Zatuchnuté prádlo

veraaq
22. okt 2024

Ako sa zbaviť ztuchliny prosím ..tento problém mám iba v zime,v lete keď suším vonku tak pradlo krásne vonia,keď je vo vnútri tak mi vždy stuchne,skúsila som kuoit pohlcovac vlhkosti,ale teda ma zaujíma či kúriť v izbe kde sa susi/nekurit, či by nepomohlo otvorené okno?nebavi ma furt len prať lebo ti stále zatuchne

denisa_deniska
22. okt 2024

@veraaq sušička, ak nie je možnosť, tak prať po málo veciach a takto to stále točiť, prádlo stuchne, lebo je na vešiaku moc pri sebe, a tým sa nevetrá. Príp. sušiť už na ramienku. Určite lepšie keď sa kúri, ja keď potrebujem niečo rýchlo usušiť, tak to dám pri krb. Ale je lepšie kúriť, a nárazovo v tej miestnosti vetrať, nie nonstop. Aspoň mne sa osvečilo.

ada_alica
22. okt 2024

@veraaq ja som mala podobný problém vyriešila som to takto, vyčistiť pracku, na pranie nepoužívať príliš nízke teploty a krátky program, nepreplnovat bubon, v izbe kde susis samozrejme kúriť, občas vyvetrať, mne ideálne schne na chodbe kde prúdi vzduch ale topka je sušička a je po probléme, skús vyskúšať 🙂

mk1111111111
22. okt 2024

Ak nemas susicku, kurit, aj podporit prudenie vzduchu a nevesat nahusto

zuzanaete
22. okt 2024

Hrubsie veci vesat cez 2 tycky, aby sa tam dostal vzduch. Pocas susenia pradlo otacat, co urychli susenie a zaroven sa lepsie zabezpeci vzduch. Pokial nie je vyslovene vonku vlhko/mokro, tak dat aj na jesen a v zime von, nech sa najvacsia vlhkost odpari tam a dovnutra len dosusit. Ono aj studeny vietor vie dobre vysusit pradlo. Ak je moznost susicky, tak treba tu poriesit.

marsmykkok
22. okt 2024

dať k sušiaku elektrický odvlhčovač, vysušíš vzduch aj v izbe a aj prádlo uschne a za mňa lepšie ako sušička, lebo neničí prádlo vysokou teplotou ako sušička.
Ja mám aj sušičku a skoro vôbec nepoužívam sušičku a suším cez zimu takto so zapnutým elektrickým odvlhčovačom.

nika23t
22. okt 2024

@veraaq prádlo vešať s odstupom, nechávaj väčšie medzery, samozrejme kúriť v miestnosti, inak Ti nevyschne, tuchne. Okno otvoriť. Ja keď mám na susiaku, tak mam každú druhú šnúru voľnú. A niekedy aj na striedačku. A to miestnosť, kde mam susiak, tam mam snáď aj 30 stupňov a okno stále otvorené. Ale bývame v dome, takže sa mi to dá nastaviť, v byte to asi bude komplikovanejšie s touto teplotou.

januska12323
22. okt 2024

Ešte je celkom teplo daj prať ráno, vyvešaj von a dovnútra daj až pri západe slnka. A sušička, dajú sa nastaviť rôzne programy.