Zdravím, idem si po radu. Máte prosím skúsenosť s tým, keď sa doumýva riad, tak na pohároch ( na inom riade som to nespozorovala, a taktiež nie na všetkých pohároch ) ostane akoby nerozpustená kapsula, alebo piesok, kryštáliky. Soľ aj leštidlo je doplnené. Umývačku pravidelne čistím. A kapsula by mala byť rozpustená celá pretože nikde v umývačke nie je. Skúsila som pomeniť aj značky, robí to stále. Zo začiatku to nerobilo.
Za každú radu ďakujem
@diana249 a aké poháre používaš? Nie všetky sklá sú totiž vhodné do umývačky a aj niektoré "lacné" značky hoci majú uvedené vhodné do umývačky to robia - ide o koróziu skla. Čistiaci prostriedok a sila umyvacich trysiek takto poškodia sklo, ide o nezvratný proces. Kúp si kvalitnejšie poháre, alebo už nechaj "dožiť" tieto😉.
@prasiatko30 ako som písala všetko pravidelne čistím
u nas to bolo sposobene jednou vecou, tabletami Finish, potom som vyskusala eko z DM, somat......
nakoniec jedine dobre na umyvanie mame tablety Jar platinum, na ne nedam dopustit.
plus vyčisti filter, nechaj prejst celu umyvacky prazdnu na najvyssiu teplotu, plus ak máš poháre z Ikea, tak tie su po dlhsom umyvani proste šmejdy a toto nechavaju
vyber plastikovu vrtulu, a rozober ju. Ak je v nej melonove semienko tak ti hento bude robit. Semienko spadne do vnutra vrtule takze ho nevidis a ucpe ti trysku vzdy ked umyvas a pusti sa do trysky voda, potom bez vody zase spadne do vnutra vrtule- taky nekonecny cyklus.
@martinmmartin no do tejto vrtule sa musím pustiť aj ja, tiež horné poschodie zle umýva. Nemôže to byť zanesené od vodného kameňa? Máme dosť tvrdú vodu.
K všetkým ostatným radám pridám ešte jednu od servisáka, čo nám opravoval mycku-pouzivajte gél, hlavne ak máte tvrdú vodu. Kapsule vraj dosť zanášajú. A gél tiež len po prvú paličku dávkovača. Nám tak zle umývala, lebo bol zapeneny systém. Musel nám to vyčistiť on, teraz raz za tri mesiace, keď napriek všetkému zle umýva, to hodím bez prípravku na max teplotu, naprázdno ju pustím (aj dva razy). Potom už je to v poriadku.
Precistit filtre? A aj samotnu mycku?