Alergoimun Prešov - reprodukčna imunológia

frida1990
31. jan 2023

Ahojte, v marci sme objednaní na vyšetrenia reprodukčnej imunológie do Prešova – Alergoimun (kvôli neschopnosti otehotnieť). Vybrali sme si ich, lebo na stránke majú pekne vypísané aké všetky komplexné vyšetrenia páru robia, nie len z krvi, ale aj u muža vyšetrenie spermiogramu, a je to jedna k jednej v porovnaní s Dzurila centrom NR, podľa toho, čo majú uvedené na stránke, by mali robiť identické vyšetrenia ako v Nitre. Teraz som sa náhodne od sestričky dozvedela medzi rečou (cez správy), že nám budú brať iba krv, ale to nám nestačí, kvôli tomu sa k nim ideme teperiť cez pol republiky, že potrebujeme dať vyšetriť aj všetky parametre spermiogramu, nad rámec toho čo sa vyšetruje v CAR. Do NR nechceme ísť lebo sú prehnane drahí a tie isté vyšetrenia by mali vedieť spraviť aj v Prešove. Takže moja otázka - žienky tie čo ste boli v Prešove v Alergoimune, vyšetrovali aj partnerov SPG alebo ozaj iba krv ?

adma11
5. feb 2023

@frida1990 pri prvej návšteve len testy na alergiu a krv zobrali.
Pri druhej návšteve už i vytery a spermiogram odporučili.
Ale mi sme tam chodili ešte v roku 2019/2020.

bozenka67
5. jan 2024

@frida1990 ahoj, viem, ze je to starsi pripevok, prosim ta ako.ste dopadli v tom Presove, urobili Vam vsetky vysetrenia naraz, boli ste tam? Prave riesim presne to iste, PO mame blizsie, aj su lacnejsi, ale stale zvazujem aj tu Nitru?

frida1990
autor
6. jan 2024

@bozenka67 ahoj, boli sme nakoniec na testoch až 18.12., budúci týždeň majú byť výsledky. Platili sme 140€ za pár, spravili nám odbery obom a uvidíme, čo ukážu výsledky, ani sme dlho nečakali, išlo to hladko, najskôr konzultácia u lekárky zvlášť ja a zvlášť manžel, a potom obaja na odbery a hotovo. Výsledky nám pošli mailom, ak budú negatívne nie je čo riešiť, ak by čosi bolo, vedia napísať recept aj elektronicky, a iba v komplikovanejších prípadoch by sa muselo prísť zasa osobne, ale väčšinou sa to dá riešiť na diaľku.

bozenka67
6. jan 2024

@frida1990 dakujem, sme tam uz objednani aj my s muzom vo februari. Ja som este stale patrala, o ktore konkretne vysetrenia je Nitra komplexnejsia. Aby som to mohla zhodnotit, ci teda sa ken predsa do tej Nitri nepreobjednat. Napisala mi aj tu vyssie pani, ze ona bola aj s inych dovodov spokojnesia s Nitrou. Porovnavala som popis Nitra a Presov a nebola som z toho mudrejsia, lebo Nitra ma rozvinutymi vetami uvedeny popis a Presov len zosirokaa teda neviem z toho vyjst, co konretne robi Nitra naviac. Mali by byt o 2 veci komolexnejsi, len neviem doteraz o ktore. Napr. ...Ak by to bol napr. len vitamin D a nieco, to si viem doplnit aj vysetrenim u nas v meste a nemusim chodit do Nitri a preplacat.

frida1990
autor
6. jan 2024

@bozenka67 neviem ti v tomto úplne jasne odpovedať, lebo nemám ešte výsledky takže neviem jednotlivo porovnať parametre keďže ani neviem, čo všetko nám lekárka dala vyšetriť, ale čo som sledovala fóra, vyzeralo to naozaj jedna k jednej, že by to malo byť identické. Keď mi prídu výsledky, môžem ti poslať všetky parametre, ktoré nám zobrali, ak chceš

bozenka67
6. jan 2024

@frida1990 dakujem))) ak sa k tejto informacii dopatram, dam vediet, mozno to este niekomu pomoze)

frida1990
autor
6. jan 2024

@bozenka67 jasné🙂