Systém v upratovaní

akinom0077
18. feb 2024

Aky mate system v upratovani bytu/ domu? Upratujete po izbach alebo jeden den podlaha ..druhy den prach a pod? Zehlenie, pranie, varenie pokladam za osobitnu kategoriu....pytam sa na prach, vysavanie, podlahy, radiatory, okna, kupelnu atd

stellarstar
18. feb 2024

@akinom0077 robím všetko naraz, nq co mám rozdeliť jeden deň len toto a druhy deň tamtoto to by som nikdy neskončila. Utriem prach zapnem vysávač a hotovo. Okná umývam ked treba, wc si každý z nás po sebe čistí a kúpeľňa tiež vždy po sprche

akinom0077
autor
18. feb 2024

@stellarstar kazdy den po sprche? To asi myslis nejak povrchovo...nakolko mne kupelna trva hodinu - hodinu a pol...sanita, podlaha, obkladacky, baterie, dvere, radiator..

lucia851
18. feb 2024

@akinom0077 nenávidím upratovanie

zoja1234
18. feb 2024

@stellarstar ty to mozes robiť všetko naraz kľudne, ked už máš veľké deti alebo žiadne.. Ja pri toddlerovi neviem upratať celý byt naraz a do hĺbky.. Musím si to deliť na dní..

marca12
18. feb 2024

@akinom0077 kupelnu podla potreby,takisto vysavanie to vysavam cely dom naraz. Prach tiez,ked vidim,ze treba,tak utriem. Najcastejsie utieram v obyvacke tam ho najviac vidno. A podlahy umyvam raz tyzdenne. Malokedy upratujem cely dom naraz. Na to nemam cas ani nervy. Mne to vyhovuje takto po castiach. V tyzdni si upracem a vikend mam volny. To uz len prebehnem vysavacom rychlo v sobotu rano

lavender94
18. feb 2024

Robím to na čo mám zrovna náladu alebo to, čo už horí. Snažím sa každý deň odložiť aspoň neporiadok, navytahovane veci a tak, zapnúť umývačku a vysávač. Prádlo ked mám týždeň neposkladane, nejak ma to netankuje. Ked je ta kopa taká, že sa mi chce plakať, zapnem seriál a kym skončí je to ready. Žehlím veci pred tým ako si ich oblečieme a vyslovene len to, čo si to pýta z estetického hľadiska. Inak som sa snažila vybrať taky nábytok a podlahy aby na nich bolo vidieť čo najmenej špiny, nosíme doma všetci papuče a dieťa už normálne chodi a nelozí, takže umývanie podláh je naozaj sporadické - ked je niečo špinavé tak predbehnem danú miestnosť parným, ale take to poriadne vytieranie robím fakt malo. Neviem si predstaviť, že by som takto robila po miestnostiach. Ale raz do roka urobím take hĺbkové čistenie celého domu, ktoré robím po miestnostiach

anjelok
18. feb 2024

V sobotu doobeda upratujeme spolu s muzom cely byt. On vysava a vacsinou vari a ja ostatne + periem. V nedelu doobeda on umyva podlahy, ja zehlim. Cez tyzden periem veci, ktore netreba zehlit. V stredu dcera povysava cely byt a ja prejdem wcka a umyvadla. Okna umyvame 2x do roka, na jar a jesen.
Samozrejme take rychle povysavanie dennej casti rucnym vysavacom + spratanie kuchyne, to je denne.

simca06022011
18. feb 2024

Po izbách, nemá podľa mňa význam utrieť prach a podlahu nie:D priebežne riadim smeti, prádlo, neporiadok. Naraz potom utrieť v celom dome prach, povysavam, umyjem.podlahu (nie vždy vsetko).

viestta
18. feb 2024

@akinom0077 po sprchovani kazdy stiahne stierkou vodu zo skla a obkladu, potom sprchac netreba drhnut od mydla a vodneho kamena. Umyvadlo a dosku pod nim vacsinou zotriem handrou ked robim vecernu hygienu, ale trenujem osadenstvo aby pastu v umyvadle aspon hubkou zotreli. WC kazdy cisti za sebou ak sa mu podari zaspinit. Potom to "hlbkove" upratovanie trva chvilocku.