Upratovacie tipy

simcucik
23. jún 2024

Ahojte bývame v 1 izbovom byte s mačkou a ešte teoreticky šteniatkom. Chcem sa vás spýtať čo najlepšie pomáha na gauč špinavý, pár krát sa stalo že sa tam pes vycikal bohužiaľ čiže je flakatý nemôžem povedať že nejak extrémne smrdí ale určite to tam cítiť. A tak isto parkety 🙈 čo aspoň na 90% pomôže na to aby nesmrdeli keďže tiež sa stalo že sa vycikal mimo plienočky keď sme neboli doma. Bohužiaľ na pár miestach máme napučané nato už asi nič nepomôže 🥲

simcucik
autor
23. jún 2024

@simcucik EŠTE DODÁM KEĎ NEJAKÉ PROSTRIEDKY NAJLEPŠIE Z DROGÉRIE ALEBO TIE KTORÉ SÚ DOSTUPNÉ V OBCHODE A NEMUSÍM OBJEDNÁVAŤ ĎAKUJEM 🙈

babulkomale
23. jún 2024

@simcucik moji psi sa naucili za cca desat dni intenzivneho vycviku ze potreba sa robi len vonku. Cize v dvoch mesiacoch aj desiatich dnoch veku psa som mala pokoj od cikania dnu. Maximalne sa povracali ked sme neboli doma, to sa stane.
Macky sa naucili okamzite ako sme ich doniesli a ukazali im macacie wc.
Som velmi prekvapena tym, co tu pises. Teraz sa uz zvierata nevychovavaju k cistote?
To, co vidam v Zamene manzeliek je realita?
Ocurany interier a ludia sa potkynaju o ho.na?
No to sme dospeli teda...

simcucik
autor
23. jún 2024

@babulkomale mačička sa na učila hneď ako prišla stalo sa asi 3 krát keď bola ešte malá že sa vycikala, a pes k nám prišiel nie ako najmenší mali ho iný majitelia ktorý mám pocit že ho na tú hygienu moc neučili a ešte k tomu bývali v dome čiže hocikedy bol vonku, teraz bývame v byte je to francúzsky buldocek ktorý je tvrdohlavý tieto psi sú tvrdohlavé a veľa príspevkov som čítala že sa stalo že to trvalo fakt dlho (8-9 mesiacov), už sme natom lepsie nakoľko sa pociká alebo po💩 len keď je sám doma už je zvyknutý aj na podložku keď sme doma chodíme s ním často von, lenže sa stane asi že je za niečo nasratí tak trochu pokvapká gauč čistota je u nás 100% stále keď sa niečo stane upratujem hneď aby pochopil že sa to nesmie. Určite sa nepotkýňame o ho.ná ako píšete takto sa “urážať” nenechám keďže upratujem nonstop a určite zámena manželiek u nás realitou nieje. Ale ďakujem za radu o ktorú som prosila 🙂

babulkomale
23. jún 2024

@simcucik nikto nikoho neuraza.
Kazdopadne nerozumiem preco ste si brali plemeno ktore sa dlho uci hygiene.
Nechapem, preco si beries do maleho bytu nevychovaneho psa a este aj macku? Do jednoizbaku?
Vzdy som sa snazila problemom radsej predist, nie potom lamentovat. Vyberala som si vhodne plemena, vhodny cas ( vzdy som si brala stena ked som bola doma aby som sa mu mohla venovat alebo v detstve na zaciatku letnych prazdnin aby sa vsetko naucili kym pride realita skoly a prace v septembri) a vhodne miesta ( velky byt, RD).
Ked to mas v gauci, tak jedine kup tepovac, nic ine sa neda poradit. Zakazdym volat tepovaca ta vyjde drahsie ako ked si to spavis sama podla potreby.
A prepac, ale nemas cistotu 100% ked mas nacikane v gauci a napucane parkety od mocu.

