ahojte, co by ste mi poradili? skusala som riedidlo a nejde to dolu.. ide totiz o to ze som vcera malovala konstrukciu altanku a sem-tam som stetcom smykla aj plast.. co s tym?
@drake122 ty snad vtipkujes, alebo to nebodaj myslis vazne? Vsetko tebou menovane skodi plastom. Sprav si trosku prehlad o plastoch:
https://m.verkon.cz/vlastnosti-plastu/
Uschnuta syntetika uz ide prislusnym riedidlom (S6006, S6001) dole dost tazko - ale pri trpezlivosti pojde (nechat dlhsie posobit). Tieto nenapadaju plast. Silnejsie riedidla (C6000, aceton...) napadaju vacsinu plastov. Su plasty, ktore odolaju (aspon isty cas), ale treba to vopred vyskusat kdesi zozadu.
Lepsia metoda (ale casovo narocnejsia) je okraje presne pozaliepat maskovacou papierovou paskou a tu hned po skonceni odstranit.
@madeincssr pripadne z hladkeho plastu sa da syntetika aj opatrne zoskrabnut, ked sa mierne nahreje - ale ozaj nie moc, aby sa nezdeformoval plast. A potom docistit niecom co dany plast neposkodi, iked vacsina aktualnych plastov nie je vyhra v odolnosti.
Zaschnutí farbu len odstraňovaním starých náterov....ale pozor aby bol vhodný na plasty
Izopropyl alkohol, toluén, alebo acetón