Vôňa po celom dome

melissa_19
14. sep 2024

Ahojte, ma niekto skusenost s nejakým "voňatkom" po celom dome? Vraj variť avivaz alebo niečo s pomarančovou kôrou.. neviem, neskúšala som, iba by som chcela niečo voňavé... nejaké typy rady?

kavasmliekom
14. sep 2024

@melissa_19 okrem zmyvania, vetrania aj často periem záclony. Raz mesačne 🙂

nicoletta98
14. sep 2024

@melissa_19 mením obliečky nonstop 😃 vetram, zmyvam každý týždeň a periem s puellou čiže to cítiť aj deň dva po prádle v celom byte

januska12323
14. sep 2024

Treba variť a piecť nie nejaké umeliny vdychovať. Môj názor.

melissa_19
autor
14. sep 2024

@kavasmliekom dlazky q prach robím každý deň.. vetrami tiež.. záclony mam len jedny 😅

tinalia
14. sep 2024

Vôňa do zasuvky napr. Neznasala som, ked mama vyvarala avivaz, podla mna este horsia chemia a vypary ako tie vone v zasuvke. Alebo air wick rozprasovac, ten pravidelne strekne v nejakom intervale, ako si nastaviš.

lakebabe
14. sep 2024

@januska12323 pečenie ešte ok ,ale z varenia mi smrdí cely dom po ktorom musím vetrat

kavasmliekom
14. sep 2024

@melissa_19 veď vyper a mokré zaves, ja tak robím

danyelia
14. sep 2024

Ja občas frknem kvapku olejového parfému do prania do chodby na umelý kvet, krásne to rozvonia chodbu, tiež periem, umývam, upratujem s voňavými čistiacimi prostriedkami...Naopak, mne strašne vadia tie rôzne pachy z varenia a pečenia, až ma to znervózňuje normálne ten ,,pach,, jedál 😁

kavasmliekom
14. sep 2024

@danyelia včera u nás bolo cítiť od susedov zemiakové placky. Bože, až chuť kávy sa mi zmenila 🤣 ani vetrať, ani nič sa vtedy nedá robiť. Preto to ani nerobím doma, radšej si dáme niekde, lebo potom neviem vyvetrať aj dva dni

lakebabe
14. sep 2024

@kavasmliekom presne ja pre toto doma ani nevysmazam 😄 nám obom strašne vadia tieto smrady z varenia a pri takychto jedlách ako kapusty, smažené placky, rezne , si radšej zbehneme do restiky na to len nech mi doma nenapachne sedacka a závesy. Lebo potom vetram ako diva

melissa_19
autor
14. sep 2024

Ja rozumiem vyvesenemu pradlu umývaniu alebo vareniu😂 len som chcela niečo také.. ze keď prídeš dnu tak si povieš wau, tej to tu vonia.. nie po mokrom prádle 😅 ale voňatkami 😅

lakebabe
14. sep 2024

@melissa_19 ja mam Difúzory v chodbe, weckach ,kúpeľňach, Vonné sviečky už teraz a celu zimu palím priebežne, a air wick v zásuvke viac urobiť neviem 😄

babushkaem
14. sep 2024

Ja pouzivam esencialne oleje, prirodne, do difuzorov

egonsk
14. sep 2024

@melissa_19 ak nechces nieco chemicke a rakovinotvorne, tak ihlicnany pekne vonaju - mozes si zasadit nejaky vonavy ihlicnan, alebo z nejakeho vyluhovat esenciu a tej potom staci kvapnut do vody k sviecke na odpar a budes sa citit prijemne 😉

katka700
14. sep 2024

@melissa_19 škorica pri pečení, voňavé muškáty, esenciálne oleje, vonné sviečky, vonné tyčinky
Najlepšie v kuchyni pri varení zatvoriť dvere a otvoriť okno.
Tiež neznášam smrad z varenia, ale to nie je nič proti tomu keď si starý dá "vetrať" ponožky do kúta izby. Potom len chodím a zisťujem či v byte dačo neskapalo 😂

simca06022011
14. sep 2024

Okrem bežných veci doma... používala som katalyticku lampu, pripadne rôzne odparovace na esenciálne oleje. Rovnako do umývania som ich dávala ak sa dalo. Pre bežnú vôňu to stačí a ak umývania denne tak niečo u vás cítiť musí byť, len ty si možno zvyknutá na ine.
Plus som používala kedysi karty voňavé do prádla ale volala z toho celá izba 😂 čiže aj do WC som to raz zavesila...rôzne vychytavky sú

oli18
14. sep 2024

Ze "vonatka" 😄. Bratranec chodil davno na UA kamionom a policajti, ked ich zastavili, pytali "pachatko". Tie vonave stromceky do aut 😄

melissa_19
autor
15. sep 2024

@katka700 tiež rozmýšľam, ze mi to nevonia kvôli môjmu priateľovi keď príde z prace napr 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

melissa_19
autor
15. sep 2024

@oli18 😆😆😆😆 keď u nás je aj taky ťažký vzduch by som povedala.. pritom prach na dostupných miestach utieram kazdy den, umývam kazdy den, generalny my máme totiž štáte kupelnove jadro oblozene dreveným, takže ja umývam aj steny stropy mopom😅 vetram kazdy den q stále to isté..

laskonka_lasky
15. sep 2024
simca06022011
15. sep 2024

@melissa_19 na mokrenie drevených povrchov pozor. To dokáže robiť riadny Puch už samé o sebe.
Ak máte ťažký vzduch tak len vetrať. Možno máte prilis vlhko.

melissa_19
autor
15. sep 2024

@simca06022011 aha, to som teda nevedela.. takže skôr suchým mopom iba prejsť kvôli prachu?

cukroska
16. sep 2024

@melissa_19 Ja mám vonné tyčinky aj sviečky a vonia dobre. Ale u nás aj tak cítiť najviac od varenia 😅😂

melissa_19
autor
16. sep 2024

@cukroska keď to sa rýchlo míňa😅

andrea2323
16. sep 2024

@melissa_19 jasná odpoveď - všetko od Rituals 🙏🏼

cukroska
16. sep 2024

@melissa_19 to áno to je pravda.

kavasmliekom
17. sep 2024

@melissa_19 neviem. Mam takú skúsenosť. Keď sme sa spoznali s terajším manželom, on mi dal kľúče od bytu, aby som mu išla vyvetrať, kým bol preč v práci, len som pozmyvala, utrela prach, vyprala záclony. Vyvetrala. Prišiel po týždni a prvé čo povedal, že čo tu tak krásne vonia.
Nič extra, len čisto bolo.
A keď sme bývali v podnájme, tak asi 2x za 5 rokov prišiel majiteľ dnu a tiež prvé čo bolo, že u nás nádherne vonia.
Manželove deti tiež povedia, že pekne u nás vonia. Ja to tak nevnímam, lebo som doma každý deň, už mám v nose naše vône, ale keď niekto príde na návštevu, tak hneď povedia, že tu krásne vonia. Ja im ani neviem povedať, že čo.
Používam ajax konvalinku na podlahy, periem v lacno kauflanskom prášku, avivaž mam silan, alebo lenor modrý, a sem tam strieknem ambipur bud cotton, alebo levandulu. Ale vonia mi to až vtedy, keď sa to trošku odvetrá.

melissa_19
autor
17. sep 2024

@kavasmliekom mam to podobne 😅 teraz keď som doma ze nemám rozlietaný deň tak drhnem každý deň.. neviem..