Vyčistia mi v čistiarni 30-ročného plyšového medveďa?

25. nov 2024

Ahojte.
Vyčistia mi v čistiarni 30 ročného plyšáka? Je mi to ľúto vyhodiť no pár rokov naňho len prach sadal a neviem, ako ho vyčistiť. V práčke by sa mi rozpadol. Ešte som rozmýšľala že by som ho vytepovala.

sissy27
25. nov 2024

Ja som oprala aj starsieho (moj ma 43r) v pracke a prezil. Jemny cyklus, najnizsie otacky. Skor tych priemyselnych praciek a agresivnej chemie by som bala, tam sa s tym nebabru a ked znicia tak znicia 🤷‍♀️

hefo
25. nov 2024

@sissy27 Pri praní v práčke sa veľmi často zdrcne tá mäkká výplň plyšáka, ja by som to neriskoval, najmä pri obľúbenom nie...
Prinajhoršom len taký ten cyklus "ručné pranie" a bez odstreďovania, nechať len pomaly odkvapkať a voľne vysušiť, čo trvá aj niekoľko dní...

sisska96
25. nov 2024

Plyšáky periem na jemnom programe pre záclony, všetky sú ako nové

simca06022011
25. nov 2024

periem plysakov riadne v pracke.. nikdy sa im nic nestalo... potom sa daju dat aj do susicky (ale ked som ju nemala, aj tak som ich prala v pracke, aj moja mam ich tak prala :DD)
Ak bolo treba natrela som priamo gelom na pranie flaky,a k nie nie.. a periem tak aj vsetky barbie oblecenia, vankuse ozdobne a kadeco...
ked je starsi, dala by som na jemne pranie, ale ja teda ich periem riadne na 30tke, a zmykanie davam tiez normalne, nebodaj nasate vodou.

januska12323
25. nov 2024

Prala som v práčke, nič sa mu nestalo.

slavomira236
25. nov 2024

Vsetky plysaky periem a zmykam ma 1000 ke potom susicka

sissy27
25. nov 2024

@hefo nic sa nezdrcne, ked pouzijes vhodny program a teplotu. Tak ako sa tomu plysakovi nic nestane ked zmokne alebo ho operieš v rukach, tak sa mu nic nestane ani ked ho hodis do pracky.

autor
25. nov 2024

Ďakujem vám 😊 ja to teda skúsim v práčke a budem dúfať že prežije chudák 🫣😂