Ahoj dievčatá,
mám taký menší problém, a vy mi isto poradíte, teda pekne vás prosím, poraďte mi 🙂
Rozmýšľam nad prácou asistenta učiteľa, no neviem ako sa prihlásiť na štúdium v Prešove. "Guglim" ale neviem "sa dogugliť"...pozerám aj stránku mpc...ale nič...ak by mi niekto vedel poslať link, veľmi by mi pomohol. Ďakujem
Na niektorých školách stačí pedagogické minimum.
@katka13katka na ktorých konkrétne? Zo skúseností, prednosť dostanú buď so speckou, buď s elementárnou ped., vychovávatelstvo, a až potom s pedagogickým minimom...
@stejja9 u nás v škole asistenti majú len pedagogické minimum, poprípade strednú pedagogickú školu,ale jedná sa o rómsku školu...
Ja som ani netusila, ze take nieco sa da oficialne studovat. U nas v skole robia asistentky bud absolventi pedagogickych odborov s VS vzdelanim, ktori si nenasli pracu ako ucitelia, alebo zeny, ktore maju vystudovane vselico ine (co nema nic spolocne s pedagogikou a ucitelstvom). Mozno maju absolvovany nejaky kurz na to, aby mohli robit asistentky na ZS, to neviem. Ale viem ze vyslovene pedagogicke vzdelanie nemaju
Ahoj,k tomuto mám osobnú skúsenosť,nakoľko sama som bola na niektorých pohovoroch v školách na túto pozíciu.V praxi je to tak,že v podstate na túto pozíciu stačí stredoškolské vzdelanie,akéhokoľvek smeru,podľa vyhlášky splnas podmienky a ak nemáš strednú pedagogickú,ak ťa príjmu máš povinnosť si dorobiť do 4rokov buď pred.minimum alebo VŠ,pedag.zamerania,prip.cez MPC,asistent učiteľa.V priebehu tohto týždňa,moja osobná skúsenosť,skôr vezmú niekoho s pedagogickú,alebo niekoho s 2.stupnom VS.Tento týždeň som mala 6pohovorov a ani na jednom som neuspela,a to pritom som študentka ucitelstva.Pokial viem cez MPC na asistent učiteľa je problém sa dostať,jedine že pracuješ v Tom odvetví,skúšam to tiež dlhodobo.
@katarina161
@gabriellajanikova MPC vzdeláva stále, na ich stránke je ponuka vzdelávania aj pre pedagogických asistentov.
MPC pokial viem to uz davno nerobi ... Ja som koncila v 2016. Viem ze niektore stredne pedagogicke skoly maju tento odbor no neviem ci je 4 rocny alebo ako 2 ročný. Treba si to pohľadať.