Vodný kameň vo wc mise

zzuunnaa
15. sep 2024

Baby prosím poraďte mi nejaký osvedčený trik.. mame extra tvrdú vodu, hoc wc čistim tie časti kde je voda sú žlté :/ Skúšala som bezne čistiace prostriedky (ale mame čističku, takze žiadna brutál chémia), nepomohlo, dala som na noc aj coca-colu, výsledok ešte väčšia katastrofa, lebo to zafarbilo 😀 skúšala som aj na noc ocot naliať, okrem arómy v dome tiež výsledok žiaden… nemá niektorá niečo overené? A pripadne aj niečo na batérie aby vyzerali aspoň 1 deň umyté :/ Ďakujem moc!

maryetta
15. sep 2024

Ocot. Ja som tak dala prevarit rychlovarnu kanvicu. A potom tu vodu vyliala do wc. Ale aj tak trebalo drotenku a vyskrabat ten kamen ☹

lenka098123
15. sep 2024

@zzuunnaa v teta drogerie majú taký zázračný čistič na WC, myslím že značka sa volá HG. Na vodný kameň nezabralo nič, iba toto.

dadis
15. sep 2024

@maryetta Pozor, moze popraskat glazura z vriacej vody

anna777115
15. sep 2024

Kyselina soĺná(chlorovodikova), kúpiš v každej drogerii. Len, pozor, lebo je to žieravina.

sevrin
15. sep 2024

Vylial som do záchoda trochu sava, vydrhol kefou, spláchol, potom vylial ešte deci sava a fixinely a na druhý deň sa celá misa len tak ligotala.

maryetta
15. sep 2024

@dadis nedavala som hned horucu. Taku iba teplu.

anketkarka
15. sep 2024
kacena4
15. sep 2024

a vodny kamen sa drzi v spodnej casti kde je voda? alebo na stenach wc. ak dole nasyp 1/2kg soly a po 30 min. vydrhni zabera uzasne
a hlavne treba cistit pravidelne kazdy min. tyzden

lusesita2
15. sep 2024

@kacena4 mne sa drží hore a odtiaľ mi všetky prípravky stečú

elanor
15. sep 2024

@zzuunnaa kyselina chlorovodikova, len bacha je to zieravina

pralinka86
15. sep 2024

Nam zabera aj z dm odstraňovač vodneho kamena, na vsetko, wc, kachlicky, umyvadlo.. treba nechat posobit samozrejme..

paulina291
15. sep 2024

Ja dávam zohriať ocot (nie variť, iba nech je teplý) a do toho kyselina citrónová. Naliať do wc a počkať cca 20 min. Mne sa to odlupne samo a ani nemusím drhnúť. Používam toto isté aj na batérie aj granitový drez

earlgrey
15. sep 2024

fixinela

margaretka_
15. sep 2024

My mame korenovu cisticku, takze tiez nemozem extra chemiu. Mame brutal tvrdu a zelezitu vodu, ja pouzivam kys citronovu, nesmrdi tak ako ocot. A ide to fajn dole. Horsie je to tesne pod okrajom, ten hrdzavy pasik neviem vydrhnut tesne pod okrajom 🙄

basska_b
15. sep 2024

A inak ten ocot nenechajte uplne prevriet, lebo vam vypeni

zzuunnaa
autor
15. sep 2024

@lusesita2 na toto som videla trik, že dali ocot na toaletný papier a nacapkali ho na tie miesta.. skúsila som a pomohlo!

lusesita2
16. sep 2024

@zzuunnaa vďaka, vyskúšam

akvi
16. sep 2024

@zzuunnaa ak je kameň dnu v mise, kúp si v Kauflande tablety do WC, nechaj cez noc pôsobiť, nám to zaberá. A pod okrajmi čo sa usadzuje, tak jedine HG na vodný kameň, výborne vyčistí.