Ahojte. Viete mi prosím niekto poradiť - presťahovali sme sa a predchádzajúci nájomníci mam pocit že za celú dobu neprali záclony 🙈sú doslova že skoro síce a nie biele. Viete mi poradiť v čom to oprať?
Bojím sa nejakých silných prostriedkov ako napr savo perex, aby sa nerozpadli.
Ďakujem 🙏
Ja by som ich dala najskor vymacat do vane s praskom v studenej vode a az potom oprat… a potom klasicky nejaky vanish alebo nieco take… zaclony staci ked su nasiaknute viac prachom a hned vyzeraju sive…
zaclony stoja par € kup nove, tak ci tak minies za cistiace prostiedky, elektrina pracka.... istota su nove kedze nevies ci to vobec vyperies
Neviem, kde kupujete tak lacné zaclony, mňa to vždy vyjde dosť draho.
Stačí nechať zaclony nechať namočené tak hodinu vo vode s octom alebo sodou bikarbonou a vyprať v práčke na 20 stupňov.
Ja moc nerozumiem co znamena “sú doslova že skoro síce a nie biele” ale pokial si ich zatial este ani neskusila hodit do pracky a normalne oprat, hadam je este skoro hladat nejake radikalne cistiace metody. A priklanam sa k tomu kupit nove, alebo zaclony uplne zrusit
Ja by som si namočila do vane na noc s práškom na biele a ráno normálne dala vyprať. Nič špeciálne by som nekupovala. Keď nepustí kúpila by som si vlastné
@vanilkovazmrzka zrejme to malo byt "sive"
@mimsdop tiez by som ich normalne oprala, budu len zaprasene...
@nelca84 ano doslo mi to neskor ale tak pokrocila hodina… 😁
normalne bielidlo a budu jak nove a vyplachat v octe ... btw zaclony stoja par korun -asi by som isla a kupila rovno nove ...