keď som s nitou jemne cistila presne som cítila tie boľavé miesta. Po čase ma začali páliť tie ústa resp. ďasná.
A presne ako píšeš v noci spím aj ja aspoň to. No ráno vstanem je to tiež kludnejsie, ale rozbieha sa to vždy v priebehu dňa.
No presne ako ty
@ssandyy dasna mi trpnu, mam pocit ako by boli napuchnute aj ked na pohlad nie su, aj lice a jazyk akoby boli opuchnute alebo mam pocit, ze moje zuby su sirsie, akony viac tlacili na jazyk a lice zvnutra... tazko sa aj opisuju tie pocity... dnes som dostala dalsiu plombu resp mi vybrala jednu starsiu lebo pod nou bol kaz, tak uvidim, ci nezacne problem aj na druhej strane... ale to uz robila nova zubarka a neviem ci pouziva totozny material... obcas aj tlak v tom zube, kde bol hlboky kaz... ale zapal tam podla vsetkeho nie je...
@ssandyy no dve plomby mi robil koncom februara a dalsie male niekedy v marci tusim a potom mi odvrtal jednu starsiu plombu, kde som mala reakciu ma teple a studene (na malom snimku vyzeral, ze mu nic nie je) a dal mi docasnu vypln a ulavilo sa mi na chvilu, no o par dni som skoncila na pohotovosti s vybratym nervom (potvrdilo sa ze nerv v jednom kanaliku bol mrtvy) a nasledne mi robil endodonciu... a zhruba niekde v polke aprila zacali tie divne pocity...
@ikonica no tak to sedí aj u mňa tak cca 3 až 5 týždňov po zákrokoch a výmenách. Neviem ako u teba ale mne sa to zhoršuje. Najprv som mala nepríjemný pocit len dole vpravo, potom o nejaký čas dole vľavo, potom zas inde a nakoniec sú to celé ústa. Ale každý deň mám iný. Raz ma bolí tam, raz hen tam, ale bolest je vždy bez prestávky. Okrem noci
@ikonica v košiciach v nemocnici robia testy na dent materiály ale tam mi nič nevyšlo dokonca ani ten nikel a kobalt, tak som tam volala pred týždňom že ako to je možné že na ich testoch nič neuakazalo a že u kožnej mi vyšla silná alergia. Nevedela mi na to odpovedať, ale povedala mi, že ona ma už testovať nebude. Preto chcem skúsit ešte prešov alebo niekde inde
Ty si odkiaľ?
@ssandyy sem tam som zobrala antihist, ale nie uplne pre tento ucel takze neviem posudit... este kojim tak ich beriem len v nevyhnutnom pripade... a uz si presne nepamatam kedy to zacalo... Ono tym ze mi zakazdym dal aj dve anestezy (davala som robit po dve zuby naraz nech tam nechodim jak na klavir od maleho dietata), som mozno pripadny diskomfort potom pripisovala aj tej injekcii.
@ssandyy bolest nie, divny pocit na dasnach ano... ja mam aj na lici taku podkoznu nebolestivu gulicku... aj som to hovorila zubarke a ona, ze to moze byt upchata slinna zlaza alebo zdurena lymfaticka uzlina kvoli tym neustalym zmenam na tej strane... no nejako extra to nechcela riesit... neviem ci si nabuduce nepopytam listok na specialne oddelenie, ktore sa tomu venuje, nech mi spravia sono alebo co... podla nej mam uz poopravovane vsetko co bolo treba a ona problem uz nevidi, ale ze ja musim 90 % dna mysliet na zuby, tak to uz nikoho nezaujima 😔
@ssandyy pripnem sa