Začiernené záclony

mimsdop
13. okt 2024

Ahojte. Viete mi prosím niekto poradiť - presťahovali sme sa a predchádzajúci nájomníci mam pocit že za celú dobu neprali záclony 🙈sú doslova že skoro síce a nie biele. Viete mi poradiť v čom to oprať?
Bojím sa nejakých silných prostriedkov ako napr savo perex, aby sa nerozpadli.
Ďakujem 🙏

ukgirls
13. okt 2024

normalne bielidlo a budu jak nove a vyplachat v octe ... btw zaclony stoja par korun -asi by som isla a kupila rovno nove ...

mimsdop
autor
13. okt 2024

@ukgirls nezožerie ich to? 😃 Vyzerajú dosť jemne

Tak kupovať záclony do celého bytu není extra lacná záležitosť, radšej by som si to vyprala

ukgirls
13. okt 2024

@mimsdop nie nezozerie ... bezne periem v bielidle na pradlo ...

butterflyeffect
13. okt 2024

Ja by som ich dala najskor vymacat do vane s praskom v studenej vode a az potom oprat… a potom klasicky nejaky vanish alebo nieco take… zaclony staci ked su nasiaknute viac prachom a hned vyzeraju sive…

kacena4
13. okt 2024

zaclony stoja par € kup nove, tak ci tak minies za cistiace prostiedky, elektrina pracka.... istota su nove kedze nevies ci to vobec vyperies

pinkgirl
13. okt 2024

@mimsdop kúp prášok na záclony Jaso. Predáva sa priamo 1balenie na jednu várku prania. A vyper ich na vyššej teplote.

majlo1234
13. okt 2024

@mimsdop zaclony najlacnejsie stali pred par rokmi v jysku tusim 5 euro, snad sa to tak rapidne nezmenilo, ved skus pozriet

mia_von_prag
13. okt 2024

Neviem, kde kupujete tak lacné zaclony, mňa to vždy vyjde dosť draho.
Stačí nechať zaclony nechať namočené tak hodinu vo vode s octom alebo sodou bikarbonou a vyprať v práčke na 20 stupňov.

vanilkovazmrzka
13. okt 2024

Ja moc nerozumiem co znamena “sú doslova že skoro síce a nie biele” ale pokial si ich zatial este ani neskusila hodit do pracky a normalne oprat, hadam je este skoro hladat nejake radikalne cistiace metody. A priklanam sa k tomu kupit nove, alebo zaclony uplne zrusit

michelle567
14. okt 2024

Ja by som si namočila do vane na noc s práškom na biele a ráno normálne dala vyprať. Nič špeciálne by som nekupovala. Keď nepustí kúpila by som si vlastné

nelca84
14. okt 2024

@vanilkovazmrzka zrejme to malo byt "sive"
@mimsdop tiez by som ich normalne oprala, budu len zaprasene...

vanilkovazmrzka
14. okt 2024

@nelca84 ano doslo mi to neskor ale tak pokrocila hodina… 😁