Poraďte niečo čo odstráni vodný kameň zo skiel v sprchači. Skúšala som Pulrapid, Fixinelu, 20% ocot a nič
Mne ide v pohode s fixinelou. Ale každí týždeň robím aspoň raz.
V dm sa da kupit pena do zachoda. Je tam vyslovene napisane, ze pouzivat len na zachod, ale moja mama, Majster N - pokus omyl - to nastriekla na celu kupelku a vraj to nadherne vycistilo vodny kamen aj zo skla na sprchovacom kute 🤷♀️
Ked su tam stare nanosy, tak len znova a znova pouzivat odstranovac vodneho kamena. A najdolezitejsie je vycvitit spolubyvajucich na pouzivanie stierky po sprche
Mne to pulrapidom krásne zišlo 🤷🏻♀️ a to bola iná vrstva po predchádzajúcich majiteľoch 🤮
@nikolet29 pulirapid, poriadne hubkou napenit, nechat postat.. ak je to stary vodny kamen, tak dlhie treba tou hubkou drhnut po kusockoch. Nestaci len postriekat a zotriet.
@nikolet29 urcite je to vodny kamen a nie poskodene sklo uz od nejakeho agresivneho prostriedku? Pulirapid je tak silny, ze aj stara sparovacka sa vie odporucat, nieto nejaky smiesny vodny kamen na skle. Ak je to plast a nie sklo, tak to tam nemas uz zrejme kamen, ale poskodeny plast od nejakeho prostriedku.
Octový čistič Jelen. Najlepší na toto. Dnes som unyvala.
Jedine, s cim to islo pekne dolu, bol ocot, ale , toho stipu oci. Potom som objavila v kauflande ich vyrobok na vodny kamen - je to ruzovy rozprasovac ani nie za 2 eura
Ja používam Sanytol na vodný kameň..ale musí sa to používať aspoň raz týždenne,,potom sa to horšie čistí ak je tam ten kameň dlhsie
@nikolet29 odealne je po kazdej sprche zotriet stierkou, nech sa ho tam tolko netvori. Ja pouzivam frosh malinovy a ide vsetko dole, ale zas costim to relativne casto kazdy tyzden max 2. Mne tu nechali ked robili v kupelniach skla aj nejaky prostriedok, kt namesiem na skla a voda motom steka, takze aj toho vodneho kamena mame malo.
Ocot zriedený z vodou, keď sme kúpili pred 9 rokmi byt iba tým som všetko vydrhla od vodného kameňa dlhodobého, teraz som si vydobila sprchovy bez skla, lebo na skle som videla všetko a cítila som sa ako bordelarka
@nikpa Záleží aj od vody. My máme extra tvrdú, už normálne začínam rozmýšľať nad nejakým zmäkčovačom. Umývam raz za týždeň a Pulirapid nefungoval. Ale u nás je aj konvica za 2 dní zanesená, batérie umývam každý druhý deň od povlaku. Pri mužovej mamke také ani nepoznajú🤔
@ctrl Ahoj, kde sa to dá kúpiť? My máme len sklo a hliníkové lišty, bez vaničky. Tým lištám by som sa vedela vyhnúť. Ďakujem.
Pridám sa aj mňa to zaujima