Ahojte. Dostala som od znamej fusak. Je pekny, zachovaly, avsak je ho citit ho trocha za zatuchnutim. Ako keby dlhsie stal v studenej nevetranej skriny. Preprala som ho na 30stupnov s tekutym gelom, no jasne, nepomohlo. (na stitku je napisane, ze sa moze aj na 40st).
Poradili by ste do coho ho namocit resp. v com oprat, aby to aspon trochu preslo. (musim ho aj potom vratit, tak aby to potom "prezil" :D ).
Dakujem za rady
oprať... možno by som ho dala do čistiarne ak by ani ďalšie pranie nepomohlo..
Dezinfekciu do prania
Problem je akakolvek avivaz ci práci gel. Fusaly bývajú funkčné materiál a vode odolne,gél to prakticky zalepi. Dávam prať na šport a práškom (!) na veci,ktorým periem aj veci synom na tréning. Malo by to pomôcť.
Ja este staromodne namacam vo vani, zrovna podsedaky z hojdacky. Cele leto sa na ne prasilo, sedelo, jedlo... Namocim, operiem, ako nove. 🌷
Presne ako píše @anjelicek26 tieto veci treba prať v prášku, a teda nemám dobrú skúsenosť ani s avivazou napr na uteráky, hotová hrôza.... Nie ze len smrdia časom ale ani nie sú mäkké... ja osobne používam oleje do prania, voňajú aj mesiace po oprati. Mne pomáhala do prania aj sóda bikarbona 🙂
oper ho este raz, miesto avivaze daj ocot a nechaj ho vysusit vonku