Švehla v byte

11. máj 2024

Ahojte, ako sa zbavim svehiel? Netusim kde maju "hniezdo", kde tu nejaku vidim, uplne v inej casti bytu. Uz som byvala v 3 roznych bytoch, v kupelni som ich predtym videla, ale tu v tomto byte idu aj do kuchyne alebo spalne. Nechapem to. Mam aj parny cistic, s nim upratujem kupelnu, plus tu beha kazdy den roboticky vysavac, niekedy aj 2x, a cez vikend vysavam este aj ja. Vacsina nabytku je namontovana na stene, este aj pod postelou vysava denne vysavac. Ked sme sa sem nastahovali, komplet byt bol rozburany. Nainstalovali novu kuchynsku linku a ked som to isla pozriet, tak svehla, taka velka ako som este v zivote nevidela, bola na kachlickach nad drezom. Mozu chodit nejak cez potrubia alebo co? Je tu stupacka v kuchyni, moze to chodit odtial? Predtym v bytoch boli vzdy v kupelni a v kuchyni som svehlu nikdy nevidela.

zmrzlinka8
11. máj 2024

mne pomohlo všade vystriekat biolitom, do odtokov som naliala savo, potom zmizli, a preventívne som dala do kúpeľne pohlcovac vlhkosti, s takou modrou tabletou, z tesca. odvtedy som ziadnu nestretla. neznasam ich

fido69
11. máj 2024

Švehly prežili na Zemi 100 miliónov rokov a ty ich chceš zastaviť? Naivné. 😂
Ale áno dá sa to. Insekticídom. Najlepšie nejakým profesionálnym postrekom. 😉

viestta
11. máj 2024

Ked mate cerstvo prerabany byt, tak je tam este kopa vlhkosti, ked to vyschne nebudu mat vhodne podmienky

lizatko1009
11. máj 2024

My sme nemali ale susedia (novostavba) áno, riesolo sa to postrekom, prišiel deratizer aj k nám a pre istotu sme dali. Ale na 90% to mali byty na severnej strane

thirstymonk
12. máj 2024

Tiez mame sem tam svehlu. Nechavam ich. Zeru roztoce 🤷

autor
12. máj 2024

@lizatko1009 a co vsetko striekal? Kupelnu, podlahy, ci aj vnutra skrin a tak?

autor
12. máj 2024

@viestta toto ma vobec nenapadlo, ozaj sa tu robili stierky, malovalo sa, vsetko. Dik za radu, skusim pokupit odvlhcovace este. Akoze vetram casto, ale asi to nestaci.

autor
12. máj 2024

@zmrzlinka8 kde vsade si ten biolit strekla?

zmrzlinka8
12. máj 2024

tam, kde som ich videla, okolo vane, okolo stien, sanity, prahov.

my sme kúpili tiež byt po rekonštrukcii, a to bol už asi rok po rekonštrukcii. potom sa mi objavili a držali sa pár mesiacov, kým som neurobila také radikálne riešenie.
odvlhcovac mám už v kúpeľni stále

lizatko1009
12. máj 2024

My ich nemáme, tak iba v kúpeľni.

viestta
12. máj 2024

Nemusis nic kupovat, ide leto, staci vetrat prievanom, do jesene to preschne