Zapchatý odtok v sprche

malinka03
Včera o 15:08

Prosim ,prisla som si tu po radu alebo vyriesenie problemu,tyka sa zapchateho odtoku v sprche.Mate neake overene rady,ako to co najrychlejsie vyriešit?Len mi neradte prosim tie chemikalie,ktore cistia odtok.Vobec to nepomaha.

madeincssr
Včera o 15:16

@malinka03 no ked ani opakovane Sifo zaliate vriacou vodou nezabralo, ani dlheeee posobenie silnych gelov, tak len odobrat mriezky a dostat do odpadu cistiacu "strunu", alebo volat chlapika, co ma stroj - tlakoveho "krtka" na cistenie odpadov.

h2
Včera o 15:53

Ja som si vyrobila taký nástroj z viazača káblov (videla som to niekde na internete, ale už to neviem nájsť), urobila som do toho zárezy, strčila čo možno najhlbšie do odtoku, pokrútila všetkými smermi a následne som to vytiahla aj s hrudou bordelu. V odtoku sprchy, či vane sa často zachytia vlasy a na nej sa potom chytajú ďalšie nečistoty. Tie vlasy sa tým dajú pekne vytiahnuť. Toto je ten môj výrobok 🙈😀:

h2
Včera o 15:54

Tu je detail tých zárezov:

h2
Včera o 15:55

A tu dôkaz, ako to funguje. 😀 (Nemala som upchatý odtok, tak toho nie je veľa.)

summer23456
Včera o 15:59

@h2 a odkiaľ máš tu tyč?

denkabemommy
Včera o 16:01

@summer23456 však to píše v prvom komentári 🙈

markusrasford
Včera o 16:07

@malinka03 skúsil by som zvon a stým to precistit

markusrasford
Včera o 16:10

@malinka03 zvon na čistenie

summer23456
Včera o 16:10

@denkabemommy ale že ide to kúpim...prvýkrát to počujem

denkabemommy
Včera o 16:12

@summer23456 prvýkrát počuješ o sťahovacích páskach?

https://m.alza.sk/vorel-paska-stahovacia-100-2-...

summer23456
Včera o 16:17

@denkabemommy jaj tak toto poznam...

frflos_nespokojny
Včera o 16:21

@madeincssr len nesmie dat velku davku a podla navodu a opakovanie aplikovat.
ak da velku davku, tak to zvykne doslova zabetonovat odpad.

@malinka03 neviem aky typ sifonu mate. zvycajne dat dole kryciu mriezku a vycistit.
pokial mate sprchovaciu vanicku, tak pod vanickou su dvierka alebo zasilikonovana kachlicka. niektori vodari napajaju odpad flexibilnou hadicou a tam neodporucam nicim prepchavat, lebo hrozi natrhnutie- poskodenie flexi hadice

h2
Včera o 16:22

@summer23456 Ako ti už odpovedali, je to bežne dostupný viazač káblov, my sme to mali doma, ak nemáš a chceš ísť kúpiť, kúp čo možno najdlhší. Kúpiš v obchodoch typu Obi atď.

frflos_nespokojny
Včera o 16:27

@summer23456 pozri na youtube. hlavne cinania maju toho mraky

frflos_nespokojny
Včera o 16:30

@h2 vycisti iba pod mriezkou. ak pouzije hydroxid sodný netreba ziadne viazace, vyzerie to aj vlasy

summer23456
Včera o 16:30

@h2 a koľko CM má ten tvoj?

h2
Včera o 16:32

@summer23456 30 cm (báj očko 😉)

summer23456
Včera o 16:32

@h2 aha, tak také aj mám... Na obrázku to vyzeralo ako dlhá palica, preto som netušila o čom hovoríte🤣😃

h2
Včera o 16:34

@summer23456 Ináč teraz pozerám, že sa niečo také dá kúpiť už hotové, skús dať do vyhľadávača "plastový čistič odpadov".

simsalabim
Včera o 16:37

Tchibo ma daco podobne ako si vyrobila @h2
https://www.tchibo.sk/products/402150104/mechan...

summer23456
Včera o 16:38

@h2 ďakujem 😃

danyelia
Včera o 17:19

Mne pomohla sóda bikarbóna s octom, v určitom pomerne (už presne neviem, našla som na nete) a toto celé zaliať horúcou vodou - zabublalo to a krásne mi to vyčistilo odtok, na ktorý mi nepomohli ani Sifo či iné chemikálie...

viestta
Včera o 17:47

https://www.obi.sk/spiraly-na-cistenie-rur/lux-...
maju v kazdom zeleziarstve a obchode s instalacnym materialom

yosi
Včera o 17:58

@malinka03 Ideálne dať dole mriežku a použiť zvon. To platí hlavne na vlasy. Keď nepomôže, tak také lepšie drogérie majú v ponuke hydroxid sodný alebo kyselina chlorovodíková.