Ahojte. Prosim vas poradne ci stara alebo nova porodnica. Neviem sa rozhodnut. Napiste hned aj preco. Dakujem
Myslím že je to úplne jedno... Aspoň čo sa personálu týka. Ja som síce rodila teraz v marci v novej. Ale kamoška v starej a zhodli sme sa že aj v jednej aj druhej to je rovnaké... Neviem síce ako to je riešené so spoluobcanmi v starej nemocnici ale v novej to majú rozdele.
Za mna nová iba kvoli samostatnym porodnym boxom, kde som mala sukromie a este som si zvolila polohu pri porode a nrmusela sa o nej natahovat s personalom (ze u nich sa take nerobi a pod) 🙂
Nova . Menej zien na izbe + kazda izba wc a nove por. boxy
Co ja viem na staru nemozem nic zle povedat sice som rodila 3roky dozadu ale sala oproti minulosti vynovena ,lekarku pri porode som schytala super mala som tam aj studentky dve zlate dievcata ,na izbe sme boli dve strava asi ako vsade ,vonku som mohla chodit ked prisla navsteva do toho parčiku ,lekarka na novorodeneckom neviem meno uplne uzastna taka malicka inteligentna zena ,po porode mi hned brali krv ako som na tom ,pytali sa ma ci si chcem pospat a mat dieta na izbe len na cas kojenia alebo chcem hned mat cely den
@xena0 no ono sa to ťažko hodnotí. Bola som prvorodička, takže nevedela som čo a ako. Nepáčil sa mi postoj sestričky ked som druhý krát behom hodiny prišla za ňou že to už akože fakt boli... Má odbila s tým že som prvorodička že čo čakám že to ešte potrvá kým porodim (porodila som za 4hod 20min od prvej kontrakcie 🙈🙈🙈) a poslala ma do sprchy čo bol veľmi fajn nápad musím uznať až na to že bola noc a prišla má skontrolovať asi tak každych 20 min len s otázkou ako sa cítim 🤷🤷🤷 vôbec počkala a neodsledovala ako často mám kontracie čo samozrejme viedlo k tomu že zo sprchy som už pomalý nevedela vyjsť... A kým prišiel doktor tak som sa otvorila na toľko že len poznamenal ideme na sálu 😳😳 ja pozerám veď som chcela klyzmu... Aj EPI... Reakcia to už nestíhame 😱😱🤦
Ja som rodila v novej a zniva by som sla len do novej. Nadstandardnu maju v oboch jednu. No ked je obsadena mas smolu. V novej su aj 4jednolozkove a v starej take nemaju. Potom su tam nejake po 2 a zvysok po 3. V starej su izby pre 4-6 zien. Toalety v novej na izbe v starej na chodbe. Pre mna absolutne najdolezitejsia vec byt sama na izbe a mat svoju toaletu o ktoru sa nedelim s celym oddelenim takze vyber bol jasny
Jednoznačne nová..v starej na izbe 6, v novej 3..áno možnosť samotky plus chcem mať svojho lekára kt pozná môj zdravotný stav
Bola som v starej a už by som nešla - žiadne sukromie na izbe (4 ženy plus deti), wc v hroznom stave na chodbe. Sestričky des (jedna bola ok). Ale lekári boli fajn.
Ahoj, ja 2x stará (5.2020, 9.2021) a vybrala by som si znovu super, na izbe sme boli 4 baby, vždy skvelá partia sme sa stretli, ochotne sestričky aj lekári, aj z novorodeneckeho, všetko vysvetlili, nemali ani blbé poznámky ani nič.. síce sprcha a wc sú na chodbe, ale ja som to stále mala skoro hneď oproti izbe, takže žiaden problém.. za mňa úplne skvelý pobyt 😂 obe deti som rodila SC, takže pôrodný box neviem aký je, ale mne sa tam páčilo a bolá som spokojná..a keď je všetko ok, aj tak tam dlhšie ako 7 dní nie si, všetko sa dá vydržať, žiadna nemocnica nie je 5* hotel. ;)
@miimss ahoj,pozeram,ze si rodila w Marci w nowej,ja sa tam chystam w Auguste ,tiez som prworodicka a chcem sa opytat,mohla by si mi poradit ,co vsetko si tam potrebovala pre seba a babatko ? Kazdy mi pise ine ,uz teda fakt neviem,co vsetko ,aby som tam nesla s dvoma kuframi a zbytocne 😁
Ja som rodila SC minulý rok v júni v starej.
Tiež som váhala , ale tým že som bola na rizikove a maličká sa mohla predčasne narodiť, čo mi hrozilo v podstate od začiatku tak aj zato som si vybrala starú nemocnicu, lebo vraj v novej nemajú inkubátory a určite by som nechcela , aby ja som ležala v novej a bábo v starej..
Lekári boli senzačni, všetci trpezliví, milí s ľudským prístupom..
Sestričky tiež veľmi , veľmi zlaté až na jednu "starkú"
A to som počas tehotenstva ležala do pôrodu v nemocnici asi 3x , takže som tam už všetkych poznala..
Novorodenecké super, sestričky veľmi zlaté všetko perfektne vysvetlili aj na laické otázky čo som ako prvorodička mala....
Ako nevýhody by som určite vytkla wc , že niesu na izbách v dnešnej dobe si myslím že by to už mal byť štandard...
Kúpeľne sa dajú prežiť ..
Čo sa týka izieb tak bola som na izbe , kde sme boli 2 tak bolo to super..🙂
Ciganecky sú oddelené od bielych..
Ako celok, hodnotím pozitívne🙂
Ešte vyzdvihnem laktačnú, bola úžasná, skúsená a vedela dať veľmi dobré rady;)
Tiež ma to zaujíma ak niekto má skúsenosti