Prosím Vás viete mi poradiť pediatra v Prešove, ktorý vás nebude odsudzovať za to že nechcete povinne očkovania a radšej vám poradi či očkovať dieťa alebo nie?? Pretože naša nám dala jasne najavo že keď odmietneme tak budeme vyradení lebo že ona je striktná na očkovanie. Mám predčasne narodenú dcéru a je zdravá a zo všetkého sa pekne dostala a sa bojím že keď ju dam zaočkovať tak jej to viac ublíži ako pomôže. Za každú radu ďakujemq
Tak hlavne je tvoj pediater zodpovedný a mysli si a vie,že očkovanie tvojmu dieťaťu ublíži menej ako keby schytalo naplno niektorú z chorôb,proti ktorým existujú očkovania.
@terezka2911 bojím sa toho aby tie vakcíny ktoré sú "povinné" nemali vážne následky ako sú napr. Epilepsia adhd to že nebude dieťa rozprávať alebo nedajbože ochrnie 🥹
@petronela125 ku komu chodíte?
@petronela125 máš potvrdené, že vakcíny toto spúšťajú?
@terezka2911 áno bohužial to mám potvrdené 🥺
@petronela125 kým?
@terezka2911 tak zdravé dieťa ktoré rozprávalo po vakcíne prestalo rozprávať a je postihnuté...to je slabý dôvod?? A nejedno dieťa takto skončilo po vakcínach
@petronela125 nie nemáš to potvrdené, pretože nič čo by to relevantne dokazovalo neexistuje, žiadna štúdia. Môžeš to mať maximálne tak zo zdroja typu "jedna baba povedala". 🤷♀️ A je to na tebe, ale treba si uvedomiť, že tie choroby proti ktorým sa povinne očkuje nie sú prechádzka ružovou záhradou. Napr. taký tetanus - vieš že tetanove kŕče dokážu človeku zlomiť chrbticu? Že kvôli osýpkam a z toho pridružujúcich komplikácií môže byť napríklad slepota (zápal spojiviek) alebo veľmi ťažký zápal pľúc a respiračné zlyhanie? Predstav si situáciu, že nedáš zaočkovať a dieťa dostane napr. tie osýpky. Pôjdeš za lekárom? Nebude to pokrytecké, keď mu v otázke očkovania nebudeš dôverovať ale už keď sa niečo stane bude prvý za kým pobežiš???
Ziaden normalny a rozumny pediater nebude suhlasit s tym, aby si svoje dieta neockovala a vystavila ho tak zbytocne riziku, ze ochorie na nebezpecne ochorenia.
@petronela125 a čoho konkrétne sa bojíš?