Ahojte, venuje sa v Prešove niekto hudobnej výchove pre deti v predškolskom veku teda 4-6 rokov? Skúšanie rôznych nástrojov, rozvoj rytmizácie, sluchu, intonačného spevu a pod.. samozrejme primerane veku teda hravou formou.
Hudobné školy ponúkajú kurzy až pre školákov a v škôlkach sa hudba berie dosť okrajovo. Našiel som len https://www.yamahaskola.cz/sk/programy-pre-deti ale tí cez školu Pimpollo v Prešove ponúkajú hudobné kurzy len pre menšie deti, pre škôlkarov už nie.
Môže byť aj nejaká súkromná osoba nemusí byť priamo hudobná umelecká škola.
Áno chodia, hľadám to pre dve deti (3 a 5r).
@athelas86 tak hudobnú vôbec nemajú len tak okrajovo. Všetko čo spomínaš majú v MS vo výkonových štandardoch.
Toto je súčasť v MS. Všetko z toho co spomínaš majú tam. O nič neprídu ak začnú navštevovať ZUŠ v 1roc
Práve preto asi nie sú žiadne zusky pre skolkarov. Hudba je v MS časťou aktivitou
Poznám muža, ktorý sa tomu dlhé roky venoval, vyštudovaný človek, len teraz pracuje v detskom domove, ale môžem sa ho opýtať, či robí aj súkromné hodiny, teda ak chceš. On býva pri Prešove.
@simona20201309 Ok diky za vzdelávací program ale ja vidím bežnú hudobnú úroveň učiteliek tak si myslím že prax je iná a navyše to nezodpovedá môj dotaz. Vedia to s deťmi, no väčšinou nie sú hudobníčky. V iných mestách sú takého kurzy dostupné napr. spomínaná HŠ Yamaha kde je vyššie link sa venuje vyslovene malým deťom čo má svoje špecifiká. Lenže oni sú len v Košiciach a iných mestách
@athelas86 chodí do MS?