Kamarát/ka pre dcéru - Prešov

teodozia
14. okt 2022

Mamičky, asi nezvyčjne vyznie moja prosba. Nemáte doma dcéru - syna, stredoškoláka, vysokoškoláka od 18 +, a žijete v Prešove, ktorý nemá až tak veľa kamarátov...Moja dcéra je tretiačka na konzervatóriu a býva na internáte. Jednoducho nemá kamarátov a vo voľnom čase nevie kde a s kým isť. Najčastejšie sa prechádza po obchodoch v OC. Doteraz dochádzala a teraz je druhý mesiac na internáte. Na izbe je s dievčatami maturantkami, ktoré už majú frajerov a vo voľný čas trávia s nimi. Ide mi o zoznámenie sa so slušným chlapcom alebo dievčaťom z inej školy v Prešove.

dominika1922
14. okt 2022

@teodozia Môj pohľad ako mladej baby. Ja by som nechcela aby mi mama takto hľadala kamarátov. Dcéra o tom vie ? 🙂

simona20201309
14. okt 2022

@teodozia celé zle. Prepáč. Dcéra 18r, žije na internáte (milión možnosti ako si nájsť priateľov...) , chodí na SŠ (ďalších milión možnosti ako si nájsť priateľov...) a mamička jej hľadá kamošku 😥
Ešte raz - celé zle. Nenájdeš jej. Problém bude v tebe a v nej. Treba nájsť príčinu, prečo ich nemá a treba nájsť príčinu prečo tebe toto vôbec napadne.
Snáď len vymyslená téma.

adri266
14. okt 2022

@dominika1922
@simona20201309 Oj, baby...nie kazdy je extrovert a nie kazdy lahko a rychlo zapadne do kolektivu. Hanblivemu dietatu nevysvetlite a neprikazete, ze si ma najst kamosov. Sama mam dceru, ktora je silna introvertka a viem, ake je to pre nu tazke.

Kedze autorka spomenula slovo SLUSNE, beriem to tak, ze spoluziaci dcery mozu byt taki, co chodia fajcit, pit, beru drogy /skusenosti mojich znamych, hoc z inej skoly/.

@teodozia
Na Tvojom mieste dceru motivujem, aby si nasla nejaky kruzok, zalubu, chodila do fitka, jednoducho do noveho prostredia. Tu by sme mohli niekoho navrhnut, ale viem, ze aj medzi kamosmi musi existovat chemia, aby si padli do oka.

martul
14. okt 2022

@teodozia no keby mi toto mama spraví, taká trapošina...

dominika1922
14. okt 2022

@adri266 ja som introvert od mala. Šikanovali ma na základnej škole a utiahla som sa do seba a to sa nezmenilo dodnes. Pomohlo iba nájsť si kamarátov prirodzene v škole a tak.. paradoxom je že moje kamarátky boli extrovertky ako vyšité. Nájsť si priateľa tiez nebol problém. Pokec v 2016tom bol ešte vpohode a teraz je to môj muž. Takže ja by som to zhodnotila tak že keď je dcéra introvertná tak je ešte horšie keď do toho mama takto rýpe. Aj moja to skúšala a nebolo to dobré. A k tomu že slušne, rodičia nikdy neovplyvnia do akej spoločnosti sa dieťa dostane. Ja som tiež nemala najlepšie vedených kamarátov ale zo mňa je aj tak slušný človek, je to o tom čo rodičia dieťaťu vštepujú odmala alebo či si samo uvedomí hodnoty života
A autorka má staršiu dcéru takže tam nie je o čom

simona20201309
14. okt 2022

@adri266 myslím, že 18r je už dosť na to, aby za ňu toto riešila mamička.

jazminn
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jazminn
15. okt 2022

@teodozia moja dcera je na pedagogickej, tiez je asi podobne na tom. Napis mi do ss, zoznámime ich...