tenerifka
23. jún 2024

Mña normalne naplo, prepac, na to si sa nepytala, viem. Na pochcany gauc od psa asi pomoze len vyhodit, a stankami zatecene parkety vybrat, vycistit a dat naspat, ten moc tam uz bude navzdy, ak sa to riadne neosetri, ten smrad nicim neprekryjes.
To ti fakt nevychovany pes za toto stoji?, ale uz je neskoro, uz ho mas doma, tak len trpezlivost, a ked si mimo bytu, tak ho nechavat v prepravke, ktoru max. potom umyjes.

ninusa221
23. jún 2024

Stále budem tvrdiť že zvieratá nepatria do bytu.. je to nechutne. A ešte do 1 izbaku kde si rada že sa zmestia aspoň 2.

simcucik
autor
23. jún 2024

@rozculena používame, len ich občas dotrhá alebo sa mu podarí tak že polka je mimo 🙈

grace55
23. jún 2024

@simcucik na gauč existuje enzymaticky čistič, rozloží zápach, pogoogli. Potom daj vytepovat, ale ako prvá pomoc super.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rozculena
23. jún 2024

@ninusa221
@wolf_
tak nereagujte.....sú plemená určené do bytu,ja som mala toy pudla a naháča,určite by ste ich chovali na dvore na reťazi.

babulkomale
23. jún 2024

@rozculena ja som sa cudovala, ked sa ma ludia pytali, ci mi psi necuraju doma, vzdy som zostala s otvorenymi ustami, ze ci si myslia ze mame doma vazne nacurane. Ja som nevedela ze ludom doma psi cikaju, kazdy koho som poznala mal psa vychovaneho.
Maximalne sa stalo za dlhe roky ze jeden mal raz hnacku, tak jasne ze sme upratovali a parkrat vracali. Ale vzdy na dlazbu, ziadne gauce.
Pre mna bol sok vidiet v tych ceskych domacnostiach ze maju dvojizbak, tri deti, piatich psov a desat maciek a vsetko to s.re doma 🤦

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ninusa221
23. jún 2024

@rozculena nie ja by som ich nechovala nikde. Nevidím v tom zmysel.. a obmedzovalo by ma to takto zatvorim dvere a neriešim kde dam psa.

rozculena
23. jún 2024

@babulkomale to sú debilní ľudia....

rozculena
23. jún 2024

@wolf_ ten pes predtým žil v iných podmienkach,ona sa to snaží riešiť,to nie je pes,o ktorého sa nikto nestará...alebo teda neviem,na čo si reagovala a čo to má spoločné s prenájmom.

simcucik
autor
24. jún 2024

@rozculena ďakujem že aspoň niekto chape moju situáciu áno viem sú ľudia ktorý nestrpia zviera v byte u nás s tým nikdy nebol problém nakoľko aj predtým som psa mala ktorý sa rýchlo naučil atd nevedela som že s ním to bude ťažšie, áno možno som ho nemala brať atď, o toho psa je postarané je veľmi šikovný rýchlo sa naučil poveli atd s tou hygienou je to ťažšie nakoľko som písala vyššie že majitelia predtým mu nevenovali toľko času bohužiaľ. Upratujem nonstop čiže keby napríklad prídete do bytu určite tam nevidíte bordel a nesmrdí to tam išlo mi len o fľaky ktoré na gauči ostali

