Triky s tabletou do umývačky

buberova
23. sep 2024

Ahojte. Čítala som tu nejaké vychytávky s tabletou do umývačky napríklad na čistenie práčky alebo svetlých granitových drezov.
Kde sa vám ešte osvedčili tablety do umývačky? 🙂

Ďakujem za tipy ☺️

ikonica
23. sep 2024

Tusim som tu citala, ze s tym peru kuchynske utierky...

sense
23. sep 2024

Keď periem utierky a kuchynské handry dávam jednu tabletu do prania

muchotrafka298
23. sep 2024

Ja som s tym raz skusala aj prat utierky, ale nemalo to nejak velky efekt a strasne to penilo v pracke. Radsej ked tak, namocim do Oxi vedierka z DM.
Bezne ale tak cistim kuchynsky dres (odtien champagne), mam na to kupene tie take najobycajnejsie tabletky, co je len prasok zlisovany.

viestta
23. sep 2024

Pridavam ich do prania ked treba odstranit zapratu spinu, flaky alebo zazltnte pradlo. Ale pouzivam tie plne najobycanjensie tabletky do umyvacky, alebo pridal len za lyzicu prasku do umyvacky. Tabletky mam len do prania, prasok mam doma vzdy

1ryba
23. sep 2024

Dávam do prania k bielemu prádlu, utierkám, montérkam, zažratej špine. Raz som tabletu rozpustila vo vode a skúsila ňou umyť žalúzie. Síce to super čistilo, ale zostal tam taký povlak a bolo treba veľmi veľa oplachovať. Takže za mňa len do práčky.

deedol
23. sep 2024

Ked prihori v hrnci napr ryza, dat jednu tabletu, zaliat vrelou vodou a nechat postat. Nebudes musiet drhnut

evansova
23. sep 2024

Prat som s nimi neskusala, ale pouzivam ich. V Lidl som kupila tie najlacnejsie (7,11 za 60 kusov. Vkladam ich do toho zavesu, v ktorom sa kupuju pripravky na cistenie WC. Uzasne, ziariva čistota. Jedna tableta vydrzi cca 4 dni, takže balenie na 240 dni. WC uz vobec necistim, netreba.

maryetta
23. sep 2024

Baby. Okna s tym nik neumyval? Ja uz neviem ozaj. Aj handricky. Aj rozne prostriedky a furt smuh. Uz sme aj skla menili 🙂 ze snad to bude lepsie a mam pocit akoby vzdy mastne boli….
Umyjem bud cistou vodou alebo jar.
A potom aj lestim. Naposledy som uz aj ocot dala zo zufalstva. S novou cistou handrickou. Pretriem aj papierovymi dosucha….

slafi6996
23. sep 2024

Ja zvyknem dávať do práčky k zaolejovaným montérkam, funguje.

viestta
23. sep 2024

@maryetta pocas materskej som prestala riesit smuhy na sklach. Umyjem, stiahnem vodu stierkou a viac ma nezaujima. Umyte su, tym je to pre mna vybavene.

buberova
autor
23. sep 2024

@maryetta ja umyjem teplou vodou s jarou a potom utriem do sucha ak mi ešte nestihli vyschnúť 🤣🤣 a posledný krok je clean s klasickými servítkami alebo kuchynskými utierkami 🙂

maryetta
23. sep 2024

@buberova tak aj ja robim. A fuuurt su tam smuhy.hrozne. A to okna musim utriet minimalne raz za dva mesiace. Rada umyvam ale uz ma to ozaj deprimuje.

buberova
autor
23. sep 2024

@maryetta tak to ma mrzí nechápem kde je chyba :(

mk1111111111
23. sep 2024

Ja mam jedno zrkadlo, co sa neda vycistit, vzdy vyzera ako nedocistene. Ostatne zrkadla bez problemov na prvy sup krasne. Asi ho niekedy v zurivosti kladivom vycistim

merlinja
23. sep 2024

@maryetta na okná také fialové handričky z DM . Sú také tvrdé keď namočíš do vody zmäkne. Len ňou umyť a nechať vyschnúť. Žiadne šmuhy.

