Ahojte, viete mi poradiť, či mi prijmú dieťa v priebehu školského roka, kvôli sťahovaniu do PO? V septembri mal 5r. Zaujíma ma MŠ Važecka, ale aj Sekčov. Ďakujem
@elizabet173 dakujem. Ano budem zistovat priamo v skolkach. Skor som chcela vediet, ci ma niekto priamo skusenost.
@miriam1006 všetko záleží od kapacity škôlky, teda či majú volné miesto a v akej tiede.....bolo treba to riešiť skôr, lebo deti sú v triedach už pozaraďované ...najčastejšie sa uvolnia miesta u najmenších, len tam ti 5-ročné dieťa nevezmú a zase nemôžu popreraďovať už iné deti lebo vezmú 5ročného...ten by mal ísť už do predškolskej a predpokladám že tam sú plné stavy keďže je povinná predškolská....
@mogaa nie je predškolák, 5 rokov mal až v septembri
@elizabet173 ono triedy sú už uzavreté.....do strednej triedy a k predškolákom ho už pravdepodobne nevezmú...ano miesta v škôlkach sa v septembri uvoľňujú či už dieťa nenastúpi alebo nastúpi do inej škôlky, ale toto sú prípady ktoré sa na 99,% týkajú najmenších detí,,,čiže ak sa aj pri najmenších uvolní miesto , nedajú tam 5ročné dieťa a rovnako nemôžu už preradiť mladšie dieťa zo strednej skupiny aby ho dali k najmenším a abay do strednej mohlo nastúpiť 5ročné dieťa...toto sa v septembri už nerobí....
@elizabet173 ano,nie je predskolak
Dakujem za odpovede.
@miriam1006 informuj sa aj v MŠ v priľahlých obciach
@sasesoe no tam by volné miesto mohlo byť, lebo tam nie sú veľa krát deti podelené podľa veku.....u nás malá začala chodiť teraz do novej škôlky a tam je len dvojtriedka, čiže 1trieda 3-4roky a druhá predškoláci - aj to by bola cesta....len treba nájsť takú škôlku...možno aj súkromná škôlka by bola cesta......
@miriam1006 najlepšie, keď sa budeš informovať priamo v materských školách a to osobne, ak sa ti dá. Školský rok ešte len začal, ale je možné, že nenastúpili všetky deti, tiež možno z dôvodu sťahovania, alebo že sa rodičia rozhodli dieťa ešte nechať doma. Tvoj syn ešte nie je predškolák, takže ho nemusia prijať.