Pomoc v domácnosti - Prešov

22. júl 2021

Máte niekto skúsenosti s nejakou pani na domáce práce? (Nemám rada pomenovanie upratovačka)
A existuje niečo ako v bolo v jednom filme, ze vám prídu domov zorganizovať a upratať šatník? 😄
Potrebovala by som nejakú pani na občasnú výpomoc- žehlenie, umyť okná, .... možno obcas navariť, keď nebudem stíhať
Nemám s tým vôbec skúsenosti. Cenovo to ako vychádza? Približne?
Pre upresnenie- mesto Prešov.
Pripadne nejake osobne odporúčania?
Ďakujem

autor
22. júl 2021

😅😅😅zaradili mi to do témy,,o tom sa ťažko rozpráva " 🤣
Ako svätá pravda.... asi videli môj šatník 🙈🙈🙈

taskataska
22. júl 2021

"upratovacka" ti satnik neuprace - ak nemyslis vyskladat kominky ;)

autor
22. júl 2021

@taskataska ano vykladať kominky
Ved a to by mohol prísť aj niekto kto sa tomu špeciálne venuje a ty pani by som rada nasla na dlhodobejšie
Mozno niečo také ani neexistuje a je najvyšší čas založiť si živnosť 😂

lydiasabolova
22. júl 2021

ja keď som mala 22r, opatrovala som deti známym a u jednej rodiny som zároveň aj upratovala, keď malý spal.. väčšinou to boli také prácičky, čo matka nerobila každodenne, alebo nestíhala - napr. vyleštiť všetky zrkadlá v dome, plus sklenené zábradlie na schodisku, poumývať zvonka všetky kuchynské skrinky, poumývať jedálenské stoličky (mali tri deti 2,5,7r - špinili prosto veľa), utierať prach na vysokých poličkách atď. a potom také klasické, utrieť prach z tv, konf.stolíka, vyleštiť (mali také pekné moderné lesklé) vyčistiť sporák, vyčistiť kúpelne, občas umyť napr. schodisko alebo nejakú konkrétnu izbu.. a stalo sa mi, že ma nechala aj také osobnejšie priestory upratať (poličky v spálni, kde mali osobné veci) alebo utrieť prach na vrchných priestoroch šatníka (veci zložiť, dať naspäť)
Chcem tým povedať, že sa také niečo v pohode dá, najmä, keď to tebe osobne nevadí, lebo ja napr. by som nikomu nedovolila pratať moje osobné veci :D a vieš a ty hľadáš pomoc do domácnosti, a daný človek chce zarobiť, tak jemu je šuma fuk, či bude umývať podlahy alebo triediť šatník :D ty určíš, on spraví, ty zaplatíš :D
Len ono je to také ,,non-official" to by si sa musela skôr tak cez rodinu, kamarátov poradiť, či nemajú nejaké dievča, študentku, čo by si chcelo privyrobiť takto
A cenovo musíš zohľadniť, odkiaľ človek je, lebo ja som opatrovala+pratala za 2-2,5€/hod, ale bola som tam cca 6h+ a dochádzala som, cestovné som mala 2€ a to bolo pred 5 rokmi cca
(Mimotoho, ja som z PO tiež, mám dve 17r švagrinky, zlaté dievčatá, aj mne chodia domov pomáhať, môžem sa spýtať, keby si chcela 🙂 viem, že oni by si radi privyrobili)

heidy222
22. júl 2021

@lydiasabolova dobra Cena ☺️ ja som v Nemecku a platila som 15 Eur na hodinu, Ale Zase Pani Bola rychla a sikovna. Skamaratili sme sa, mala kluce od Bytu a Ano aj skrinu mi upratala. Vtedy sme obaja s muzom vela pracovali a to malo volneho casu som chcela Byt s detmi a nie pucovat. Zalezi Ako sa dohodnete, vsetko je mozne

lydiasabolova
22. júl 2021

@heidy222 (vyprskla som smiechom) a neviem, čo na to povedať.. :D je to veru rozdiel, Prešov a Nemecko :D

bajka16
22. júl 2021

Jeej to by ma bavilo 😂 svoju som akurát dávala do poriadku týždeň každý deň niečo 😂🙏🤦🏻‍♀️sak nemusíš naraz každý deň niečo správ ak nemáš čas

osky
23. júl 2021

Neviem si predstavit,zeby mi niekto upratoval.moje skrine,moje oblecenie....
Pochopila by som okna alebo väcsie narazove upratovanie.
Ale najimat si niekoho na oblecenie ci varenie...zvlastne ...

