Prešov - Pedagogická fakulta

stelahalasova
29. aug 2022

Ahoj dievčatá, nastupuje niekto externe na Pedagogickú fakultu v Prešove? Alebo niekto, kto tam študoval/študuje a chce sa podeliť o skúsenosti. Ja som prijatá, no pri troch malých deťoch uvažujem, ci sa do toho pustiť. Som na MD, prácu v odbore, kt som vyštudovala sa mi nepodarilo nájsť. Neviem si predstaviť náročnosť štúdia ani to, koľko času a energie mi to vezme. Jednu výšku som skončila, ale uplatnenie v odbore nula bodov :D

veronika3110
29. aug 2022

@stelahalasova ja tu študujem externe už 6. rok 🙂 celé Bc som mala externe, a teraz idem do 2. Mgr so 4 mesačnou dcérkou…
Kľudne mi napis čo chceš vedieť

stelahalasova
autor
29. aug 2022

@veronika3110 ďakujem, si zlata,ze si sa ozvala. No zaujíma ma, či sú povinné prednášky, či je veľa seminárnych a pod prác. A náročnosť skúšok.

veronika3110
29. aug 2022

@stelahalasova aký odbor si si dala? Ja nám Bc. predškolskú a elementárnu a Mgr teraz predškolskú.. (aj keď niektoré predmety mame všetci spolu, aby som ti vedela odpovedať)

stelahalasova
autor
29. aug 2022

@veronika3110 som prijata na predš a elem ped a tiež na predš a elem ped a ped psychosocialne narušenych..zvažujem kde nastúpiť :D a ešte ma zaujímajú skúšky, či sú písomne alb ústne alebo aj aj

kasokri
29. aug 2022

@stelahalasova áno prednášky sú povinné, zaberák.... Pri troch deťoch by som si to veľmi rozmyslela...... Skúšky aj písomne aj ústne aj spev aj hra na klavíri.....

gabik21
29. aug 2022

@stelahalasova ahoj . Ja som študovala síce denné štúdium ale s deťmi neviem neviem. Všeobecne , moje spolužiačky , ktoré odišli študovať ďalej Mgr do BA a inde tak vraveli že Prešov bol na vysokej úrovni aj štúdium ťažšie ako inde , že to v BA bola brnkačka oproti tomu, čo vyžadovali od nás

veronika3110
29. aug 2022

@gabik21 to je pravda, ale zas chodit do BA ako na klavír tiež nie je nič moc… okrem toho externe a denne štúdium sa nedá porovnať.. mám plno kolegýň a spolužiačok zo strednej čo chodia a chodili denne a len žasnem čo hovoria že musia robiť

veronika3110
29. aug 2022

@kasokri vždy sa dá dohodnúť 🙂 ja som cez letný semester rodila a nikto nemal problém…
Takisto aj keď som sa vydávala… šla som skôr z hodiny a keď sa ma učiteľ pytal prečo a povedala som že mám rozlúčku so slobodou, tak ma vyhnal, že čo tu ešte robím že sup sup mám si ísť užiť 😁😁
Podľa mna je externe štúdium hračka a dá sa aj s deťmi… prvý ročník je síce dosť teoreticky ale inak pohoda

stelahalasova
autor
29. aug 2022

Ďakujem dievčatá za odpovede, ja som zvyknutá sa učiť, aj naučiť sa veľa, mam aj dobrého manžela, kt ma podporuje. Takže sa na to dám a uvidím, či to zvládnem. Samozrejme denné a externé štúdium sa porovnať nedá, preto si to neviem predstaviť. Pekný zvyšok dňa ešte

flower72
29. aug 2022

dievčatá, zvažujem tento odbor aj ja. Ale odrádza ma hudobná - ja som hluchá ako poleno. Ako je to s hudobnou?

