Štúdium dentálnej hygieny v Prešove

srra
21. aug 2023

Ahojte študuje/študoval tu niekto dentálnu hygienu v Prešove ? Náročnosť štúdia ,ako prebiehali prijímacie skúšky a hlavne prístup k študentom .
Ďakujem

syla88
21. aug 2023

@srra Ahoj, ja som končila pred 3 rokmi externú formu, takže absolútne netuším aké sú prijímacie pohovory teraz. Štúdium je náročné, ale dá sa zvládnuť. Koniec koncov každá skúška je spraviteľná. Prístup ku študentom je taký rôzny. Neznášajú tam lenivcov a flákačov a takých tých iniciatívcov, čo všetko musia rieši, aj tam kde problémy nie sú. Je lepšie držať ústa a krok, lebo učiteľ má vždy pravdu (na tomto odbore to platí aj s podčiarknutím). Ak systematicky pracuješ a učíš sa, nebudeš mať problém. Určite sa oplatí vyštudovať tento odbor, lebo s uplatnením a dobrým zárobkom nebudeš mať problém (to závisí od tvojej šikovnosti už) 😉

srra
autor
21. aug 2023

@syla88 Jasné,ďakujem za odpoveď 😊

domi235
22. aug 2023

@syla88 ked si vystudovala dentalnu hygienu co vsetko mozes robit pri zubarovi ? Napr aj na recepcii alebo aj nejake ukony pri chirurgii ?prosim o vysvetlenie ďakujem

syla88
22. aug 2023

@domi235 kompetencie dentálnych hygieničiek s ukončeným VŠ vzdelaním sú voľne dostupné na internete. Takže skús googliť. Ale nepleť si odbory zubný asistent a dentálny hygienik. To prvé sa študuje na strednej škole a DH je vysokoškolský odbor 😉 Ale po lopate ti poviem toto - zubár robí stomatologické výkony a ja robím dentálnu hygienu.

fatinn
27. dec 2023

Ahojte je tu niekto kto práve teraz študuje dentalnu v Prešove, alebo sa chystá podáva prihlášku budúci rok?