Ahoj dievčatá. Manžel dostal ponuku práce do PO...zvažujeme túto ponuku...sme zo ZA kraja.. chcela by som sa Vás spýtať...ako sa Vám žije v PO a okolí, resp.okrese? Najviac ma zaujima okres PO -bývanie v dedine...dostupnosť, vybavenosť, ceny nehnuteľností...ďakujem krásne za odpovede...🥰
@maty112 no nechcela som ti písať že bývanie je drahé lebo pre každého je drahé niečo iné. Ale súhlasím, ceny sú prehnané neviem či chcete podnájom alebo kupovať. Včera mi vybehlo v Prešove podnájom v novostavbe 2izbovy 600€... Ak by ste kupovali neviem či ešte možno nejaký 3izbak, nie v novostavbe by sa dal zohnať do 130 000€...
Presov je logisticke centrum pre vychidne slovensko a je tu najviac prace zo vsetkych miest. Polovica Kosicanov pracuje v Presove a platovo na pocudovanie dostanete viac v Presove ako v Kosiciach. A tak ako sa hybe trh tak sa hybu ceny. Aj ked je to zaprdeny Presov preto take cwny nehnutelnosti. Cim dalej od Presova tym lacnejsie byvanie. Ak ide o dom alebo byt. Otazka je ze kolko km ste ochotny dochadzat. Urcite ak mate deti a vyberiete nejaku dedinu ktora je dalej od mesta tak kde je aspn skola a pootraviny.
Skuste pozriet napriklad Velky Šariš alebo Kanaš, Maly Šariš, Fintice to su trošku drahšie dediny ale chodi tam MHD. Potom možete isť ďalej ale skor SAD autobusy. Nie v kazdej dedine je vlakove spojenie. A pozor na romske osady. Aj ked su v niektorych dedinach vzdialene, ze je nova oblast kde su len nove domy a osad su na druhimm konci ale na autobuse by chodili s Vami a to by sa Vam nepacilo dychat ten smrad a deti sa bat pustat. Asi by som sla potom podla financneho limitu. Lebo na vyber je vela dedin
Bývame 5km od Prešova, s dostupnosťou som spokojná nakoľko sme šli do blízkej obce v dosahu MHD. Čo sa týka ceny nehnuteľností tak skús pozrieť ponuky na internete, lacne to nieje ale tak záleží aj od toho či hľadáte niečo nové alebo staršie, byt alebo dom a pod. Ťažko povedať, pre každého je dobrá cena niečo iné...