Hľadám dobrého logopéda v Prešove alebo v Košiciach

anorev123
16. sep 2021

Ahojte, prosím Vás poraďte nejakého dobrého logopéda buď v Prešove alebo Košiciach. Potrebujem ho pre dvojročného synčeka. Ďakujem.

pininka1
17. sep 2021

@anorev123 vcera sme to rozoberali s kamoskou ktora uz chodila so synom a ze Vagaska bola super. Ja mam vyhodu ze u nas v robote mame logopedicky, tak zoberiem malu k nim.

lala123
17. sep 2021

@anorev123 ahoj, prosím ta ak mozem vedieť koli comu s dvojročným chceš ísť na logopediu? Pýtam sa len preto lebo so staršou som chodila tiež ale teraz mam dvojročnú a tiež sa mi zdá, že malo rozprava. So starsou som chodila v PO ku pani Demskej a veľmi nám pomohla.

anorev123
autor
17. sep 2021

@lala123 vie povedať len veľmi málo slov aj to sú všetky len jeho vlastné pomenovania.. Myslím to tak, že auto je napríklad koko, na vodu alebo keď je niečo mokré tak povie len "A" a takto si pýta aj piť..atď.. Nevie poriadne povedať ani slovo dedo...
Tak mi napadlo, že radšej zájsť ku nejakému odborníkovi, aj keď malý rozumie úplne všetkému čo mu človek povie.. Splní aj také jednoduché príkazy ako keď mu poviem nech papier vyhodí do koša, nech si odloží hračky alebo pripravý topánočky keď ideme vonku atď atď.. Len to rozprávanie je veľmi veľmi slabé..

lala123
17. sep 2021

@anorev123 jasne radšej ísť zbytočne raz ako niečo podceniť . Keď už nič tak aspoň ti určite poradia niejake cvičenia alebo hry na rozvoj reci

ma_mi
20. sep 2021

@anorev123 ja chodim s malym 3r k Malagovej na Svaby.. ona je uzasna. Chodila som so starsim a ti zle hovoril 10pismen.. do roka sme vsetko zvladli.. s mladsim som na tom rovnako, povie len tati, koko je tiex auto, papa a mnam mnam 🙃 urcite treba ist, skuste si zavolat, ci neberie 🙃

anorev123
autor
20. sep 2021

@ma_mi ďakujem za odporúčanie 🙏😊 zajtra si tam teda skúsim zavolať

julka828
20. sep 2021

@anorev123 tam sa nedivolas skusala som niekolkokrat malagovu a neda sa tam dovolat. My sme zacali k obsuthovej ale necitala som nanu dovre recenzie aj prva navsteva bola uplne odveci. Vybrala knihu s hovoriacim perom vobec ho to nezaujimalo tak len skonstatovala ze vacsinou ma s tym uspech no tak zjavne nie. A este objavila teplu ze mi povedala ze mam nanho hovorit. Ale uz tento mesiac konci a ma tam prist nejaka mlada doktorka tak som zvedava ci to bude lepsie

lala123
20. sep 2021

@anorev123 ku pani Malagovej som chodila aj ja s malou bola ok ale mne nevyhovovalo to, že raz za 3-4 tytdne sme chodili. Ku pani Demskej najprv raz a potom 2x do týždňa som chodila a to bol brutal rozdiel ako napredovala. Inak, jasne je to o precvičovanie hlavne doma.

anorev123
autor
21. sep 2021

@lala123 no ku pani Malagovej sa mi zatiaľ nepodarilo dovolať.. Ale na pani doktorku Demsku neviem nájsť na internete žiadny kontakt.. Aši sa budem musieť poobzerať potom po inej pani doktorke. Ale ďakujem za rady 😊

ma_mi
21. sep 2021

@anorev123 mne sa este nestalo aby nedvihli, naozaj 🙂 ano chodi sa raz za mesiac ale ona to vie s detmi.. suseda chodi este skor ako my, pritom my uz rok nechodime a ona stale. Takze je velmi velky rozdiel v logopedicke.. ja ked som jej ukazala nase papiere nechapala ze takto krasne ideme .

anorev123
autor
21. sep 2021

@ma_mi a chodíte tam aj teraz s malým, keď má tiež "problém" s rozprávaním? Ja len tak rozmýšľam či naozaj to stačí dieťaťu, keď tam chodí len raz za mesiac.
Preto toľko rozmýšľam nad logopedičkou lebo nerada prechádzam od doktora k doktorovi :/

ma_mi
22. sep 2021

@anorev123 ano chodim.. v 3r nam to odporucala aj neurologicka, nakolko sme boli na vysetrenie aj tam.. zatial staci ano.. ona vam povie co mate a nemate robit, aby sa este viac "nezablokoval" 🙂 boli sme v auguste a ideme az tusim oktober.. moj sa napr aj boji velmi lekarov.. cize ona pozera aj nato ake dieta je.. zbytocne tam budem chodit ked z 20min skoro 5min a viac preplace, kym zisti ze sa tam ide len hrat 🙂