Umývanie podlahy

nela22323
28. jún 2024

Keď umývate plávajúcu podlahu čistiacim prostriedkom na podlahy, prípadne iným čistiacim prostriedkom (napíšte, čo používate na čistenie podlahy) umývate potom podlahu ešte čistou vodou?
Alebo po umytí s čist.prostriedkom už čistou vodou podlahu neumývate?
Napíšte prosím ako podlahu umývate vy.
Ďakujem

fido69
28. jún 2024

@nela22323 Postupuj podľa návodu. Umyješ len raz a nechaš vyschnúť. 😉

viestta
28. jún 2024

Prsknem ajax do vedra s vodou, umyjem podlahu mopom, necham vyschnut. Vec vybavena

lakebabe
28. jún 2024

@nela22323 nie už ničím normálne prostriedok na podlahy a tepla voda a umyjem a nechám vyschnúť to je cele

miskomuska
28. jún 2024

@nela22323 Poprosím manželku či by neumyla podlahu. Je to jednoduché a účinné 😂

iv007
28. jún 2024

Mam vinylovu podlahu, pouzivam Ajax zeleny a par kvapiek octu. Horuca voda do kybla a mop Vileda.

egonsk
28. jún 2024

@nela22323 mr.proper, ano, este ajtak oplachnem, lebo inak je moc smyklava a rad chodim aj bosy...

andrea_82
28. jún 2024

@lakebabe @iv007 inak, minule som citala clanok, kde pisali, ze prave vela ludi robi chybu v tom, ze umyvaju podlahu horucou vodou. Uz sice presne neviem preco, ale vraj je lepsia studena. 🤷‍♀️ Ale ja tiez pouzivam teplu, len si na zo vzdy spomeniem.

kapanek1
28. jún 2024

@iv007 aj my mame vinyl. Preco ten ocot?

btus
28. jún 2024

dám prostriedok na umývanie, pozmývam a nechám vyschnúť. Ja používam ale len eko. 🙂

iv007
28. jún 2024

@kapanek1 lebo dezinfikuje a zanechava lesk

andreatytler
29. jún 2024

@nela22323 Odkedy syn svornozkoval a vsetko olyzoval, zacala som podlahy umyvat vodou s octom. Bola som prekvapena ako pekne to umyje a tak som pri tom uz ostala.
Pouzivam spray a mop. Po umyti octouvou vodou, necham vyschnut. Uz to neumyvam cistou vodou.

lakebabe
29. jún 2024

@andrea_82 to netuším ja dávam úplne horúcu a vždy prilejem aj ocot lepšie umyje a mal by aj dezinfikovat trochu. A bud ajax alebo sanytol na podlahy

babulkomale
29. jún 2024

@viestta mne to s tym mopom co si odporucala, zostáva velmi mokre, neviem ci to vadi ci nie. Som zvyknuta na ten zenilkovy, ale kvoli chrbtu som chcela tento tvoj od Viledy. Zmykam dost silno, aj tak mi to pripada mokre, dlho to schne.

viestta
29. jún 2024

@babulkomale ja nemam pocit, ze by ostavala podlaha dlho mokra. Kym prejdem cely byt, tak tam kde som zacala byva uz vyschnute.

babulkomale
29. jún 2024

@viestta a velmi tlacis pri zmykani? Ja sa bojim ze prevalim tem kosik 😃

andrea_82
29. jún 2024

@viestta @babulkomale ja mam tiez viledu a teraz, ked je vonku taka vysoka vlhkost vzduchu, mi podlaha schla hodinu. A to som este ten mop vyzmykala aj v rukach, len aby bol co najmenej vlhky. Takze podla mna zalezi aj od toho, nie len od znacky mopu.

viestta
29. jún 2024

@babulkomale dobre tlacim, mam ju roky rokuce, kosu sa nic nestalo. Polamala som take tie obycajne neznackove, vilada drzi

viestta
29. jún 2024

@andrea_82 ano, teraz tomu treba pomoct prievanom

henka123123
29. jún 2024

Ja davam vlaznu vodu a do toho cistiaci..momentalne mam savo levandulove..predtym som mala sanytol na podlahy..vzdy ked mi dochadza tak kupim co je prave v akcii..ale najcastejsie to savo bez choru
.a umyvam teda len 1x a neham vyschnut...a umyva zem 2x do tyzdna

svokrinjazykmonika
29. jún 2024

@nela22323 umývam ajaxom. Červený mi najviac vonia. Ešte som nepočula aby niekto umýval prostriedkom a potom znova čistou vodou. Veď je to blbosť.