veronika3110
29. aug 2022

@flower72 mám tiež take spolužiačky 😁 ale stačí snaha… zaspievať a zahrať najlepšie ako viem aj keď to nie je 100%
Ak sú ale niektoré take ze ja proste spievať neviem a nebudem sa strápňovat, tak tie majú rovno Fx…niektoré napr majú zo spevu horšiu známku, ale napríklad zahrať sa naučia perfektne, alebo vedia super teóriu, tak majú kľudne B, prinajhoršom C

flower72
29. aug 2022

@veronika3110 môj muž má sluch aj hrá na gitare a klavíri. Ja som schopná sa naspamäť naučiť hrať, aj zaspievam, ale zase len tak, že ma muž nadriluje (a možno ani tón nechytím). Preto sa obávam, ale furt si hovorím, že som horšie prežila 😀 tento rok mi nevyšli financie, ale budúci rok už to bude lepšie. Aj verím, že skrátia externé štúdium na 3 a 2 roky.

veronika3110
29. aug 2022

@flower72 ono tá novela už schválená je, len tento september je to po starom.. ja to zas vidím tsk, že my teraz hoci študujeme 3 roky, ale je to voľnejšie a nie tsk náročné.. verím, že keď sa to všetko bude musieť stihnúť za 2 roky, tak len soboty stačiť nebudú, aj predmetov bude viac… a škola príde aj o skolne zaplatené za ten jeden rok navyše, takze možno aj to pôjde hore…

flower72
30. aug 2022

@veronika3110 ja som chodila externe na PU este v roku 2009, takze tusim, do coho idem. Vtedy to bolo tak, ze bc. 3 roky a mgr. 2 roky. Mali sme iba soboty a vela samostudia. No a prax, jasne, cez tyzden a pod.

veronika3110
30. aug 2022

@flower72 tak super, keď sa to stihalo aj tak, že nebolo treba chodit aj piatky…
Kolegyne čo chodia do RK majú bežne piatky aj soboty

julia9537
31. aug 2022

Ahojte dievčatá, nastupujem do 1. ročníka na denné štúdium a chcem sa skontaktovať s niekým kto tiež ide. Môžte mi napísať správu. 😊

kasokri
2. sep 2022

@veronika3110 no každý to vidíme inak..

janamihl
15. jún 2023

@julia9537 ahoj. Nastúpila si ? Ako to zvládaš ? Mňa prijali a váham ci do toho ísť popri 2 detoch

julia9537
15. jún 2023

@janamihl áno, už mám za sebou úspešne 1. ročník. Som na dennom štúdiu a slobodná bez detí, preto neviem posudiť ako sa študuje pri dieťoch. Ale podľa mna je to jedna z ľahkých škôl, predtým som skúšala aj vedeckú dráhu na matfyz ale toto je oproti vedeckej prechadzka ružovou záhradou. 😊
Napríklad cely semester som sa dokopy nič neučila, občas nejaká prezentácia, seminarka alebo portfólio. Taktiež je potrebná kreativita v oblasti vyrábania pomôcok, hier pre deti atď…
Skúškové je taktiež vpohode, skoro všetky skúšky sú iba písomne, v prvom ročníku bola ústna iba matika v letnom semestri. Testy nie sú nejak extra náročné. Na jednu skúšku ti stačía 1-2dni učenia.

janamihl
16. jún 2023

@julia9537 prosím ta mohla by si mi poslať zoznam predmetov v prvom ročníku??? 🙏🙏🙏🙏

1radka9
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kari55
23. jan 2024

@janamihl ahoj. Nastúpila si ? Aké to je externe popri deťoch ??

najkol
21. máj 2024

@stelahalasova pekný deň,tak ako nastúpila si ? Chela by som vedieť že ako to zvladas ,rozhodujem sa aj ja

stelahalasova
autor
9. jún 2024

@najkol ahoj. Nastúpila. Nie je to extrémne ťažká škola, to nie. Ale zaberá veľmi veľa času. Ja sa učím po večeroch, výkresy, zadania, klavír, ale dá sa všetko zvládnuť ale je toho naozaj dosť, čiže makáme celý semester. Aj aktuálne sa učím na skúšku.

stelahalasova
autor
3. júl 2024

Dievčatá, je tu niekto, kto má za sebou predmet literatúru pre deti 2rocnik a vie mi poslať zoznam na povinné čítanie? Dakujem