Ahoj baby sme s muzom zobraty len na urade dcerka sa nam narodila pred 6 mesiacmi a chceli by sme ju pokrstit. Krstili ste niektora v tomto kostole aky tam je farar. Popripade kde ste krstili v greko kostole pary ktore nie ste zobrate totiz bolo mi povedane ze uradny sobas nie je uznavani cirkvou. Dakujem za info.
Greko kostoly nemáme,gréckokatolícke áno,tebe by sa asi tiež nepáčilo,keby ti niekto komolil meno.....
@nika3136 @janinah zienky, keby ste tak bojovali za ohlasovanie ziveho Jezisa tu na MK tak by z Vas mal Jezis velku radost v nebi... ci je to napisane grecko ci greko autorke to nepomoze, autorka chce dat pokrstit dietatko, aby v jeho dusicke bol prvy zivy Boh v troch osobach, otec, syn Jezis Kristus a Duch svaty.
Skusila si tu skupinku co som ti napisala? https://www.modrykonik.sk/group/2055/ su tam aj manzelky knazov vychodneho obradu, tak tie ti urcite lepsie poradia ako my tu laici.
@majkabambulik ano, a tiez mi hned bolo povedane ze uradny sobas je neplatny :( no velmi by som chcela pokrstit malu ale nevidim to ruzovo.....
Keď nemáte cirkevný sobáš tak je to o farárovi a nie každý ti pokrstí dieťa - musíš len hľadať, ktorý bude ochotný pokrstiť a druha vec vyberte krstných rodičov ktorí budú mať sviatosti nech nemáte ďalší problém. Držím palce aby ste našli čoskoro ochotného farára😊
@janadj dakujem krstných tiez si dam potom pozor koho budem vyberat
Chapem, ak nepochodis u nikoho , tak chod ku rimsko katolikom, tam s tym problem nemaju a do krstneho listu sa zapise tvoj vychodny ritus. Akurat to nebudes mat 2 v 1 cize krst bude platny ako v celej katolickej cirkvi ale dietatko nedostanie birmovanie, lebo to sa dava u rimsko katolikov az neskor. To ze mas velku tuzbu ho pokrstit je sila, ktora vie preco ti to dava. Vola sa to Duch svaty. Poznas otcov exorcistov? Su to knazi, ktori pomahaju chudakom, co si zacnu so Zlym, cize diablom cez rozne magie, vestice, spiritizmus atd no a potom to nezvladaju a psychiatricke lieky nefunguju... Jeden takyto knaz-otec exorcista dal vlastnu skusenost z jeho praxe. V jednej porodnici pracovala zdravotna sestra - satanistka-nikto o tom nevedel!. Ked dietatko doniesli domov v priebehu mesiacov a prvych rokov zacalo sa im nepozdavat nieco, jednoducho dojca a batola do 3r sa takto nesprava. Tak zasli za knazom a opisali, co za cudne veci sa deju u nich doma a aj s dietatkom pritom lekari vylucili zdravotne problemy. Knaz bol nastastie vdelanejsi v tejto oblasti a zorganizoval krst spolu s prizvanym knazom otcom exorcistom. Ked zacali obrad krstu toto uz odrastene batola zmenilo hlas a ozvala sa veta " ja som tu bol skor!". Ozval sa diabol. Urcite sa nic take nestane na 99,9999percent u teba, no ber to tak, ze diabol ti bude podsuvat myslienky-kasli nato, nekrsti, pozri ake mas problemy, len, aby si to vzdala. Inac vedela si, ze pri krste sa modli takzvany maly exorcizmus? Cize zriekanie sa zleho ducha - diabla? Tak ti prajeme vsetci, aby si ten boj aj v mene dietatka vyhrala a porazila Zleho. ❤
Viem o jednom kňazovi z iného okresu ktorý pokrstil dieťa v greckokatolickom chráme. Sk chceš do správy ti dám meno.Rodicia nemali žiaden sobáš
@truntull dik mozes mi napisat
Ja som krstila 2 deti v greko, sice v kosiciach ale nemali sme problem ze najprv niesme zobraty a pri mladsiom ze sme zobraty na urade. Farar mal jedine podmienku ze krstny rodicia bud nech su slobodny alebo vzaty v kostole.
Napíš mi prosím správu,neviem ti napísať. Ďakujem
Farára z Ľubovca poznám osobne, sme rodinní priatelia. Myslím si, že pokiaľ ste úradne vzatí, on nebude ochotný krstiť dieťa. Môžem sa ho keď tak opýtať.
@14petulka88 a prosit ta este twn farar posoby v kosiciach mne by to nevadilo iala by som do ke. Mozem ti spravu napisat?
@truntull pisem dakujem
Kludne
Nechcem Vás sklamat, ale naozaj to tak je v katolickej viere, ze ak Vam rodicom nebrani ziadna objektivna prekazka k uzavretiu sviatostneho manželstva a zaroven zijete v jednej domacnosti s otcom dietata, je to podmienkou. Pretože vy rodičia ste prvým príkladom viery pre svoje dieťa a pri krste slubujete Bohu ze mu vieru odovzdate prikladom vlastneho života. Ale ved sa nebojte vziat sa. 🙂 Ved ste uiz vsetko aj tak spolu vychodili, zazili, domacnost, rodinu, finnacie. Ved si iba popytate a odnesiete Bozie pozehnanie k radostiam aj tazkoatiam do dalsieho napredovania, a mozete spokojne chodit k sviatostiam a mat v sebe pokoj. Ja osobne Vám prajem, aby ste sa vzali, keď máte medzi sebou už intimitu, blízkosť, rodinu, co Vam brani 🙂 a inak, velke svadby uz davno nie su jediné moderné🙂 ide o vas dvoch, Vasu rodinu, Bozie pozehnnaie, nie o zucastnenych na svadbe. Prajem šicko dobré šumné.
Skus skupinku Veriace mamicky tam najdes aj lokalne grekokatolicke zienky, co ti poradia ked zopakujes tuto otazku https://www.modrykonik.sk/group/2055/