Ahojte,viete mi poradiť mám vysokú školu technickú, ale chcem si spraviť dpš aby som mohla robiť aspoň asistenta,niečo v okolí Prešova, ? Nechcem ísť až do Ružomberka keďže mám malé deti a viem že tam je blokove celý týždeň,
ale čo konkrétne by si chcela? lebo napr. na asistenta stačí aj 2 roky pomaturitného na strednej pedagogickej škole napr.. alebo sa dá aj napr. externe nejaký odbor VŠ - napr. predškolská a elementárna pedagogika.. lebo ak si nekvalifikovaná a príjmu ťa, tak do 4 rokov si musíš kvalifikáciu doplniť.. tak napr. toto štúdium trvá akurát 4 roky
@veronika3110 ponuka ano ale kedze mam technicke vzdelanie nemam neucitelske statnicu z neucitelskych predmetov ako je dejepis, prirodopis.... takze bude si spravim nejaku strednu skolu , alebo znova vysoku 4 roky co neviem ci by som zvladla
@azurova99 tak v tom prípade by bolo aj platovo lepšie tú vš externe 4 roky... ja tak už 6ty rok chodím do PO externe a máme len soboty, aj to nie každú..možno 6x za celý semester...
@veronika3110 už to tak nebude, už budú brať len kvalifikovaných zamestnancov
@veronika3110 a môžem sa spýtať na cenu za semester?
@azurova99 Bc 750, Mgr 840 .. platí sa ročne, nie za semester - nedá sa to rozdeliť, ani dať na splátky...
a odkedy to platí, že len kvalifikovaný? lebo známa nastupuje len teraz ako asistentka a s pedagogikou nemá nič spoločné, má len strednú školu úplne mimo..
@veronika3110 neviem odkedy ale kamoška je zástupkyňa riaditeľa a že už po novom musia brať len kvalifikovaných
@azurova99 ved to ponúka aj Prešovská univerzita nie? ja tam chodím normálne externe, nie na DPŠ, ale viem že aj oni chodia len v soboty..