Smradľavé veci od nafty

veja2208
20. nov 2024

Poradte ako osetrit veci smrdiace od nafty....aaaaaaa

janai1
20. nov 2024

žeby oprať?

frflos_nespokojny
20. nov 2024

fuuu na to som zvedavy aj ja

simik22
20. nov 2024

@janai1 aj po vyprati to bolo dlho cítiť, keď sa syn oblial benzínom

viky2612
20. nov 2024

Veľa šťastia 🙄 radšej vyhodiť ako hodiť do práčky

janai1
20. nov 2024

@simik22 tak ja neviem v čom perieš ale tiež som sa raz obliala benzínom a normálne sa to vypralo

frflos_nespokojny
20. nov 2024

@simik22 benzin az taky problem nie je. nafta je hroza

simik22
20. nov 2024

@frflos_nespokojny možno to bola nafta, proste bolo to treba vyprať určite na viackrát

simik22
20. nov 2024

@janai1 klasické pracie prostiedky , Ariel persil, avivaz ;)

suptdi
20. nov 2024

Iba to smrdí od nafty alebo to je naftou obliate?
Tak či tak vyprať aj dva krát, s väčšou dávkou aviváže, pokojne aj plný ten válovček na aviváž v práčke.
Ak je to naftou obliate nechať klasicky odmočiť, poliate miesta vydrhnúť JAR-ou a aj LANZA mydlom potom normálne oprať s tou avivážou, ako som písal...

frflos_nespokojny
20. nov 2024

zalezi od velkosti postihnuteho miesta. velmi tazko sa nafta odstranuje.
staci ak si clovek len ruky poleje naftou.

aandrea9
20. nov 2024

@veja2208 jedine čistiareň, vlastná skúsenosť. Ani to neper doma, viac pokazis ako napravis.

monikabull
20. nov 2024

@veja2208 To už nevyperieš do úplného vypáchnutia....Ako už bolo spomenuté, benzín, dokonca ani motorový olej nie je až taký problém, ako nafta.....Ja som skúšala všetky rady na nete- citrón, sóda bikarbona, jar, vetranie vonku, opakované prania s veľa avivážou.......A stále to bolo cítiť....Tričko šlo do koša.....🙁

jankaapeto
20. nov 2024

Pripnem sa. Manžel sa tiež v robote oblial a keďže má len jedny firemné montérky a musia byť jednotne ustrojený tak si ich proste zobral vypraté, ale smradlavé. Nič nepomohlo ani vysoká teplota, ani puella. 🤦‍♀️

veselo_neveselo
20. nov 2024

Naprv alkoholom ocistit, a potom nejakym odmastovacim prostriedkom, a potom oprat.

anos18
20. nov 2024

Ja som nohavice obliatie naftou oprala s jarou, no ale všetko veľmi dlho smrdelo, aj práčka. Ale nakoniec to vypachlo. Ale vraj to treba nechať najprv vonku vyvetrať, až potom oprať.

gerbera7
Včera o 17:29

@jankaapeto ja používam na naftu a olejové škvrny Univerzálny čistič je výborný na pranie monterok.Bližšie info správa.

gerbera7
Včera o 17:31

@veja2208 ja používam Univerzálny čistič, ktorý odstráni mastnotu aj zápach.