Skolióza u detí - kam chodíte cvičiť?

3. apr 2024

Prosím vás kam v PO chodíte s deťmi so skoliozou cvičiť? Potrebujeme intenzívnejšie cvičenie aspoň dva krat do týždňa nie len rehabky že raz mesačne ukázať tie isté cviky čo je o ničom.. Prosím kontakt napríklad aj na odborníka SM cvičenia v PO ale naozaj odborníka ktorý vie čo robí. Dieťa 11 rokov. Prosím poraďte ďakujem.

joesvk
3. apr 2024

Pri skolióze cvičenie 2x do týždňa je zbytočné. Má sa cvičiť denne tých 15-20 minút- najlepšie SM systém.
A veľmi vhodné je prihlásiť na nejakú tanečnú .

autor
3. apr 2024

@joesvk áno to je samozrejme že doma cvicit..ale cvičenie pod dohľadom dom myslela aspoň dvakrát do týždňa...žiaľ tanečná ju nebaví a športy sú väčšinou jednostranne šport miluje .. chodí plávať ale potrebujeme ešte niečo k tomu

januska12323
3. apr 2024

Tie cviky má cvičiť doma. Žiadny zázrak ešte nevymysleli. Áno je to otravné ale čo narobíš.

autor
3. apr 2024

@januska12323 áno to je jasné že doma ..myslela som mimo toho či niekto nevie o nejakom skupinovom cvičení , detskom krúžku atď..deti to potom berú ináč keď cvičia viacerí

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anelaver
29. máj 2024

Dobrý den, ja cvicim na Sabinovskej 87 detsku jógu. A-moves

anelaver
29. máj 2024

@anelaver som fyzioterapeutka a instruktorka gravid a detskej jógy. Cvičime skupinovo aj individualne.

autor
9. jún 2024

@anelaver dobrý deň je joga pri skolioze účinná? Cvičíte aj sm systém?

anelaver
10. jún 2024

Je účinná na celkové spevnenie tela, natiahnutie skrátených svalov. Trénuje sa koordinácia aj rovnováha. Cvičím aj Sm systém.

khykha
7. sep 2024

ahojte, viete mi prosim odporucit dobreho lekara pre dceru? Boli sme v Snope a nebola som spokojna. Na rehabky chodime sukromne, rozmyslam aj nad SM pre nu. Co sa tyka basketbalu, ten asi cvicit nemoze vsak? dakujem.

gemerka17
7. sep 2024

@khykha lekar na skoliozu je zbytočný. Nemá ako pomôcť, len aby urobil ten základ. Čiže RTG bez korzetu a RTG s korzetom. Zvyšok urobí kvalitný fyzioterapeut. SM systém má už dávno cvičiť, to malo ísť ako prvé. Nepíšeš stupne skoliozy, to je tiež zásadná vec ako postupovať v celej liečbe.

khykha
8. sep 2024

@gemerka17 nepisem ho, lebo mi ho lekarka v šnope ani nepovedala ani nenapisala do spravy. Na fyzio chodime sukromne. RTG jej urobili iba bez korzetu, pytala som sa, ci jej spravia aj s korzetom, odpoved bola, nie to sa nerobi :(

gemerka17
8. sep 2024

@khykha treba zmerať, aby ste vedeli na com ste. Snop je banda tupcov, tak sa nedivím, že ste tak dopadli. Rtg v korzete si musíš vydupat, treba zmerať krivku aby sa vedelo o koľko stupňov korzet pomáha. Pikoska na záver, jedna baba mala urobený korzet tak zle, že ju celú dobu krivil viac a všetko sa tak zhorsilo, že skončila na operacii. Keby urobili RTG v korzete, prišli by na to.
Fyzioterapeut by mal tiež vedieť zmerať krivku podľa rtg, ak sa zameriava na skoliozy. Tiež nemôžete mat hociakeho fyzioterapeuta, ktorý bude skúšať cviky halabala.

khykha
9. sep 2024

@gemerka17 boli sme 2x u MUDR. Gerincovej, rozmyslam, ci skusit este Polonyiho v SNOPE alebo odtial utekat a ist inam aspon, aby sme vedeli. Fyzio pozrela na RTG a cudovala sa, preco jej dali korzet, ze to nevyzera na skolioziu, ma mierne vykrivenie v driekovej casti, ona ma asymetriu dava aj hlavu do pravej strany od malinka. Presne sa bojim jej ho davat, ze jej este ublizi. Zatial ho ma ze 1-2 hodiny denne nosit a rebahky. Toto nam uviedla do spravy fyzio po vysetreni (ale vtedy nevidela este RTG).

gemerka17
9. sep 2024

@khykha korzet sa dava vtedy ak je skolioza 20 stupňov a viac. Fakt stupne sú dôležité a ortoped ich ma zmerat podľa rtg. Snop je veľmi neschopný, k tej gerincovej sa nevracajte, neurobila ani ten základ. Skúste polonyiho (ako poslednú sancu) a uvidíš, ale hľadala by som aj inú alternatívu.

khykha
9. sep 2024

@gemerka17 neviem, ci si z Ba, ak ano vies niekoho odporucit? Este mi napadla MUDr. Brozmanova v Športmed.

gemerka17
9. sep 2024

@khykha som ale lekára v tejto oblasti ti poradiť neviem. Pri skolioze je veľmi dolezite, aby si si aj ty ako rodič nastudovala materialy, pozrela najnovšie studie, skúsenosti ostatnych, aby si sa vyvarovala chybam.
Vidíš ze niektori lekári sú úplne neschopní, vedomostne slabí. Liečba skoliozy ako takej je snaha dieťaťa a rodiča, nie lekára. Len ty musíš zaistiť, aby ten základ lekár urobil. Fyzioterapeut priamo na skoliozy (nie takeho všeobecneho, musi pracovať so skoliotickymi detmi) by mal poradiť lepšieho ortopeda.
Ak si z BA, skúsila by som určite Brno a Katku smiskovu. Tam bude veľa skúseností a odbornosti. Na FB je česká skupina o skolioze. Pridaj sa a prezri si ju.

khykha
9. sep 2024

@gemerka17 ďakujem