Ahojte, viete poradiť dobrý tepovač na matrace? Nevieme ten poťah šupnúť do práčky, je príliš veľký, a asi sa mi oplatí kúpiť poriadny tepovač ako stále platiť práčovňu. Ďakujem 🙂
@viestta no prala som ho zatial raz, ale bolo to trapenie, ten potah je obrovsky, chcela by som castejsie, myslim, ze to vyuzijem aj na tepovanie auta. Za cistenie auta dam 220€, dve auta, plus s tym este potepujem aj ine veci v domacnosti.
@olivierko229 220€ za cistenie auta ??? To je vtip?
@domininini V dobrom detailingovom štúdiu sa platí aj viac. Samozrjeme dá sa to spraviť s kupónom cez zľavudňa aj za menej ako polovicu, ale je tam určitý rozdiel v kvalite práce.
@olivierko229, Dobrý tepovací stroj naozaj začína na zhruba 500 €, do tej ceny sa zhruba zmestí Kärcher Puzzi 8/1, ale odporúčam aspoň Kärcher Puzzi 10/1. Ak chcete naozaj trvácny stroj, tak odporúčam zadať do Googla: SANTOEMMA SABRINA a vybrať si vhodnú kombináciu. Drahá mašina, ale podľa skúseností autodetailérov Kärcher je oproti nemu plastová hračka. Nedokážem posúdiť, so Santoemmou som nikdy nepracoval, ale s Puzzi 10/1 už áno a za mňa to je tepovač, ktorý zvládne toho dosť, ale menši/slabší od neho by som nechcel ani na doma.
Čo sa týka tepovania poťahu, neviem. Ja osobne si myslím, že prať niečo a tepovať je veľký rozdiel, ja by som z hygienických dôvodov ostal pri praní. Ďalšia zaujímavá možnosť môže byť kúpa takých matracov/poťahov, ktoré sú dvojdielne a tie sa väčšinou zmestia do práčky. Práve tento týždeň sme takto prali 4 ks pol poťahov z dvoch matracov. Trvá to dlhšie, ale aspoň sa tie pol poťahy zmestia do slim práčky a viem, že to je naozaj poriadne vypraté (predpranie, 60°C, dlhý program, 2 plákania a použitá dezinfekcia).
@e1h dakujem za koment, ano, to pranie je pranie no. Sumu som ratala od tych 500/600€, pozerala som povodne Karcher SE modely, ale asi to je slabe. Mozes mi prosim poslat link na tie potahy? My mame dormeo 180x200, ale to bol masaker prat. A ano, stale som mala pocit, ze by to este chcelo preprat. Aj dormeo 90x200 sme prali vo vani, do pracky sa zmestil ltt, tak mi to prislo, ze ked je to tam take natrieskane, ani sa to nevyperie. Davali sme hlinene omietky a to sa proste do tych matracov dostalo, to asi tepovac nezvladne, ze.
@domininini ozaj tolko, tiez som bola prekvapena, ked mi muz povedal, a to ani nebolo nejak znecistene auto, ma plastove chranice na sedadlach proti okopu detmi. Pick up.
My máme takéto delené poťahy priamo na matracoch z IKEA (80x200). Čo máme hrubšie matrace v spálni (90x200), tam sú poťahy z jednéhu kusu s musíme s tým tiež do čistiarne, lebo naša 6,5 kg slim práčka to už nedá. Ale nejaká väčšia 10-12 kg plnohodnotná práčka by to asi zvládla. 180-200 je ale bez šance.
Čo sa týka tepovača, ten toho zvládne naozaj veľa, ale ako som písal, jedna vec je vizuálna čistota matraca, druhá vec je tá hygienická.
Kolkokrat v roku dvas prat ten potah? Oplati sa investovat do kvalitneho chranica matracov a raz za cas dat oprat potah v cistiarni. Tepovac, ktory by vytahal vodu z matraca nestoji 100€, pocitaj s profi masinou, kde 500€ je ta najnizsia cena za aku mozes tak vykonny stroj kupit