viete mi poradit nejaku cukrarku ktora pecie fakt super torty a hlvne chutne max do 30€ na norodky pre 2r syna? okolia len Prešov
dakujem🙂
Prepac, ale za 30€ v dnesnej dobe torta nebude ani super a ani chutna. A to ani na vychode. Za 30€ som pred 2rokmi ja piekla uplne najjednoduchsiu tortu 18cm bez zdobenia. Do 2,5kg. Dnesne ceny su uz niekde inde zas. Ak chces super a hlavne aj chutnu (kde sa nesetri na surovinach a ich kvalite), tak si priprav minimalne 50€.
@lienockamalicka možno nejaká mini torta...ale áno 30 je veľmi málo
@klarissa25 Ale ktorej sa oplati robit minitorta? Su cukrarky, ktore pod 5kg torty ani nejdu. Lebo robota a vsetko okolo toho. Nehovorim, ak je este ovocna, vsak to mrazene ovocie islo riadne hore, o masle ani nehovorim. A potom z takej 30€ torty ked si odratas suroviny, tak zostane 10€. A to nestoji ani za cas, energiu, nic… a to som ratala tortu bez zdobenia 🙂 Takze absolutne nedocenena praca, lebo aj na tej minitorte stravis minimalne 3hodiny roboty.
@lienockamalicka presne. Super dobre, kvalitne a zadarmo ? Cena surovin plus cena prace.... Ked chce lacne, nech kupi veternik, pichne tam sviecku. 2 rocnemu to bude stacit
@lienockamalicka co za suroviny stoja 20 e? 5 vajec po 0,15, 1l mlueka 0,75, 1 puding 0,39, 2 cokolady po 0,89, 1 mascarpone 2,49, 0,50 dkg muky 0,45. To je cca 6,60. Za zvysnych 3,30 mize dat ozdobu. A to som ratala 2 cokolady, do plnky, aj na polevu. Takze suroviny 10 e urcite. Na normalnu tortu,nie marcipanovu. 20 e robota. A tie, co pod 5kg neidu, nech neidu. Konkurencia je velka, ina rada upecie aj za 30.
@oli18 podľa toho, o akú tortu ide, vajcia po 0,15 sú veľmi maličké, ja keď pečiem, tak kupujem L, čiže 0,22 za jedno. Z piatich vajec je to minitortička, priemer tak do 20 cm. Super tortu si predstavujem s ovocím a džem tiež nevidím medzi surovinami, Zabudla si na elektriku, vodu a podložku pod tortu, na tanieri ju asi neodovzdá. Počítala si liter mlieka, viem, že to bolo v rýchlosti, toľko netreba, ani múky, ale pri poleve vidím iba čokoládu, chýba mi tam nejaký tuk, alebo šľahačka na ganache. Takže mne to vyšlo na viac ako dvojnásobok, ak ide o super tortu. Ak niekto pečie veľa, možno sa mu oplatí urobiť tortu aj za 30 eur, ale piecť len jednu takúto malú určite nie. Všetko totiž treba aj umyť, viem, na tú jednu tortu veľa netreba, ale ak ich upečie do roka dvadsať, tak sa to už prejaví. Tiež sa opotrebováva šľahač a raz za čas treba kúpiť nový, čo tiež treba premietnuť do ceny. Torta asi nebude v chladničke vedľa segedínskeho guláša, tak treba mať aj zvlášť chladničku, čo sú ďalšie náklady. Mne osobne je to jedno, nech si pečie niekto aj torty po 10 eur za kus, je to jeho rozhodnutie. Len som chcela poukázať na to, že si na niektoré veci zabudla a niektoré si si možno neuvedomila.
@elizabet173 ja som z desiatich vajec za 1.79 urobila minuly týždeň 24 cm a rozrezala som ju na štyri “korpusy” a nebola to minitorticka… a da sa predpokladať, že človek, ktorý sa tým živí nebude kupovať veci jednorazovo, ale bude mat mnoho z prísad k dispozícii napríklad vo veľkoobchodných cenách, takze s tou cenou je to relatívne, kým sa neopyta nezistí
@pusy V Ruskej Novej Vsi p.Jurasekova alebo na stanici Svet kolacov.Robia tam torty od 10 eur...