Múzeum Solivar v Prešove

kiksina_21
6. aug 2024

Ahojte chcem sa opýtať, zajtra sa chystám z deťmi do muzea soli v Prešove. Je prvá streda v mesiaci málo by byť vstupné zdarma. Odporúčate návštevu aj s ročným dieťaťom? Treba prísť na nejakú určitú hodinu? Každý vstup je z lektorom alebo sa môžeme prejsť len tak bez výkladu? Obávam sa, že ročná dcéra by to nedala. Ďakujem za odpovede 😀

viestta
6. aug 2024

@kiksina_21 vyklad je s lektorom, je to prechadzka medzi troma (4?) budovami, prehliadky zacinaju v urcitu hodinu, treba prist vcas, lebo v sklade soli kupite listok a musite prejst na kopec ku gaplu, potom do varne a vratite sa do skladu soli.

kiksina_21
autor
6. aug 2024

@viestta jaj, 1.streda v mesiaci je zadarmo tak som myslela, že ani výklad nebude...a s kočiarom je možná prehliadka, neviete?

viestta
6. aug 2024

@kiksina_21 kociarom sa mozes poprechadzat medzi budovami, keby ste sli dvaja jeden absolvuje prehliadku so starsimi a ty povozis kociar

kiksina_21
autor
6. aug 2024

@viestta veď to, že som sama...no riskneme to 😆

simona20201309
6. aug 2024

@kiksina_21 pre dieťa je to urcite nuda a prišli dlha prehliadka. Neuzijes si to ty, ani dieťa, ani ostatní navstevnici. Jedine ze máš zlaté dieta ktoré bude 1,5h ticho sedieť v kociku.
Inak by som určite nešla.
Všetky info máš na internete. Tie budovy sú od seba aj 500m.

simona20201309
6. aug 2024

A kocikom sa nedostaneš do každej budovy.

kiksina_21
autor
6. aug 2024

@simona20201309 tak to asi neposedi. Teraz začala chodiť takže veľmi neposedi...asi zvolíme náhradný plán

adika_pl
9. aug 2024

@kiksina_21 pozerám, že máš decká vo veku našich. Boli sme vlani, nezaujalo. A vtedy mal starší 2r, bol v nosiči. S kočíkom nedas

kiksina_21
autor
10. aug 2024

@adika_pl nakoniec malá ostala u babky. Bola som len s dcérou a synom...ich to celkom bavilo.
V piatok sme boli v opalovej bani...malú som mala v nosiči...až ku koncu začala byť zlá ale to už bola unavená...ináč pekný zážitok. O rok sme tam zas 😀 a zo staršími už plánujeme ten 4 hodinový vstup