lavender273
23. júl 2021

Joooj ja by som sa nato hned dala, organizovat a upratovat to je moje 🤭

buberova
23. júl 2021

@lavender273 presne som si povedala to isté 🙂 že mám chuť niečo upratať a zorganizovať ale doma je už všetko ok tak nemám čo.. proste to je najlepší pocit keď je niekde chaos alebo je niečo zanedbané a môžem do toho vniesť systém a čisto ;) úplne oddly satisfying

lavender273
23. júl 2021

@buberova ja sa teraz realizujem v robote. Mame taky mini sklad pri kancli a co tam je 'bordelu', lebo majitel a hlavne jeho otec zbieraju vsetko ,lebo vsetko sa raz zide 🤭 uz som vyhodila za kontajner elektroniky. No hruza. Ale bavi ma to 😁

buberova
23. júl 2021

@lavender273 ja som sa tiež pustila do skrine so "vzorkami" v robote... Až z toho na vrátnici vznikla krabica že "za odvoz" :D

lavender273
23. júl 2021

@buberova my dve by sme.mali.zalozit biznis 🤭🤣

lydiasabolova
23. júl 2021

@lavender273 ja by som sa pridalaaaaa :D :D neznesiem, keď sa niekto vŕta do mojich vecí, ale inde by som v kľude organizovala :D tiež je to pre mňa uspokojujúce, keď niekde vdýchnem organizáciu :D

autor
23. júl 2021

Jooj dievčatá a nechcete si privyrobiť?😀

autor
23. júl 2021

@osky ja s tým nemám problém, ved hocikoho by som si dnu nepustila. No určite sa budem veeelmi hanbiť za neporiadok.
Ide o to, ze mam neskutočne veľa veci a malo miesta. Dokupovať sme 2 komody a uz mesiac sa chystám na tie veľké poriadky. No ja netuším ako si to mam zoradiť. Ako to potriedit. Ako to skladať aby to bolo priehľadné.
Doteraz ma to netrápilo, mala som svojich pár kúskov ktoré som točila dookola a dalo sa to udržiavať, ale vymyká sa mi to z pod kontroly

lydiasabolova
23. júl 2021

ja by som hneď pribehla, ale mám 3 malé poklady, nedá sa mi bohužiaľ :D :D

autor
23. júl 2021

@lydiasabolova a to zvládaš pri nich este organizovať poriadok v dome? 😭😭😭
Ja som taka neschopná!!!
Ešte keď som žila s prvým mužom, vzdy som mala tip top domacnost. Denne som zmyvala, ... v skrini síce neboli kominky, ale bol poriadok. Nemali sme deti.
Teraz ja neviem co sa so mnou stalo. Nestíham, nechce sa mi, nebaví ma to, vsetko odkladám, nemám chuť.
Je to obrovský dom, veľa miestnosti, kupelni, a všade všade je kopa mojich aj detských oblečení, hraciek, ... keď upratam, dokážem to udržiavať tak najviac 2 dni

autor
23. júl 2021

Ja potrebujem niekoho kto mi ukáže nejaký systém, povie kde robím chybu, co robim zle...
No a na výpomoc pani , za to sa nehanbím. Odmietam umývať 25okien, a žehliť 40kosiel

autor
23. júl 2021

A ešte poznamenam, aj keď upratam, mam pocit ze je to len na oko. Trebalo by poriadne v zasuvkach, hore na polickach, proste upratať poriadne. Ja to už len tak automaticky povysavam utriem prach. Napriek tomu ako to je ja nenavidim neporiadok a špinu a preto sa cítim zle. Dieta zaspala, tak idem Dat prať, povesat prvú pracku a umyť aspoň kúpeľňu hore. A to bude koniec lebo sa dieta zobudi. Večer keď zaspi ja odpadavam s nou, alebo sa venujem muzovi.

luccija
23. júl 2021

@lavender273 len či budú aj oni radi🙂)

lydiasabolova
23. júl 2021

pokooooj, nestíham pri nich, čosi :D len ma baví organizácia.. a som frustrovaná, keď nemám veci zorganizované alebo keď zorganizujem a do 5min je zasa všetko rozhádzané :D sme v 2i byte, kde to ešte dom :D nie si neschopáčka, neboj, pri deťoch je to ťažko.. mne by sa zišla opatrovateľka :D

autor
23. júl 2021

@lydiasabolova tak ja ti deti postrazim a ty môžeš organizovať 😆
Ja zas by som sa s deťmi hrala a robila im program od rána do večera, aj na úkor domácnosti

lydiasabolova
23. júl 2021

ja to mam zas opacne..som introvert..milujem svoje deti,ale.ja potrebujem pravidelne od nich odist do samoty, ,,nabit sa,, a potom sa mozem pokojne vratit..ale to sa mi,momentalne,neda 😀 pri organizovani relaxujem hlavu..preto ma to k tomu taha 😀
nemam sa predsa spytat tych mojich svagriniek?ja sa ti.mozem za nich zarucit,porobia ti vsetko co chces

kikazoe
23. júl 2021

takže ja mám pani v PO čo chodí upratovať- za 2-izbový a bežne upratanie sme mali dohodnuté 10€, okna za 10€, velke upratanie- šporak, dvere, po malovke či prerabke,.... 20€. trvalo jej to cca 1,5 hod. a velke 2,5-3hod., čistiace ma svoje, kamoší sa aj s naším kocurom 🙂

stastnamamulka
30. júl 2021

Ak budeš mať ešte záujem,tak mi napíš v septembri 😊😘 mám skúsenosti aj prax.

kikazoe
13. aug 2021

@stastnamamulka ahoj, platí tvoja ponuka na upratovanie? ak ano, ozvi sa mi. dakujem

medulienkalenka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucput
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
darklol
17. mar 2023

baby nasli ste teda niekoho viete posunut kontakt?