Umývate na vianoce okná predbežne už teraz niekedy alebo tesne pred Vianocami?
Možno nebudú umyté ani po vianociach. Nejako nestíham.
Už som umyla minulý víkend, ale nie kvôli sviatkom, ale kvôli špine. Chcela som využiť pekné počasie.
V zime neumyvam okna.
Umyjem ešte pred prvou adventnou nedeľou lebo vtedy už mám na oknách nálepky tak aby boli čisté 🙃
V zime okná neumývam🤣
@raztovsetkozmizne dazd? To ako? Vsak u nas zaprsi a su spinavé. Dazd nie je cisty 😀 a treba aj vnutri ako su panty umyt tam sa tolko spiny usadi….
@alofinka akurát včera som umývala, ale budem ich umývať ešte raz pred vianocami, ale iba tie od záhrady, lebo tam nám skace na ne pes
Umývam 2x ročne.. teraz vypadaju hrozne, potrebujú umyť. Mám však termín o 2 mesiace, staré babky hovoria, že umývanie okien vyvolá pôrod, nechám ich ešte par týždňov špinavé, pred termínom vyskúšam 😂😂😂😂
Okná umývam keď je ešte teplo a keď je už teplo.. túto jeseň už sú umyté 🙂
Okna umyvam, ked su spinave, nie preto, ze by sa malo. Tento rok som bola tehotna, tak som neumyvala. Stale som si hovorila, ze po porode a akosi po porode nemam cas. Rozmyslala som, ze si mozno aj zavolam nejaku pani, nech mi ich umyje, lebo sa mi ani nechce ich umyvat. Uvidim este.
@alofinka na co.
Dávam umývať koncom novembra-zaciatkom decembra
Umyjem ich teraz, sieťky, rámy atď. a pred Vianocami preleštím sklá.
Umyvam podla potreby. Ale ja okna minimalne raz za 2 mesiace. Niekedy aj castejsie.
Podľa potreby, nerobím žiadne predvianočné upratovanie. Chystám sa v najbližšej dobe lebo sú už špinavé.
Pretrem akurat skla tyzden pred sviatkami ak stihnem a do jari im zas dobre bude.parapety ani sietky na zimu neriesim.
V zime neumývam okná, ani mi nenapadne v zime stáť v okne...
Zatial nevydalo a uvidim ako na tom budem. Ked stihnem, umyjem, ked nie, svet sa nezruti...
@alofinka Po Veľkej noci 🫣 raz do roka, bývame na veľmi vysokom poschodí, neexistuje, že sa na to dám častejšie.
Už mám umyté.
Zvyčajne ale približne koncom novembra umývam.
Ale keďže po pri 3 deťoch by som nestíhala, prerabame do toho tak som ich umyla.boli naozaj otrasné aj keď sa záprasia ešte.
Pred vianocami ich možno Max len zotriem z vnútra nakoľko sa nám veľmi prási....
Umývam v lete.
@andaluzia12 vtedy sa viacej namáhaš tak preto to môže vyvolať pôrod
Teraz. V zime neumyvam. Umyvam na vianoce v tomto obdobi, ked je este teplo. Potom az na jar a ptrem v lete. Viac nie.
Ja okná umývam vzdy,keď sú špinavé.Ak ide o severnú stranu,I raz za mesiac.Vianoce tu nehrajú rolu.
Asi to urobím dnes ak sa dvihne hmla. Neskôr už nie.
U nás okná umýva dážď 🙂