Ahojte. Stava sa niekomu podobna situacia? Ked zapiname pracku po 1 dni alebo viac tak ide z privodovej hadice smrad ako z kanala. Iba pri prvom napustani vody. Ked smradlava voda odtecie tak uz nesmrdi zasa kym pracka nestoji aspon 1 den. Voda ide normalna obecna ktoru aj pijeme a nikde inde nesmrdi iba v privodovej hadici do pracky. vsetko sme kontrolovali, hadica je nova, nikto z nas si to nevie logicky vysvetlit. Skusali sme odpojit hadicu, vypustit vodu do nadoby a bola na pohlad cista, no smrdela ako kanal neviem to popisat. Co s tym?
@luccija Vsetko okrem privodovej hadice pravidelne cistime. Filter, bubon, nadobku.. Zapiname aj program na cistenie.. Odtok pracka po zacati cyklu nepouziva- hned zacne napustat novu smradlavu vodu. Ako som pisala, vypustili sme z privodovej hadice vodu ktora tam zostava natlakovana do nadobky a ta smrdela tak ako smrdi po zacati prania. Ked sme po opatovnom natlakovani hadice novou vodou zacali prat, pracka po zacati prania nesmrdi. Urcite je to privodova hadica no ta je nova a preto to ani u nas manzel ani svokor ani nikto nechape uz sme bezradny.
áno, mne sa to stávalo. Pripisujem to tomu, že používam na pranie gély, ktoré dávam do guličky do vnútra práčky. Pomohlo, keď som pár krát po sebe použila na pranie prášok a dala som ho vyslovene do tej hornej priehradky. Ten prášok asi uvoľnil usadeniny, ktoré sa tam nahromadili.
@andrea_82 Mala by som vyskusat nasypat prasok do privodovej hadice teda? Mozu byt v hadici usadeniny ked je neustale natlakovana?
@user62056819 mne to tiež smrdelo pri zapínaní práčky, ale podľa mňa v skutočnosti smrad pochádza z nejakej trubky, ktorá je priamo v práčke. Za vyskúšanie nič nedáš, skús oprat tak, že prášok dáš normálne do nádobky.
@user62056819 myslím, že to je odtokom kanálom, alebo ako to nazvať.Nemyslim si, že máš špinavú hadicu
Mamine toto presne robila stara pracka .vzdy po doprani ked vedela ze nebude prat viac dni musela vyliat vsetku vodu z hadice aj otvorit dolu filter a vodu vypustit do plechu.vzdy ta trocha co tam ostala zacala neskutocne smrdiet ako vajcovka v piestanskych kupeloch..vymena pracky pomohla uz jej to nerobi..tieto novsie pri plachani preplachnu aj cele vnutro pracky podobne ako ked ti v susicke kondenzat preplachuje spodne filtre.ostava len cista voda a ta uz nezosmradne.ale je tu aj moznost usadenin v odtokovej hadici vsetko odmontuj a vycisti takisto cistit pracky 3 hodinovy program a na vyvarku.skus tiez nacas prejst iba na prasky a vyssie teploty vynechaj uplne gely a avivaze vsetky tie slizke sajrajty co zbytocne zanasaju pracku a mozno uvidis zlepsenie...
@saxana000 aj my sme vymenili pracku, u nas sa "smradlavy vinnik" nenasiel, skusili sme vsetko, az nova to vyriesila
Dakujem vsetkym za odpovede a rady. Nechapem jedno. Vsetci si myslite ze je to nieco s prackou. Ako je teda mozne, ze smrdi voda ktoru vypustim z privodovej hadice? Pracka predsa nevracia vodu do privodu tam je nonstop natlakovana nova voda. Ak by bola teda zanesena pracka gelovymi pracimi prostriedkami alebo nejaka trubica v nej, mohla by z toho nasmradiet komplet voda v celej privodovej hadici? Je to vazne mozne?
To môže byť aj odtokom, rukami u kamarátky to tak majú v sprche, keď pár dní nepoužívajú
Ked máš čistú nádobku, dole si čistila ten odtok, občas vyčistis bubon nemá kde byť smrad