canany
24. jún 2024

Zeny ste nervozne, bez sexu, drzite dietu, ci co? Ked nemate co k teme, kusnite si do jazyka. Na vase nazory na psa v byte sa autorka nepytala, autorka sa pytala na pomoc s problemom.
Co sa tyka sedacky, existuje od sanytolu dezinfekce na koberce, sedacky, matrace, aj proti roztokom aj to pekne vonia, ja som s tym raz za cas striekala sedacku, ale kvoli psovi mam na sedacke aj deky prehodene a to je jednoduchsie prat kazdu chvilu.
Co sa tyka kakania, zvazte ako casto krmite a cim krmite, alebo ci to nerobi z trucu.
K parketam neporadim, pes mi cikal na parkety, ktore boli osetrene, aby to nezatieklo, resp v ikei su koberce, ktore maju zo spodu gumu, tak mala obcas nehodu na tom, kym sa to naucila.
Tiez som to s touto tretou mala tazke. Labrador to ovladal pomaly za den, do tyzdna uz bol bez nehody, yorkshierka tiez bola rychla, ale toto nemehlo miesane, aj 3 mesiace sme sa trapili, do otjo zapal mocaku chytila, takze viem o com pises.
Drz sa. Skus s nim casto chodit von, vela unavit a nech nema neustali pristup ku granuliam. Nasa dostava 3 x denne a co som zmenila granula, potrebu robi len 2 x.

simcucik
autor
24. jún 2024

@canany ďakujem za konečne normálny koment 😃 kakať sa už naučil von chvalabohu jesť mu dávame tiez 3-4 krát za deň a hneď 20-30 minút potom ideme von. Pretože keby mu dávame granule nonstop tak on ich je kým tam sú 🤣.Len to cikanie ešte nezvláda úplne je to už na dobrej ceste ale občas sa stane nehoda. Na ten gauč on je malicky mal ho predtým priateľ ako posteľ keď býval doma. Ošetrujem to takým roztokom z dm čo je na koberce a určené teoreticky nato + striekam takou vodickou na textil, ono to nepáchne nejak extrémne ale keby si pričuchnete určite by to bolo trochu citit a je to flakate čiže na tie fľaky som chcela hlavne niečo skúsim ten sanytol. Rozmýšľala som či sa nedá niekde kúpiť nejaký nepremokavý poťah nato asi to pozriem. Psík nebol úplne plánovaný prišiel z ničoho nič bolo to take rýchle rozhodnuté ale nemohla som povedať nie 🥹

canany
24. jún 2024

@simcucik ja som krmila vzdy po venceni. Najskor bola prechadzka, dosli sme domov a potom boli granule. Pes si potom lahol unaveny a travil granule, cize nevymyslal kraviny.
Ak je sedacka stylu postel, v ikei predavaju nepremokavu plachtu 200x90 cm, ja som to pouzivala pod deti, ked sme odplienkovavali. Mozno by pomohlo to. A na to deku, nech to nie je uplne divoke.
S mocovym ustrojenstvom ma vsetko OK? Napr moja ked mala zapal, tiez cikala kade tade.
Hraju sa tu na neviem na co, ale ze maju ocikane sedacky aj od deti, u nas aj take nehody boli a kto vie co vsetko by sa tam u nich naslo pod UV lampou 😀

canany
24. jún 2024

@simcucik to krmenie po prechadzke sme zaviedli pri labradorovi kvoli moznej torzii zaludka a pokracovali aj pri mensich plemenach, lebo som sa akurat zamyslela, ze preco krmim po a nie pred. Tak si precitaj aj o torzii zaludka

simcucik
autor
24. jún 2024

@canany ďakujem pekne , nemal by mat žiadne zdravotne problémi nakoľko sme prednedávnom boli u veterinára a všetko bolo v poriadku. Tie premúdrelé asi mamičky sa tu akurát vyjadrili ku všetkému len nie ktomu čo som čakala. Deťom sa tiež stane že sa napríklad sedačka ocikká poprípadne aj ovracia (viem z vlastnej skúsenosti mám dvoch menších bratov 😃) takze nevidím v tom žiadny problém a neviem či je nejaký rozdiel medzi ľudským či psím močom svoj typicky zápch majú oby dva 💁🏽‍♀️

rozculena
24. jún 2024

@simcucik vygúgli si nepremokavý chránič matraca,je to tenké,ľahko to operieš,nepremoká to,položíš na gauč alebo hocikde na zem