Čo si o tom myslíte?
Viete mi čokoľvek poradiť, ak si chcem dať namontovať solárne panely na ohrev teplej vody, cca 5-6 ľudí, oblasť Prešov? Ďakujem
Poradím asi len to, že si zavolať viac firiem, nech pozrú aký máš dom, ako sa to dá riešiť, čo sa oplatí a čo nie, a nech ti dajú ponuky.
Mama si tým prešla posledné 2 týždne, mala asi 5 firiem a včera si vybrala ponuku, ktorá jej vyhovovala najviac.
@vkatush mozem sa spytat aka je orientacna cena tych panelov ? kolko platila tvoja mama. uvazujeme nad tym, ale velmi nam zavazi cena. a uz sme riesili fotovoltaiku a tam nas odpalila cena ze 15000 a aj to firmy boli schopne az v decembri (a bol jun) a ze ceny este isto pojdu hore, tak sme to nechali tak
@evica17 záleží, či batéria alebo do siete, teda či len pre seba a budeš si ukladať prebytok do batérie, alebo budeš vyrábať zvyšok, a teda nezúžitkované pôjde do virtuálnej batérie
Ale nám vyšlo toľko: virtuálna okolo 7-8, s batériou tých 15. A mama sa rozhodla pre vlastnú batériu. A termín 1-2 mesiace, kým urobia.
V Prešove nejaká Vranovská firma jej vravela prelom júna/júla.
@evica17
Áno, rada by som zislala kontakt na dôveryhodnú firmu, aká je celková suma, čokoľvek mi pomôže 😏
Čisto na ohrev vody v dome.
toto aj ja uvazujem nad tym, zatial som nasla len jednu stranku, kd emali cenu po odratani dotacie 3200/3400 podla poctu osob. ci je to realna suma neviem. tiez uvazzjeme nad tym vela teraz
Ahoj, nám robil solárne panely na ohrev vody kúrenár. Máme systém od Vaillant. Je super lebo keď sa prehreje nie je treba zakrývať panely ale sám sa "vypne". Máme k tomu 300l zásobník na vodu a 2 panely na streche. Od jari do jesene máme dostatok teplej vody. Stálo nás to do 3tis.
@kamoska_z_konika 🌹 ďakujem za info 😉
@zarrinka super 😉 vďaka 🍀
Také niečo som si predstavovala....
no neviem, mne tu nejak nevychadza matematika, my ohrievame vody (4 clenna domacnost) plynom, mesacne tak do 15€, cize ak je naklad na toto riesenie 2300€ tak ak by sa hrialo iba FV tak mas navratnost 13 rokov. A kedze su aj uprsane dni, tak rataj navratnost 20+ rokov, kedy co to uz musis na tom systeme vymenit. Pride mi to trocha osial s FV, technologia tam este nieje …
Ahoj, od Prešova sme síce ďaleko, ale manžel je kurenár/vodár, ak by si chcela poradiť, kľudne napíš.
@denisah6 ďakujem 🍀🍀🍀
Skús na www.modrastrecha.sk