Ahojte umyvate podlahu cistou vodou alebo vzdy pridavate nejake prostriedky? Umyje sa cistou vodou rovnako dobre? Snazim sa obmedzit tieto cistice na to na co ich netreba a nedrasat zbytocne prirodu.
Je to vraj ekologické , vyskúšané nemám.od kamaratiek, čo riešia ekológiu viem.
https://www.mojadm.sk/allnature-biely-ocot-10-v...
Saponatom na to urcenym. Aspon trochu. Na zemi je spina, mastnota. To cista voda neumyje. Dezinfikovat podlahu nemusis.
Nie, vždy používam prostriedok mne najlepšiu umyje lesklu dlažbu jar a skúšala som vsetky možné pripravky.
Ja dávam 5kv takej zmesi esenciálnych olejov, ktorá je určená na starostlivosť o domácnosť. Kedysi som používala Ajax alebo Savo na podlahy, no už pár rokov fičím na esenciálnych olejoch a všetky tieto chemické veci mi akosi strašne umelo smrdia 🫣
Ja používam jar + kvapku octu. Dá sa pridať aj kúsok esenciálneho oleja. Keď som umyla s čistou vodou podlaha pachla a mala šmuhy. Preto sa mi osvedčila kombinácia jar (odmastovac) a ocot - dezinfikuje a neutralizuje pachy.
Ak parnym mop tak len voda..ked rozprasovacim tam dav ocot s tym beh kazdy vecer v kuchyni..na klasicke umyvanie mopom prostriedok na podlahu ajax alebo nieco podobne
Sanytol na podlahy
Ja mam v mope s nadrzkou vždy čistú vodu a tým umývam každý deň, večer.
Ale každý tretí deň umývam normálne voda, savo na podlahy.
Ja pouzivam ocot + trocha jari
môžeš používať par kvapiek Tea tree oleja. krásne prevonia a dezinfikuje.
Voda je ok, pokud se umyva casto, na smeti a prach je to ok. Jinak bily ocet, nebo davam i par kapek mydla na ruce od alverde, to mam po ruce u umyvadla 🙂
používam eko prostriedok na podlahy, alebo jar alebo aj tekuté mydlo. my doma len eko prostriedky. Savo ani sanytol nie, lebo by som to nemala kde vyliať. Máme čističku a to by som zlikvidovala baktérie. Ale aj z presvedčenia, že táto planéta je už aj tak dosť zamorená svinstvom, tak sa to snažím obmedzovať na maximum.
používam čistú vodu. ak je niekde vyslovene niečo mastné alebo "prilepené", tak na hubke mám klasický saponát, predrhnem a zmyjem čistou. vysávam viackrát do týždňa a umývam raz za čas. nemám už malé deti, čiže už nemám polepence a tak.... ale keď bola dcéra malá, tak som tiež čistou vodou, akurát tým horúcim mopom, čo zohrieval vodu a menil ju na horúcu paru. tak tým som umývala podlahy. ale tiež len čistá voda.
Kuchynu, chodbu, kupelnu, wc, spajzu mam dlazbu, zvysok drevo. Vzdy som umyvala dlazbu vodou s Jarou. Raz som omylom dala vrelu vodu a odvtedy neumyvam studenou. Treba skusit. Tu vodu necham potom na splachnutie. 🗽
Drevene parkety umyvam s prosteiedkom na drevo, a ostatne poslahy hocakym mydloidom 😄
Nám napríklad parketár povedal,že drevenú podlahu maximálne čistou vodou a absolútne nepoužívať žiadne prostriedky z drogérie. Jedine špeciálny mop nejaký. Ak chceme čo najdlhšie mať pekné parkety.
Čistá voda, ocot, esenciálne oleje a raz do mesiaca prípravok na podlahu
Nie, čistá voda nedezinfikuje, takže nevyčistí rovnako dobre