petsvk
23. sep 2024

@merlinja tvrdé handričky boli Vileda žlté , už sa ťažko zháňajú, ale niečo podobné , možno aj lepšie spontex microfibre window taká ružovopomarancová , iba handrička a voda 1x na mokro 2x vyžmýkať a super

merlinja
23. sep 2024

@petsvk nie, sú fialové. stačí utrieť. myslím, že je to táto https://www.mojadm.sk/vileda-mikrohandricka-act...

maryetta
23. sep 2024

@merlinja ja aj od toho mam smuhy. Uz mi svokra hadam ja 3take priniesla. Aj zrkadlo ked pretriem tak tam smuhy su 🙈🙈

brendaa
23. sep 2024

@buberova tablety do umývačky mozes použiť na čistenie rúry a skla.
@maryetta ja mám môj rokmi overený tip teplá voda s jarou, 2x švédska utierka 1xmala handrička napr.aj so starého bavlneného trička...
Umyjem okno 1x voda s jarou, vyžmýkam opakujem. Potom dam clin na okno lestim druhou svedskou handričkou a nakoniec prelestim suchou handrou... Mám to raz dva...

maryetta
23. sep 2024

@brendaa tiez takto. Najprv spinu a prach s jarou. Tak prelestim okenou alebou tou utierkou. A tak dosucha. Bud nejakou starou handrou z tricka alebo papierova kuchynska. A aj tak. Naposledy som uz octom ci nepomoze a nie.

simca06022011
23. sep 2024

No mne pri cene tych tabliet, taketo vychytavky pridu zbytocne. pracku cistim cisticom na to urcenym, odkameni, odstrani mydlove, praskove usadeniny...
@maryetta HG cistic na okna, stierka. Dokola utriet hladkou utierkou na sklo ak treba. Hotovo. AK mas okna mastne, skus najskor octovou vodou trochu... Ziadna jar, ciste vedro, alebo si to zarabam aj do umyvadla ak len lokalne idem skla umyvat. Ziadne lestenie, robi to tie mastne cmuhy. AJ napr. vyumyvam okna, prebehnem karcehrom a ked dolestim cistou novou handrou na okno, tak do tyzdna dvoch mi vystupia flaky na oknach, najma na slnku. Cize nelestit. Ak tak papierove utierky = lenze to vraj skrabe okno :D
inak toto pouzivam:
https://www.mojadm.sk/profissimo-mikrofazova-le...
a este jednu ale tu neviem najst.. mam ju i niekade inakade, je ako utierka na okuliare, len vacsia.

hara_vara
24. sep 2024

@buberova v umývačke 🤗

merlinja
24. sep 2024

@petsvk neviem, ja nie som nejaká žienka domáca, nie som ani dôsledná :o) ale s tou fialovou, ona ako keby nemala žiadne vlákna v sebe aby sa zachytili na skle, keď pretriem, tak okná lesklé, ako nové. Minule sa mi tam nejaký vrabec nabúral - čo si myslel, že tam sklo nie je. Skoro ma šľahlo, len buchot a otlačok na skle a perie zalepené.

@maryetta tak to som prekvapená, lebo ako hore píšem, tak toto je perfektné. Vždy mi nejaké chĺpky a šmuhy zostávali. Ja aj na kachličky v kúpeľni používam.

maryetta
24. sep 2024

@merlinja ja tam proste tie smuhy vidim tak ci tak. Ono okno ciste je ze ozaj niekedy mam pocit akoby sklo ani nebolo… ale smuhy kadial isla handra…

merlinja
24. sep 2024

@maryetta ja to leštím krúživým pohybom, nie hore dole, resp. jedným smerom. Keď to robím tak ledabolo, tak je to vždy čisté :o)