Pomoc,upchal sa mi odtok z práčky v stene.Ako to spojazdniť bez sekania?Proste rada pre ženu.🫣
Vypni práčku, odtoc hadicu z mura, podlož si handrami a vedrom a posviet si do hadice, uvidis kolko toho tam je. Cistila som svoje 2x, boli tam servitky a plastove nitky. Vzala som pinzetu veľkú a povyberala. Hadicu preplachni vodou. Nemusi byt zapchata durch.
Vycisti co sa da rucne. Niektore sa daju ciastocne rozobrat. Potom to naspat zloz. Zarob si do pohara sodu s vodou a nalej to tam cez lievik. Nechaj trochu "ztiect", mne sa dalo do toho aj trochu fuknut - proste aby sa ta soda dostala do tej upchatej casti. Potom rovnako zalej octom a rychlo to upchaj rukou, palcom (cimkolvek co to dostatocne upcha) ... to si nacvic ako prve. A striedavo dalej opakuj soda (upchat), ocot (upchat), soda, ocot ... po kazdom to zasumi a upchatie rozrusi, to az kym sa to uplne neuvolni. Ak to budes upchavat rokou, tak budes citit, ze ten tlak pri zasumeni je cim dalej mensi a odtok sa uvolnuje. Potom to este nechaj preplachnut cistou vodou ak pracka ma napustenie a vypustenie, pripadne daj len prat naprazdno, alebo ak tam vies nejako pripojit hadicu s vodou ... alebo len liat cistu vodu ce lievik, ale to nema uz taky tlak na uplne preplachnutie.
Spirala na cistenie je nanic, ak tam ma minisifon. Zalezi proste od typu odtoku. Mne sa to zanasalo za tym minisifonom a cistil som to raz za par rokov.
Ved ano v stene. Byva cez to taka krytka a pod nou sifon. Neviem aky ma typ. Napr. https://www.sanitino.sk/novaservis-sifony-sifon...
@aalt
@hugigugin hadica je o.k,v tej nie je nič,nechala som to vytiect do sprchaca.Filter je čistý.Odtok je v stene,v dome na prízemí,je to obmurované a proste tam nič nevidím.Bohvie kde to je upchaté.Minisifon tam určite nie je.Ach.A tá plastová blbosť čo ide do steny je kratučka,tam sa nič nezachytilo.Asi jedine toho krtka.bezat kúpiť.
@aalt rozobrať sa to nedá,je tam iba krátka plastová časť čo sa napája hadica a tá je obmurovaná, zacementovaná a smerom k podlahe,takže naliať tam niečo sa tiež nedá
Ďakujem za rady
Voochaj tam drat ak máš, alebo kup a uvidíš či sa do niečoho nabura a niečo zachytí. Mne upchalo odtok tiez v mure a všetko sa držalo pri stene, dalo sa vytiahnuť. Alebo tenku hadicu na vodu a pustiť vodu. A uvidíš,krtko tiez nie he zlý.
Odfot to ako to vyzera. To "smerom k podlahe" sa da otocit nahor? Byva tam taka plastova "matka" ktorou sa to otacanim uvolni ... otoc to dohora a nalej cez lievik sodu/ocot ako som pisal.
ešte sa dá zavolať krtkovacia firma
ano presne, su nato aj firmy, maju na to nastroje, zaplatis a vycistia profesionalne
Da sa kupit spirala na cistenie odpadov za par €,Kinekus alebo Merkury.Najskôr skontroluj hadicu z pracky...