Ahojte ja už neviem koho sa to mám opýtať ale je to normálne ak mám ani nie dvojročnú práčku a keď mám program na 40st alebo 60st vyťahujem po vyprani prádlo studené ako z chladničky...nikdy si nepamätám pri predchádzajúcej práčke že som to tak mala. Už som v lete tento istý problém riešila cez servis keďže je ešte v záruke starý pán ktorý prišiel povedal že je to úplne normálne a že to nie je žiadna vada práčku skontroloval vyčistil len ten vypúšťaci ventil na spodu ktorý že treba sem tam otvoriť a vyčistiť že to môže aj to spôsobovať, potom to nejako prestalo tak byť a posledný týždeň zas vyťahujem to pradlo po vybratí ako z chladničky je studené pritom oeriem na 40st napr dnes. Urobila som to isté vyčistila ten vývod ale aj tak to bolo také isté. Je to podľa vás ok?? Máte to aj vy tak??
Pradlo sa predsa na konci prania placha vo vo vode ktorá je studená
Ves skus pocas prania dvierka pracky, ak su teple tak pracka vodu ohrieva. A na konci je plachanie a tam samozrejme natahuje studenu vodu. A ked to zo dvakrat preplacha v studenej vode tak to pradlo studene ostane.
Daj na vysokú teplotu a chyť počas prania práčku, ak nebude teplá tak nezohrieva.
@jajuska13 zaoni na 90 tku pracka by mala byt tepla. A studene mam aj ja ked vytahujem
Vsak sa 5x vyplachalo v studenej vode, kedze uz je chladno aj voda vo vodovode je chladnejsia. Preco by to pradlo malo byt teple?
Vždy vyťahujem studené prádlo, veď sa pláka v studenej vode, či?
nikdy nevyťahujem studené prádlo,vôbec nie je ako z chladničky a čudujem sa,že ako je to možné.....a to pridávam aj pláchanie naviac
@rozculena Prádlo je tak studené, ako je studená voda pri plákaní. Ak bývaš v paneláku, kde sa aj studená voda zohreje na vnútornú teplotu, tak aj prádlo bude teplejšie na dotyk. Keby si plákala studňovou vodou, ktorá má teraz pod 10 st. C, tak b si aj prádlo mala studené. Neverím, že tvoja práčka zohrieva vodu v ktorej pláka.
@rozculena ja tak isto. 🙂 niekedy mám studené a niekedy teple 🙂
@jajuska13 Ako prádlo nemôže byť chladnejšie, ako voda, v ktorej ho na záver plákaš. Jedine, že by si práčku prerobila na chladničku.
Skús počas prania dvierka, či sú teplé. Ak áno, tak je to v poriadku. Ak nie, tak ti pravdepodobne odišla špirála. Ja špirálu mením cca každé 2-3 roky.
@jajuska13 naozaj skús skúsiť teplotu práčky z vonku, ako baby radia. Ja mám zhora plnenú a je cítiť rozdiel, keď periem na 40 alebo na 60°C. Myslím teplotu vonkajšieho plášťa práčky. A prádlo vyberám studené po skončení programu - ktoréhokoľvek. Keď nám robili rozbor vody , tak meral aj teplotu odpustenie vody a mala 16°C. Takže keď plaka práčka, tak tá voda je studená, ale záleží asi aj koľko vody bolo vypustenej predtým.
Ja ho mavam studene najma v zime. Sme rodinny dom a ta voda na zaverecne preplakanie ide priamo zvonka a proste je to uplne ladove, ako aj v normalnom umyvadle ked si pustim dlhsie studenu, tak zacne byt po minute ladova. Pokial mas pracku, ktora sa da pocas prania este zastavit a prihodit tam pradlo, mozes ist pocas prania skontrolovat, ci to perie na 40
Aká voda také prádlo.
Odmeraj teplotu vody keď ju práčka vypúšťa hneď po praní, lebo 99,9% praciek plácha v studenej vode, tak prádlo nemá prečo byť teplé. Ak máš vypust do odpadu, zastav práčku hneď ako začne vypustat, po čase otvor a vtedy meraj teplotu, ukáže ti v akej sa pralo. Či nie je pokazeny ohrev vody.
Bývame v dome a studená voda u nás tečie až ľadová, ale nikdy sa mi nestalo, že by bolo prádlo po vypraní studené 🤔( mám Whirlpool práčku asi tri roky)
@jajuska13 😂😂😂😂😂😂😂 čožeeeeeeeeeeeeee toto nemyslíš vážne
Áno, po niektorých programoch ( asi krátky 30 minutovy) mam studené prádlo