Ahojte...chcem sa opýtať ako je to s prirodzeným pôrodom po sekcii.....mala som sekciu v apríli 2020 a teraz mám termín v októbri....hlavne ma zaujíma či viete aký k tomu majú postoj v Prešove v starej pôrodnici.. či to riešia a nechávajú to prirodzené alebo či automaticky riešia plánovanú sekciu.... Ale aj celkovo aké máte skúsenosti vy.... ďakujem
Síce neviem ako Prešov ale u Nás v LM keď som rok a pol sekcii rodila o sekcii ani počuť, reakcia prirodzene idete.
Napr. Ke stará Nemocnica uprednostňujú prirodzeny.ja som si musela druhu sekciu vydupat,za žiadnych okolností by som nešla prirodzene - prvá sekcia maj 2020 druhá bude teraz v októbri.
Tak napr. ja som z Považskej Bystrice a tu ide automatika: 1. sekcia, 2. sekcia, 3.sekcia...prirodzene ti nedovolia vôbec. Najbližšie nemocnice Žilina a Trenčín dajú aj prirodzene. Takže závisí od pôrodnice.
A čisto len môj názor na záver: Osobne by som po tak krátkom čase prirodzene neskúšala (veď len rok sa ti hoja vnútorné rany a niektoré ženy majú problémy s jazvou aj 6-7 rokov po pôrode ešte) - teda, jedine po porade s lekárom, ak by to odporučil, každé telo je iné.
Ja som mala 1.sekciu v PB,chcela som skúsiť prirodzene do TN. Avšak vyriešila to za mňa moja dcéra, keďže na Sone jej namerali cez 4kg a nechceli ma tým pádom pustiť prirodzene keďže bola už veľká na pôrod po sekcii 🙂
@emilia92 aktualne info 😀 naposledy ked som bola na ctg som sa pytala na porod. Spytali sa ma na dovod sekcie a vravela,ze v tom pripade oni planuju v 40.tyzdni operacne ukoncenie tehotenstva,ze sa nemam bat. Jedine,ze by som dovtedy porodila 😀 takze podstatny je asi hlavne dovod preco to prvykrat neslo prirodzene...
@emilia92 ja som mala rozdiel 1r9m ale mala som sekciu plánovanú viac veci, druhá sekcia bola automatická,žiadosť mi dal do nemocnice dr a primár hneď kývol nič sa nepýtal napr,mala som už menej komplikácií no základná ostala - popradská nemocnica ... Kamoska ide tiež do nej rozdiel bude mať 2r4m problémy nemá , prvá bola akútna , ona chce druhý prirodzený ... Tiež si myslím že je dôležité prečo bola prvá sekcia,plus sa má sledovať jazva,ja som mala ootrasnu
V KE sa ma v Novej nemocnici pýtali ale potom sme šli do prirodzeneho a pokým je vsetko s jazvou ok, tak to bud prirodzene. Ja som porodila druhe prirodzene. 🙂
@botka19 tak ja som išla na sekciu preto lebo malý bol zle otočený takže v 39tyzdni cca som mala plánovanú sekciu..... Preto neviem ako to bude teraz lebo lekár to zatiaľ nejak nerieši..takže neviem....mám z toho trochu mindraky pretože ak aj pôjdem na sekciu tak pravdepodobne to bude citlivejšie
@emilia92 V starej mozes rodit spontanne po jednej sekcii- mali by sa ťa spýtať ako chces❤️, ak nie povedz, ze chces spontanne. Ja som tak tiez isla rodit spontanne, ale porod nepostupoval, tak to skoncilo akutnou sekciou.
@emilia92 ahoj, tak ja som bola min týždeň na ctg, sekciu som mala 5/2020 a dr.povedala že naplánujeme sekciu, tak krátko po sekcii neodporucaju prirodzený pôrod.. že je tam veľmi veľa vrstiev zasivanych a oni neriskuju, že by sa niečo stalo.
@pa_tricia19 no ja som bola na ultrazvuku teraz v 33 týždni a lekár hneď hovoril že sekcia že ani nemá čo riešiť
@emilia92 pripnem sa, ja sekcia máj 2020, termín október , tiež stará pôrodnica..