Reverz zo psychiatrie

4. júl 2020

Zdravím, chcem sa len informovať či je podať možné reverz zo psychiatrie. Nastúpila som na hospotalizaciu dobrovoľne bez žiadneho súdneho príkazu a chcem ísť domov z dôvodu môjho tehotenstva (20tt) ale pani sestrička má straší že minimálne 2 týždne, preč ísť nemôžem (som svojpravna) a keď budem vymýšľať vezme mi telefón a preloží na horšiu stranu. Som tu len z dôvodu podozrenia na schizofréniu od všeobecnej lekárky ale ja sa cítim inak úplne dobre a nepotrebujem tu byt. Tak ak by niekto vedel dajte mi prosím vedieť či je možné to čo vraví.

saja1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucia147852
4. júl 2020

“Len” z dôvodu podozrenia na schizofréniu
Schizofrénia je vážna psychická porucha takze v zaujme seba, okolia aj nenarodeného dieťaťa ti odporúčam nevymýšľat a byt tam na určenie diagnózy. Asi nejaké problémy máš inak by tá tam neposlali

sara07
4. júl 2020

s lekárom sa porozprávaj, toto nie o sestričke, čo sa s nou vôbec o tomto bavíš, prepušta ta lekar nie sestrička

mondolina
4. júl 2020

Môžeš ísť na reverz domov, povedz lekárovi na vizite.

pribinak
4. júl 2020

S podozrením na takúto diagnózu by som sa dala riadne vyšetriť, spolupracovala by som. Schizofrénia je vážna diagnoza, žiadna sranda. Tu už musíš brat ohľad na to, že si tehotná a si zodpovedná aj za svoje dieťa.

Držím palce

tosomja
4. júl 2020

Bez ohľadu na to, ako vážna to diagnóza je, vždy môžeš odísť z nemocnice. Ako píšeš, si svojpravna a nikto ťa tam držať nemôže. 🤷 Ale buď zodpovedná a vydrz. Ale nenechaj si sebou zaobchádzať ako s blaznom. Nenechaj sa zastrašiť sestričkami. Ak máš nejaký problém, nerieš tak s nimi, ale s primárom.

gubiko
4. júl 2020

Kvôli budúcemu pôrodu a stavom po pôrode by som tam zostala. Hormóny vedia vystupňovať prejavy všetkých diagnóz, určite by som sa poradila, čo a ako jednať po pôrode. Určite by som si nadviazala dobrý vzťah s niektorým z psychiatrov a dohodla sa s ním na spolupráci po pôrode, že ho budem môcť kontaktovať a riešiť s ním veci. Ver, že potom už na to bude neskoro, viem o čom hovorím. Nepodceňuj to. Máš možnosť sa o seba teraz aktívne postarať, kým porodíš, kým sa ešte nestaráš fyzicky o ďalšieho človeka.
Áno, a môžeš odísť na reverz, keď chceš. Otázka, či chceš. Je možnosť, že ti pomôžu alebo aspoň sa s nimi zorientuješ v tom, čo sa teraz deje a pripravíš sa lepšie na budúcnosť.
Sestričky si neber osobne, skoro na všetkých oddeleniach sú takéto, na pôrodnom tiež. To nie je o oddelení, oni sú všade vyhoreté a chcú len, aby pacienti "fungovali".

reagujempsychpo
16. okt 2020

Zaregistrovala som sa, aby som mohla reagovat. Na presovskej psychiatrii som si tiez odzila svoje. Strávila som tam 2 týždne a nikdy! nikdy viac! To ich vyhrážanie sa "dáme Vás na druhú stranu" je na bežnom poriadku a na vlastné oči som videla ako to niektorým pacientkám aj urobili, keď pre nich boli "nepohodlné"....to..že sa s tebou baví len sestrička nie je tiež nič zvláštne...veď lekári tam predsa na pacientov "nemajú čas" a o tom, aby sa pacientovi dostalo pomoci psychológa už ani nevravím...

reagujempsychpo
16. okt 2020

@saja1 vies ako vyzerajú vizity na psychiatrii v nemocnici? Na pacienta majú lekári až pár sekúnd, spýtajú sa "ako sa máte" a idu k ďalšiemu....

reagujempsychpo
16. okt 2020

@sara07 lekári tam žiaľ na pacientov "nemajú čas"...

reagujempsychpo
16. okt 2020

@pribinak až nato, že v prešovskej nemocnici na psychiatrii ťa dobre nevyšetria...

sara07
16. okt 2020

@reagujempsychpo to nemaju nikde, na sk aj ked ideš na konzultaciu má na teba cca 16 min, nikdy nemá dostatok času na teba lebo psychiatrov je žalostne malo

reagujempsychpo
16. okt 2020

@sara07 dá sa nájsť aj psychiater, ktorý si na pacienta vie čas nájsť a ozaj mu pomôcť, al eje ťažké na takého natrafiť...no keď je človek hospitalizovaný, tak je tam preto, aby ho lekári mohli pozorovať a nastaviť liečbu...žiaľ, v prešovskej nemocnici som zažila na vlastnej koži...že sa so mnou porozprával akurát lekár na príjmovej ambulancii, všetko poňal dosť svojsky na základe čoho veci, ktoré mu boli povedané nie celkom šťastne sformuloval do prijímacej správy....Tak sa počas celej hospitalizácie so mnou už nebavil žiadny lekár, všetci vychádzali len zo super napísanej lekárskej správy od ich kolegyne...po 2 týždňoch som podpísala reverz a šla domov, lebo to tam nemalo zmysel. Našla som si super doktora, ktorý mi tu prešovskú liečbu úplne vysadil a nasadil lieky z úplne inej skupiny...a prekvapivo...super zafungovali.

slnecnica30
15. aug 2022

@reagujempsychpo akeho lekara navstevujes?ja som tiez v presove bola raz a horor

psychopo
1. máj 2023

Prešov nikdy. Riešim ambulantne. Nadupú ťa liekami, že nevieš rozprávať. Ponižovanie zo strany ošetrovateľov, ako keby sa rozprávali s čistou špinou, sprchujú babku, čo nevie stáť na vlastných a rehocú sa ako kone na nej. Lekár okolo teba prebehne len na vizite, ako sa máš a dovi. Podľa mňa ani nevie, čo sa tam deje. Dajú ťa ležať k dvom cigánkam, ktorým na druhý deň striekajú vlasy proti všiam. Primitivizmus, arogancia, ponižovanie, podpásové správanie. Zas len arogantné sestričky, až na jednu výnimku. Faši systém, ľutujem tie, čo tam mali schizofrénie a neviem čo presne všetko k tomu. Tie ani nevedeli, že sú na psycho niekedy. Tak boli naliekované. A to máš popôrodnú depresiu.